maanantai 25. helmikuuta 2013

Arvontavoitto


Voitin Porinoita-blogin arvonnassa (Novitan blogi enkä onnistunut linkittämään) ja sain valita Tossun tekemät sukat tai tumput. Valinta oli mahdottoman vaikea ja niinpä pyysin Tossua lähettämään pienimmät lapaset - minä kun olen tällainen töppösormi :D




Lapaset ovatkin juuri oikean kokoiset ja taitavasti tehdyt. Minun kirjoneuleeni ei ole ikinä noin tasaista. Paketissa oli myös Vilukissan teetä, joka tuli juuri oikeaan aikaan. Mies sairastui flunssaan ja tee on helpottanut hänen oloaan. Kiitos paketista Tossulle ja onnettarena toimineelle miehelleen :)

Keskityin viimeviikkoisen loman aikana lähinnä lankavaraston kasvattamiseen, vaikka myös neuloin mielestäni ahkerasti. On vain sen verran isot työt tekeillä, etteivät valmistu kovin nopeasti :D



Ei ihan heti sukkalangat lopu ;)



Lisäksi tein itselleni ihan uuden aluevaltauksen: neulon pitsihuivin johon tulee helmiä. En oikein osannut päättää minkälaisia helmiä haluan, joten tilasin vähän useamman pussillisen. Kaksi ylintä valikoitui huiviin ja hyvin näyttävät siihen sopivankin. Tavoilleni uskollisena en aloittanut mistään helposta pikku huivista, vaan teen ompelulangan paksuisesta langasta huivin, johon tulee 2400 helmeä :D Sitä saakin tikutella tovin jos toisenkin.

Aurinkoista helmikuun viimeistä viikkoa kaikille täällä kävijöille.

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Ruutu-raita -sukat




Harmaamelerattu lanka on esikoisen puretusta villapaidasta, lienee 7 veljestä. Viininpunainen lanka on esikoisen lapasista jäänyttä seiskaveikkaa. Puikot 2,75 mm Knit pro pyöröt.

Sukat on aloitettu kärjestä, neulottu magic loopilla molemmat sukat kerrallaan, kantapää on tiimalasikantapää. Kuvio on tehty nostetuilla silmukoilla ja resori 1 kiertäen oikein, 1 n, 1 o, 1 n, vaikka eivät nuo kierretyt silmukat oikein erotu.

Yritin kovasti saada enemmän kuvia sukista, mutta jostain syystä blogger ei suostu liittämään niitä postaukseeni. Olkoon sitten!




Pojat ja minä olemme tämän viikon hiihtolomalla. Lomasuunnitelmamme muuttuivat vähän, kun Dessi sairastui virtsatieinfektioon. Aioimme lähteä loppuviikoksi reissuun, mutta Dessin lääkintä on sen verran kärsivällisyyttä vaativaa, etten viitsinyt jättää sitä yksin miehen vastuulle. Vanharouva on hitusen epäluuloinen ja lisäksi nirso, niin että lääkkeen antajalta vaaditaan sekä mielikuvitusta että pitkää pinnaa. Dessi ei suostu syömään kuin kuivaruokaa, joten lääkeen piilottaminen herkkujen sekaan ei onnistu. Lisäksi pitää vahtia ettei Asterix (eli Ahmirix) pääse käsiksi lääkkeisiin :D





Grisliä ei haittaa kotona lomailu. Sen mielestä on kivaa riehua omalla pihalla :)

Aurinko on ilahduttanut meitä lomalaisia parina päivänä, joten kotona lomailu ei ole ollenkaan hassumpaa. Mukavaa loppuviikkoa kaikille!









torstai 14. helmikuuta 2013

Ei tullut kahta vasemman jalan sukkaa

... mutta tuli ihan liian isot sukat.


Ohje on Knittyssa julkaistu Skew, jonka löytää suomennettuna Ravelrysta. Lanka Austermann Step, puikot 2 mm Knit Pro pyöröt. Kiva lanka ja kiva ohje, mutta onnistuin silti epäonnistumaan näiden kanssa. Mittailin jalkaterää useaan kertaan ja mielestäni se oli minulle sopiva, mutta nämä ovat kokoa 40-41! Skew neulotan nimensä mukaan viistoon, joten sen sovittaminen keskeneräisenä ei onnistu yhtä helposti kuin tavallisen sukan.


Tykkään tästä mallista kovasti, mutta en taida viitsiä purkaa ja tehdä sopivamman kokoisia. Varsinkin kun lanka ei minusta ole ihan paras valinta tähän malliin. Ehkä näillekin vielä käyttäjä löytyy :)


sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Säärystimet


Luminen talvi innosti minut neulomaan säärystimet suojaamaan housunlahkeita työmatkalla. Säärystimet on tehty 4 mm Knit Pro Cubics -puikoilla. Testasin puikkoja vasta toisen kerran ja ihan kiva niillä on neuloa. Tosin en huomaa isoa eroa pyöreisiin puikkoihin. Lankaa kului 160 g ja sain tämänkin langan neulottua loppuun.

Olen tehnyt tästä langasta - Schachenmayr Alpakka Fashion - pari vuotta sitten pipon, kaulurin ja kämmekkäät samalla mallineuleella. Kauluriin ja pipoon löytyy Ravelrysta ohje nimellä cowl/beret de Printemps.



Kaunis mallikuvio ei erotu näistä sisällä huonossa valossa otetuista kuvista.


Esikoinen innostui pudottamaan lunta autotallin katolta. Paikoitellen lunta oli melkein pojan kainaloihin asti, joten kyllä katon taakkaa on aihettakin keventää. Märkä lumi oli tosi painavaa, minkä huomasin itsekin kun lapioin lunta pois käytävältä, johon osa lumesta putosi.



Lunta on satanut viime päivinä reippaanlaisesti ja käpylamppu on kohta kokonaan lumen peitossa. Luonnonvalo on selvästi lisääntynyt, mutta saisi se aurinkokin näyttäytyä. Odotan innolla kevättalven aurinkoisia pakkaspäiviä, ne ovat vuoden parhaita päiviä - kesän hellepäivien rinnalla ;) Keväästä en juuri perusta, koska ihhoan kurakelejä yli kaiken. Yritän löytää keväästä hyviä puolia, kuten kasvien esikasvatus. Siirrynkin seuraavaksi hyötykasviyhdistyksen sivuille tilailemaan vähän siemeniä. Ja kun niiden esikasvatus ei onnistu, käyn alkukesästä ostamassa taimia. Mutta joka kevät pitää yrittää kasvattaa ainakin jotain siemenestä :D

Lepposia talvipäiviä kaikille ja liukasta laskiaista!

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Raitasukat

Esikoinen tilasi itselleen paksut villasukat ja varastoistani löytyvä vihreänkukertava 7 veljestä kelpasi hyvin.







Tein ihan perussukat: 8-aloitus, 3 o 1 n joustinta istuuvuden parantamiseksi ja tiimalasikantapää. Poika halusi pitkävartiset sukat, joten raidoitin vartta luonnonvalkoisella Viking Villellä.


Kuopus etsi eilen jotakin lautapeliä ja löysi vanhat Geomagit. Pojat eivät ole rakennelleet näillä enää muutamaan vuoteen, mutta en ole raaskinut viedä niitä kierrätyskeskukseenkaan, kun olivat aikoinaan aika kalliita.



Dessi makoili sohvalla ja katsoi kiinnostuneena rakenteluamme. Lattialla vierivät kuulat kiinnostivat sitä kovasti :)

Aurinko kurkistaa pilvien raosta sen verran houkuttelevasti, että taidan lähteä uudelle päiväkävelylle. Reipasta sunnuntaita ja uutta viikkoa kaikille.