tiistai 16. syyskuuta 2014

Ruskeaa

Ruskea ei ole ollenkaan minun värini. Niinpä laatikossa pyöri vuositolkulla esikoisen paidasta jääneet viisi kerää Drops Delightia. Päätin, että lanka on vihdoin saatava pois varastosta, joten neuloin siitä veljenpojalle sukat kokoa 43.


Lankaa kului n. 85 g ja puikkoina käytin 2,25 mm Knit Pro Symphonie pyöröjä. Aloitin sukat kärjestä ja lisäsin silmukoita kunnes niitä oli yhteensä 72. Langan paksuus vaihtelee sen verran ettei siinä oikein näy mikään kuvio, joten neuloin 2 krs 2 o 2 n ja 2 krs oikein. Kantapää on taas se perinteinen tiimalasikantapää.


Sukkien kaveriksi tein samalla mallineuleella vielä tumput, joihin kului n. 65 g lankaa. Aloitin tumput kärjestä ja tein niihin intiaanipeukalon, joka istuu ainakin minun käteeni tosi hyvin. Tässä kuvassa langan väri on oikea. Kun sain setin valmiiksi, huomasin että annoin viime jouluna veljenpojalle sukat ja tumput. Ehkä ensi vuonna pitää keksiä jotakin muuta :D


Lankaa jäi yhä, joten neuloin vielä entiselle työkaverille Mojo-sukat (ilmaisohje Ravelryssa). Nämä ovat kokoa 37 ja niissä on 64 silmukkaa. Langanmenekki oli n. 65 g.

Eikä lanka loppunut vieläkään ihan kokonaan, mutta innostukseni neuloa sitä loppui. Ja vaikka ruskea ei siis todellakaan ole ollenkaan minun  värini, ostin silti vyyhin WM Purea värissä Ebenholz. Tämähän on melkein mustaa, eikö - ja sitä paitsi aion yhdistää sen oranssiin lankaan ;)




Kesällä ei tullut juotua teetä kovinkaan paljon, mutta ilmojen viiletessä lämmin juoma alkaa taas maistua. Kävin Théhuoneella ostamassa voimakkaan mausteista Nepal Masala chaita, joka maistuu erinomaiselta mantelimaidon kera ja pirteän makuista Appelisiininkukkateetä, joka sisältää Pai Mu Tania maustettuna appelsiininkukilla ja -paloilla.

Lukuintokin alkaa pikku hiljaa palailla, vaikka täytyy sanoa että luin edellistä kirjaa pitkään. Kirja oli Virpi Hämeen-Antillan uusin, Marionetit, enkä jotenkin saanut siitä minkäänlaista otetta. Sujuvasti kirjoiettu, mutta jotenkin vaisu kirja. Värinä se voisi olla juuri ruskea :)



maanantai 1. syyskuuta 2014

Keittiön verho


Kesällä ilmestyneessä Suuri käsityö -lehdessä oli virkattu naisen paita, josta minulle tuli heti halu käyttää kuviota keittiön verhoon. Verho on virkattu 2 mm koukulla Novita Colori -langasta, jota kului 250 g eli kaikki mitä sain käsiini. Verhosta olisi saanut tulla hieman leveämpi, mutta lanka ei riittänyt enempään. Verhon kuvaaminen ikkunassa olikin haasteellista enkä onnistunut saamaan kuin tällaisen lähikuvan toisesta perhosesta. Verhossa on kaksi perhosta päällekkäin.

Vähän turhan kesäinen verho näin syksyyn mutta taidan antaa sen olla paikallaan talviverhojen ripustamiseen asti.

Verhon valmistumisen myötä lankavarastoni ehti hetkeksi jopa supistua. Olen käyttänyt tänä vuonna 4937 g lankaa ja ostanut 4717 g. Tilanne kyllä "korjaantuu" kohta, koska viime viikolla ostamani lankavyyhti kotiutunee piakkoin. Lisäksi ilmoittauduin mukaan syysvaihtoon Ravelryssa, joten lahjalankaakin on syksyn mittaan tulossa. Ja kun parille pitää ostaa lankaa, voi olla että ihan vahingossa vyyhtejä hyppää omaankin ostoskoriin ;)

Elokuun sateissa tuntui että kesä on jo ohi, kun syksyllä kukkivat kasvit lakastuivat eivätkä tomaatit ja chilit jaksaneet kypsyä. Onneksi sentään viime viikolla nähtiin vähän aurinkoakin ja tomaatit ovat taas alkaneet kypsyä. Chilit ovat jo sisällä ja pääsevät ulos vain aurinkoisina päivinä.

Piipahdin Marketan puiston sadonkorjuumarkkinoilla lauantaina ja ostin joitakin tulpaanin ja pikarililjan sipuleita. Ehkä remontin vuoksi kovia kokenut kukkapenkki olisi niiden ansiosta ensi keväänä kauniimpi.

Toivottavasti sateinen loppukesä saa sienet kasvamaan. Ainakaan toistaiseksi suppilovahveropaikoillani ei näy sienen sientä eikä rouskujakaan ole vielä noussut. Sen sijaan hirvikärpäsiä on ihan riittävästi :/

Mukavaa syyskuuta!