sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Tiskikukkia


Neulepaidan jälkeen tarvitsin jotakin pientä nopeasti valmistuvaa neulottavaa. Tiskikukka on juuri sellainen, ja vieläpä tarpeellinen. Neuloin tiskikukat CEWEC Cotton Seaside-langasta, jota ostin nimenomaan tiskirättejä varten.



Näihin ei paljon lankaa mene: pienempi 15 silmukalla tehty syntyi 10 g:sta ja isompi 20 silmukalla tehty 20 g:sta lankaa.


Viikonloppuna on ollut kaunista mutta kylmää. Lauantaiaamuna esikoinen lähti partioleirille rapsakassa 27 asteen pakkasessa - minusta aivan liian ohuesti pukeutuneena. Saa nähdä onko ollut kovin viluissaan kun tulee kotiin iltapäivällä.


Minun ulkoiluni ovat jääneet lyhyiksi paitsi pakkasen myös lievän vatsataudin vuoksi. Veto on poissa ja vatsa kipeä, väsyttää, paleltaa eikä ruoka maistu. Yritän puoliväkisin juoda vähän teetä mutta sekään ei meinaa mennä alasa. Ja jos minulle ei maistu tee, olen sairas :D

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

tiistai 15. tammikuuta 2013

Putoavat tähdet

Olen ihastunut ylhäältä alas ilman saumoja tehtäviin paitoihin ja löysin ABC Knitting Patterns -sivustolta mielestäni kivan mallin: Falling star



Punainen lanka on viime kesänä Karnaluksista ostamaani Austermann Algarve Grandea, jota meni kaikki 500 g. Kirjava lanka on jo vuotta aikaisemmin Karnaluksista ostettua Austermann Algarve Coloria, jota kului 105 g. Kirjavasta langasta olen jo aikaisemmin tehnyt yhden paidan. Puikkoina käytin 3,5 mm Knit Pro pyöröjä. Tein hihat ennen vartalo-osaa ja jatkoin helmaa niin pitkälle kuin lankaa riitti.




Jotta lanka ei aivan pääsisi loppumaan, piipahdin viime viikolla Lankamaailmassa.


Lähdin etsimään villapaitalankaa ja löysin alennuksessa olevaa Stepiä, jota ostin kaikki saman värierän kerät. Jämäraitasukistani jäi liian vähän Maijaa että siitä saisi mitään, joten ostin Maijalle kaveriksi Vilmaa. Kirjavasta puuvillalangasta on tulossa tiskirättejä ja ohut puuvillalanka on kaupanpäällisiä.


Esikoinen rupesi suunnittelemaan itsellen Java-paitaa, johon piti hakea langat, joten taas oli edessä reissu Lankamaailmaan. Lankojen pitää tietysti olla juuri oikean sävyiset ja yllättävää kyllä onnistuin ostamaan pojalle kelpaavat värit. Poika toivoi paksua villapaitaa ja minulle 4 mm puikoilla neulottava Ville on paksua :) Ostin myös Vilmalle kaverin, kun rupesin epäilemään etteivät lankani riitä sukkiin. Ja taas tuli kaupanpäälliskerä.

Neulepaitani oli sen verran iso urakka, että taidan lähiaikoina tyytyä pienempiin töihin odotellessani että esikoinen löytää sopivan Java-logon paitaansa neulottavaksi. Siitä voikin tulla mielenkiintoinen projekti, koska logon on oltava just eikä melkein eikä oikeanlaista kuvaa ole vielä löytynyt.

Oikein mukavaa talvista viikkoa kaikille täällä kävijöille.






sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Alpakkakämmekkäät


Nämä kämmekkäät valmistuivat vuoden 2012 puolella, mutta vasta eilen sain aikaiseksi kuvata ne. Lanka La Alpaca, langanmenekki 65 g puikoilla 2,25 neulottuna.



Neuloin jo aikaisemmin samasta langasta pipon ja sormikkaat ja ne ovat osoittautuneet oikein lämpimiksi ja muutenkin mukaviksi käyttää. Tämä lanka ei taatusi kutita.



Kuvatessani kämmekkäitä huomasin, että viime kesänä perustetusta kukkapenkistä oli lumi osittain sulanut. Yritin heitellä vähän lunta kasvien suojaksi, mutta lumi oli niin kovaa ettei siitä oikein hyvä tullut.



Grisli kyllä nautti kun lumi ei upottanutkaan ja juoksenteli hankisilla.

Hyvää loppiaista kaikille!