maanantai 26. elokuuta 2013

There be Dragonflies

Kun näin tämän ohjeen Ravleryssa, ihastuin sekä huivin ulkonäköön että nimeen. Neuloin tätä keinulla istuen ja ihailin samalla ympärillä lenteleviä sudenkorentoja :)

Ohje on - yllättäen - Ravelrysta ja huivin on suunnitellut Rosi Garmendia, jonka neuleita en ole ennen tehnyt. Lanka Zelda's Dippins merinovilla/silkki huivilankaa, 100 g / 600 m. Tähän huiviin meni kaksi vyyhtiä: Hiirineito aprikoosi ja Teräsvaari. Ohjeen mukaan reunus olisi pitänyt tehdä eri värillä, mutta minusta tämä on kiva näinkin. Huiviin meni n. 1200 helmeä. Käytin sekä oransseja, mustia että hopeanvärisiä 9/0 siemenhelmiä.

Vaikka neuloin huivin 3 mm puikoilla, siitä tuli VALTAVA. Siipiväli on 240 cm ja korkeus 100 cm. Ohjeessa oli käytetty lace-vahvuista lankaa ja 3.75 mm puikkoja ja huivi ylsi suunnilleen vyötärölle. Minun kannattaisi varmaan tehdä kaulahuiveja, niin niistä tulisi kohtuullisen kokoisia :D

Tykkään tästä huivista ihan hurjasti. Sititä tuli heti lempihuivini <3 Jos ensi viikonloppuna on viileää, huivi pääsee käyttöön veljentytön häissä.

Huivin kuvasi esikoinen, joka ei taaskaan oikein malttanut odottaa että saan huivn kunnolliseen kuvausasentoon. Tämä lennokas kuva on minusta aika hauska :)


 Aioin jo siirtyä talvisempiin neuleisiin, mutta minun on ihan pakko tehdä vielä yksi pitsihuivi. Osallistuin Ralvelryssa arvontaan, jossa voittona oli jokin ohje (arpoja ei kertonut etukäteen mistä ohjeesta oli kyse). Voitin arvonnan ja voittoni oli syyskuun alussa alkava mysteerihuivi :D Täytyihän siihen ostaa lanka ja helmet, että pääsen aloittamaan heti kun ensimmäinen vihje julkaistaan. Tällä kertaa ostin toivottavasti niin ohutta lankaa (100 g / 1400 m), ettei huivista tule koko perheen mallia. Ehkä tämän huivin jälkeen teen itselleni sen tarpeellisen villatakin ;)

perjantai 23. elokuuta 2013

Arjen pyöritystä


Alan pikkuhiljaa palata loman jälkeen tavalliseen (tuttuun ja turvalliseen) arkeen :) Poikien koulu on jo alkanut, esikoinsen partio on alkanut, ja miehen opiskelu ja kuopuksen ja minun harrastukseni alkavat syyskuun alussa.


Puutarhassa on vuoden paras aika: sadonkorjuu. Perunat on jo nostettu ja syöty ja kyllä oman maan perunat maistuivatkin hyvältä, jopa minusta joka en juuri perunasta perusta. Minun herkkuani on nauris ja ensimmäiset omat nauriit on jo nautittu.

Käsitöille varattu aika vähenee, mutta ehkäpä jotain valmistuukin. Tiskikukkia ainakin, jos ei muuta.

Kukkateemassa pysyäkseni: olen virkannut afrikkalaisia kukkia kesällä aina silloin tällöin. Näistä olisi tarkoitus tulla sängynpeitto omaan sänkyyni. Laskin että kukkia pitää virkata 252 kpl, joten ihan äkkiä peitto ei valmistu. Tämä onkin sellainen välipalatyö - virkkailen paloja silloin tällöin kun on sopiva hetki.


Iloista elokuun jatkoa kaikille :)

tiistai 6. elokuuta 2013

3/5 huivia


Aikaisemmista vahingoista viisastumattomana ryhdyin tekemään tätä huivia 600 m lankavyyhdistä, vaikka ohjeen tekijän mukaan lankaa tarvitaan 800 m. Varmuuden vuoksi tein huivin vielä uniikista käsinvärjätystä langasta, ettei vain olisi mahdollista saada lankaa lisää. Olen huomannut, että minun käsialallani huiveihin menee enemmänkin lankaa kuin ohjeissa on sanottu. Mutta ei, tykään näemmä hakata päätäni länsiuusmaalaiseen mäntyyn toistuvasti :D

Vaikka lankani riitti vain kolmeen kaavioon viidestä, huiville tuli silti ihan kivasti kokoa: korkeus 65 cm ja siipiväli 188 cm. Ohje on Renee Leveringtonin Naomh (maksullinen ohje Ravelryssa), jonka neuloin maksuttomana KAL-huivina AMS-13, tosin "vähän" jälkikäteen.

En ole ennen tehnyt pitsihuivia pätkävärjätystä langasta, mutta tämä Zelda's Dippins Wild and Free (väri Juhannustanssit) sopii huiviin mielestäni oikein mainiosti. Huivissa on helmiäkin, vaikkeivät ne kuvasta oikein erotukaan. 9/0 helmet ovat aika pieniä, mutta luonnossa ne erottuvat riittävästi. Puikkokoko olisi saanut olla pienempi; neuloin tämän huivin 4 mm Knit Pro Cubikseilla.

Ehkä olen kuitenkin edes vähän oppivainen, sillä seuraavaa  huivia samanvahvuisesta langasta olen tekemässä 3 mm puikoilla. Ja lankaa pitäisi olla riittävästi (1800 m), sillä päätin käyttää huiviin kolmea eri väriä :D

Kissat ovat nauttineet kesästä (kuten emäntänsäkin). Asterix käy välillä sisällä syömässä ja nukkuukin hetken, mutta pääasiassa se on ulkona. Dessi sentään nukkuu yöt sisällä, vaikka muuten sitäkin näkee lähinnä pihalla. Syksyn tullen Dessi siirtyy hyvin nopeasti sisäkissaksi, mutta Asterix ulkoilee huonollakin säällä. .

Mukavaa elokuista viikkoa kaikille! Saa nähdä saadaanko niitä luvattuja trooppisia öitä - ukkosista ei olisi niin väliä :)

torstai 1. elokuuta 2013

Pihalla tapahtunutta

Tämän kesän toiseksi suurin urakka (parkkipaikan salaojituksen jälkeen) oli laattakäytävän jatkaminen. Samalla levensimme vanhoja käytäviä joistakin paikoista.

Olemme rakentaneet käytävää pikkuhiljaa vuosien varrella ja tämän kesän urakan jälkeen portilta (jota ei vielä ole rakennettu) pääsee käytävää pitkin terassin, keinun ja taustalla näkyvän kasvimaan kautta katokselle (jonka rikkoutunut katto pitää uusia). Sulkeista voittekin sitten lukea tulevien vuosien puutarhahommia ;) Tänä kesänä aion vielä nyhtää laattojen välissä kasvavia rikkaruohoja pois. Käytävän rakentamisen aikana pitkäksi venähtänyt ruoho on jo leikattu siistiksi :)

Tuolla loppupäässä käytävä on vähän turhan kapea, mutta toisaalta se on myös vähimmällä käytöllä.

Heinä-elokuun komein kukkija on ehdottomasti syyskaunosilmä.


Myös villanukkajäkkärä kukkii innokkaasti - paikassa josta luulin siirtäneeni sen pois viime kesänä :D

Viime vuonna kääpiöomenapuussamme oli loppujen lopuksi vain kaksi omenaa, kun tuuli pudotti muut. Tänä vuonna omenoita on sentään toistakymmentä.

Chilejä ja paprikoita sen sijaan tullee omiksi tarpeiksi, jos lämmin sää jatkuu. Nämä eivät mahdu pieniin kasvihuonesiini, mutta ovat onneksi viihtyneet ulkona. Kun vähänkin viilenee, siirrän ne yöksi sisälle. Ensimmäiset tomaatit on jo syöty ja lisää kypsyy koko ajan.

Mustaherukat on jo säilötty. Osan söin poimiessani, osan pakastin aamupuuron kanssa syötäväksi ja parista kilosta tein hyytelöä.

Pihalla riittää vielä hommia, mutta viime päivinä on ollut sen verran viileää ja sateista että olen töiden jälkeen tehnyt sisätöitä (lue: neulonut). Viikonlopuksi on luvattu taas hyviä ulkoilukelejä. Niitä odotellessa :)