sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Potkukelkkailua ja muuta talviulkoilua


Muutamana aamuna on ollut aivan mahtava potkukelkkailukeli: tie on aivan peilijäässä. Asterix ei kylläkään ole ollut aamulenkeillä mukana, vaan odottaa sisällä siihen asti että aurinko alkaa lämmittää :)


Grisli sen sijaan on aina menossa mukana ja siitä on selvästi mukavaa lenkkeillä välillä vähän vauhdikkaammin.

Liekö tämä kuopuksen peli pihajääpalloa :D

Kyllä tässä säässä on kelvannut ulkoilla.

Aurinko ja pakkanen saavat yhdessä aikaan hienoja taideteoksia.

Dessi tuntuu tähän aikaan vuodesta olevan aina ikkunan väärällä puolella ;)

Ompelulangan paksuisesta Colourmartin merino-silkki-cashmirista tekeillä oleva huivikin edistyy kaikesta huolimatta ja saattaa valmistua pääsiäisenä, jos vietämme sen kotona. Välityönä sain koeneuloa erään pipon, josta ei sen enempää kuin yllä oleva kuva. Tarkemmat tiedot tulevat sitten kun ohje julkaistaan :)

Aurinkoista pääsiäisviikkoa!


keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Jawa-paita



Esikoisen tilaama Jawa-paita valmistui jo viikko sitten, mutta vasta nyt sain kuvattua sen. Lanka on Viking Ville, jota kului 540 g. Paidan koko on 160 cm ja neuloin sen 3,5 mm puikoilla.

Poika ei halunnut joustinresoria, joten tein 2 o 2 n helmineuletta. Paita on neulottu pyörönä kainaloihin asti ja hihat on aloitettu ylhäältä. Tällä tavoin vältyin saumojen ompelulta ja hihoja on helppo jatkaa, jos käyvät lyhyiksi.


Oikeanlaista kuviota etsittiin netistä päiväkaupalla :D Neuloin vain kuvion reunat ja muu on kirjottu jälkikäteen. Alla on kuviomalli, josta taitava kirjoja olisi saanut varmasti ihan näköisen. Itse en ole ollenkaan tyytyväinen kirjontaan, vaikka paita muuten onnistuikin hyvin. Onneksi se kelpaa paidan käyttäjälle :)


Tämän paidan valmistumisen myötä olen päässyt langankäytössä voiton puolelle: kulutus vuoden alusta on 2450 g (josta annettu pois 500 g) ja hankinnat 2413 g.

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kahden myssyn reissu

Pikareissu Ateenaan on takanapäin  ja hyvä niin. Oli kiva palata Ateenaan tihkusateesta Suomen auringonpaisteeseen :) Laskin huvikseni paluumatkalla, että vietin reissussa seitsemän kertaa sen ajan, mitä itse koulutuksessa kului!


Tämän myssyn aloitin Helsinki-Istanbul -lennolla ja se valmistui hotellissa Ateenassa. Osasyy matkan pitkään kestoon oli se, että Ateenaan ei ole suoria lentoja Helsingistä, joten jouduin mennen tullen vaihtamaan konetta. Tulipahan Istanbulin lentokenttä tutuksi :D Lanka on Novita Tennessee, jonka sain käytettyä loppuun :)


Toista myssyä aloitin paluumatkalla odotellessani lentoa kotiin. Lanka on Mayflower Cotton 8, joka sekin loppui eikä ihan riittänytkään, joten viimeistelin myssyn vasta kotona. Valkoinen lanka myssyn lierissä on Violaa.


Myssyn malli on Ridge, joka löytyy suomennettuna Seijasiskon blogista. Vihreä myssy on sopivan kokoinen ja pidän sen itse. Puutarhatöissä on kiva käyttää jotain päähinettä pitämässä hiukset pois kasvoilta.


Tosin pihatöihin ei ole vielä kovin kiire :) Tuolla hangen alla lepää kasvimaa. Kävin eilen viemässä linnuille lisää ruokaa ja upposin hankeen reilusti yli polvien. Koirakaan ei viitsinyt tulla mukaan, vaan katseli auratulta parkkipaikalta vaivalloista rämpimistäni :D 

Nuo kolme kumparetta ovat pensasmustikat, jotka suojasimme verkoilla. Eipä näy edes verkkoja.

Käpyvalaisinkin on lumen peitossa, joskin osittain siksi että pojat ovat pudottaneet katolta lunta sen päälle.

Omenapuun rungonsuojasta näkyy enää pieni pätkä. Mielenkiinnolla (lue: kauhulla) odotan mitä myyräntöitä tuolta hangen alta paljastuukaan.

Aurinkoisia maaliskuun päiviä kaikille lukijoille. Nautitaan ulkoilusta ennen kamalia kurakelejä :)

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Patakintaita

Sain vihdoin aikaiseksi huovuttaa jo yli kolme viikkoa sitten neulomani patakintaat. Miten se muovipussin ompeleminen kintaiden sisään voikin olla niin vaikeaa :P


Toisessa käytin lankana (oletettavasti) Aade löngin punaruskeaa hahtuvaa kaksinkertaisena ja toisessa punaruskean kaverina vähän paksumpaa liukuvärjättyä punaista. Puikkoina käytin 6 mm Knit pro pyöröjä. Näitä tehdessä lanka katkesi noin miljoona kertaa ja pinnan katkeaminenkin oli lähellä :D


Vähän pienet näistä tuli, vaikka pesin 40 asteen hienopesussa. Liekö uusi pesukoneemme vanhaa tehokkaampi vai kutistuuko lanka muutenkin näin ärhäkästi. Mies testasi kintaita eilen eikä polttanut sormiaan, joten eikövätköhän nämä käyttöön tule.


Viikko sitten omenapuu oli lumen alla niin ettei rungonsuojaa paljon näkynyt. Viikonlopun lumisateiden jälkeen suoja on kadonnut kokonaan lumen peittoon. Toisaalta lunta on niin paljon, etteivät jänikset ja kauriitkaan jaksa kahlata syömään puuta :D

Loppuviikon vietän vähälumisemmissa maisemissa. Piipahdan yhden päivän koulutuksessa Ateenssa ja koska sinne ei ole suoria lentoja, vietän lisäksi kaksi päivää lentokoneissa ja -asemilla. Ei kovin järkevää, mutta koulutus on minulle pakollinen.

Pitää vielä päättää mitä käsitöitä otan matkalle mukaan. Ajattelin ottaa puuvillalankaa ja virkkuukoukun ja tehdä sytomyssyjä, mutta ehkä pitää varuiksi ottaa matkalaukkuun vielä paluumatkaa varten lisää lankaa.