maanantai 29. lokakuuta 2012

Kaunis kuulas syyspäivä



Sunnuntaina oli aivan upea aurinkoinen ja täysin tyyni syyspäivä ja kuljeskelin ympäriinsä kameran kanssa.


Järven rannassa oli juuri ja juuri havaittava heikko jää.


Mustaherukkapensaan lehdet olivat vielä aivan vihreitä ja pysyivät jäätyneinäkin pensaassa kiinni.


Vaahtera oli pudottanut lehtensä ja esikoinen haravoi ne taksvärkkityönään. Pakkasen kuivaamia lehtiä olikin kuulemma kevyt haravoida ja kärrätä kasvimaalle.



Ostin pari reunusasteria kaksi vuotta sitten, mutta ne eivät kukkineet. Viime kesänä siirsin ne toiseen kukkapenkkiin ja tänä syksynä niissä on muutama pieni kukka.



Myöskään jouluruusut eivät viihtyneet ensimmäisessä paikassa ja siirsin nekin. Tänä vuonna toinen ehti tehdä pienet nuput ennen yöpakkasia.



Vien kaikki sisäkasvit keväällä ulos ja tuon ne sisään vasta kun alkaa olla liian viileää kasveille. Marraskuunkaktukset tuon ihan viimeisinä juuri ennen yöpakkasia ja ne innostuvat yleensä tekemään nuppuja ulkona ollessaan. Tänä vuonna kukoistuksia ei ole monta.



Halloweenin kunniaksi pojat tekivät kurpitsalyhdyt, jotka nostimme ulos ikkunalaudalle. Saa nähdä käyvätkö linnut nokkimassa niitä vai saavatko olla ilonamme vielä toisenkin illan :)

Aurinkoista ja muutenkin mukavaa viikkoa kaikille :)

lauantai 27. lokakuuta 2012

Hissukka



Sukkasadon lopettajaisiksi virkkasin huopatossut. Mallin nimi on Hissukka. Ohje oli Novita Purolle, mutta minä tein omasta varastosta löytyneistä Novita Huopasen jämistä 7 mm koukulla.



Malli on minun makuuni (ja jalkaani) liian leveä ja lisäksi olisin voinut tehdä enemmän kerroksia reunukseen. Koska se olisi edellyttänyt käyntiä lankakaupassa, jätin sikseen ja tein sen verran reunusta kuin lankaa riitti.

Olen kyllä käynyt myös lankakaupassa, kahdessakin. Viime sunnuntaina olin Neuleharppujen seurassa Ali-Ollin alpakkatilalla ja sieltä mukaani tarttui 200 g alpakkalankaa.



Minun oli aivan pakko ostaa lankaa päähinettä ja käsineitä varten, koska ostin uuden takin. Se on tuossa kuvassa lankojen alla ja monen harpun avustuksella tulin siihen tulokseen että juuri tämä on oikea sävy takin kanssa käytettäviin neuleisiin. Epäröin melko kauan, koska minusta tuo lanka on melko sinisävyistä. Kun tulin kotiin, mieheni tokaisi heti: "Miten sinä ostit noin sinistä lankaa" :D



Alpakkatilalla myytiin kaikkia ihanuuksia, mutta maltoin mieleni ja ostin lankojen lisäksi vain uuden kauratyynyn. Esikoinen käyttää kauratyynyä päivittäin ja hänellä on tapana polttaa tyyny puhki aika ajoin.


Ostamani lanka ei ollut peräisin tilan omista alpakoista, vaan ihan tuontitavaraa.

Tiistaina olin työmatkalla Tallinnassa ja ehdin piipahtaa Liann Löngadissa. Se valikoitui kohteekseni ihan siitä syystä, että se sijaitsee lähellä Tallinnan parasta teekauppaa. Tallinnasta toin vain kahta laatua lankaa, yhteensä 550 g. Teetä toin 500 g ja kahviakin 300 g. Kun kassiin lisätään vielä puoli kiloa savujuustoa ja kaksi kiloa karkkia sekä laivalta ostetut toiset kaksi kiloa karkkia, kassillani oli ihan kiitettävästi painoa paluumatkalla :D



Molemmat Tallinnan-tuliaiset on jo korkattu. Tästä huopuvasta langasta on tulossa käsineet



ja tästä pehmoisesta merinolangasta kuopukselle paita.

Ja kaikille lankavarastoni pienuutta arvosteleville harppusille tiedoksi, etteivät ostokseni jääneet tähän, mutta netistä shoppaamani langat eivät ole vielä tulleet ;)


sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kihlaparille

Veljeni tytär meni kihloihin ja tein kihlaparille joululahjaksi samanlaiset sukat. Malli on Ravelryssa julkaistu Mojo ja lanka kummassakin on Drops Deligt, jota kului naisen sukkiin 56 g ja miehen 68 g. Puikot molemmissa 2,25 mm Knit Pro Symphonie pyöröt.


Sukat ovat kieltämättä aika hupaisan näköiset.



Jalassa ne ovat kuitenkin ihan kivat. Ei mikään istuvin sukkamalli, mutta halusin tehdä jotain vähän hassua. Tiedä sitten kelpaavatko käyttöön, veljentyttöni ei ole ihan hirveästi arvostanut itsetehtyä.



Malli on hyvin yksinkertainen. Naisen sukissa tein 4 krs nurjaa ja 4 krs oikeaa ja miehen sukissa 5 krs nurjaa ja 5 krs oikeaa. Toisessa sukassa tehdään samassa kohtaa 2o 2 n joustinta. Näistä olisi voinut tehdä myös identtiset, mutta halusin tehdä nimenomaan näin.


Aloitin sukat kärjestä minulle tutulla 8-aloituksella.


Kantapää on tiimalasikantapää.

Täällä on satanut taas monta päivää peräkkäin eikä pihatöiden tekeminen kiinnosta yhtään. Voi olla että tänä syksynä vaahteranlehdet saavat jäädä juuri siihen mihin putoavat, vaikka suunnittelinkin haravoivani niitä kasvimaalle ja kukkapenkkeihin. Muut pihatyöt on sentään jo suurimmaksi osaksi tehty.

Mukavaa sunnuntaita ja kivaa ensi viikkoa, sateesta huolimatta :)


maanantai 15. lokakuuta 2012

HauvaHaaste 14: Oma peti kullan kallis

HauvaHaasten aiheena oli oma peti. Grislillä ei ole varsinaista koiranpetiä, vaan se saa nukkua kahdella sohvalla.


Dessi-kissa on eläintemme ehdoton pomo - iso ego pienessä kissassa :D. Grisli mahtuu samalle sohvalle, jos Dessi niin haluaa.


Jos Dessi haluaa olla sohvalla yksin, se on yksin ;)


Grisli tyytyy tilanteeseen ja nukkuu lattialle levitettyjen mattojen ja peiton päällä, jos sohvalle ei pääse.


Vaikka kysessä onkin HauvaHaaste, laitan vielä loppuun kuvan joka kertoo Dessin kyvyistä. Muut menevät minne pääsevät, Dessi minne haluaa. (Katso kuvan ylälaidassa olevalle tarjottimelle.)




keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Syyspuuhat jatkuvat



Viikonloppuna oli kaunista ja lämmintä, joten päätin vihdoinkin pestä loput kukkaruukut ja öljytä kalusteet varastoon siirtämistä varten. Yleensä aloitamme kevään hiomalla ja öljyämällä pihakalusteet, mutta ensi keväänä pääsemmekin suoraan nauttimaan huolletuista pöydistä ja tuoleista :)



Grillivaunua en tänä vuonna öljynnyt lainkaan, koska grillin sisus näytti tältä. Tämä grilli pääsi täysinpalvelleena metallinkierrätykseen ja varastossa on jo uusi yksilö odottamassa kevättä.


Mies viimeisteli takkaluukun vaihdon ja koepoltimme jo yhden pesällisen. Takkaluukku on odottanut vaihtoa jo viime talvesta lähtien, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan. Vaihto-operaatio ei ollut ihan läpihuutojuttu, koska uusi takkaluukku on sekä matalampi että leveämpi kuin entinen.




Seuraavana pihatyönä onkin sitten lehtien haravointi ja niitä meillä riittää. Omenapuu ja marjapensaat pitää suojata kunnolla, etteivät jänikset käy kuorimassa niitä ihan täysin talven aikana. Sen jälkeen voikin jo siirtyä sisätiloihin nauttimaan neulomisesta ja takkatulen lämmöstä.

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kuisma


Lainasin kirjastosta kirjan Pitsit puikoille ja löysin kivan näköisen sukkamallin. Lanka on Sinisen sohvan emännältä saatua sukkalankaa, josta tein jo yhdet sukat. 130 g lankaa riitti hyvin kahteen pariin sukkia. Puikot 2 mm Knit Pro pyöröt, silmukkamäärä 68.

Ohjeessa kuvio kiertyi nopeammin niin että se siirtyi jalkapöydän yli reunasta toiseen ja oli jo vartta aloitettaessa toisessa reunassa. Huomasin jo melko aikaisessa vaiheessa, että minun olisi pitänyt tehdä vähemmän välikierroksia, mutta en viitsinyt ruveta purkamaan.



Kun kuvio oli siirtynyt reunasta toiseen, tein resorin ja sukasta tuli juuri sopivan pituinen. Ohjeesta poiketen tein resorin 1 o kiertäen, 1 n. Jotenkin muistelin että ohjeessa sanotiin niin ja huomasin erheeni vasta kun sukat olivat valmiit :D


Pitsikuvio oli helppo eikä sukkiin tarvinnut juuri keskittyä. Oikein oivallinen malli tehdä samalla kun lukee. Ohje oli jotenkin epäselvä ja jouduin parissa kohtaa arvaamaan mitä ohjeen tekijä mahtaa tarkoittaa. Voi olla että tein jossakin kohtaa eri tavalla kuin olisi pitänyt.


Sukat aloitettiin tekemällä tilapäinen aloitus virkkaamalla (jota ei ollut selitetty kirjassa)ja kärki tehtiin lyhennetyillä kerroksilla, kuten myös kantapää. En saanut aloituksesta kaunista - se on tuo jalan ali varpaiden kohdalla menevä raita. Myös langan kiertäminen silmukan juuren ympärille jätti ruman vinoraidan. Yleensä teen tiimalasikantapään vetämällä silmukan tiukalle kaksoissilmukaksi ja siitä tulee mielestäni paljon kauniimpi jälki. Halusin kuienkin testata kirjan ohjetta, mutta en oikein vakuuttunut. Kärjestä tuli kyllä oikein hyvän mallinen.

En ole vieläkään kyllästynyt neulomaan sukkia, vaan seuraavat ovat jo puikoilla ja sitä seuraavatkin harkinnassa. Ensi viikolla minulla ei olekaan mitään iltamenoja (uskomatonta kyllä!), joten neulomisaikaakin pitäisi olla.

Oikein hyvää viikkoa kaikille :)