torstai 30. lokakuuta 2014

Nymphalidea




Järjestelin lankojani ja huomasin että minulla on kaksi toisiinsa sopivaa pitsilankajämäkerää, joista uskoin tulevan hyvän kokoisen huivin. Loppujen lopuksi huiviin meni vain 50 g lankaa, joten lankoja jäi vielä vähintään toiseen huiviin :D




Malli on Knittyssa julkaistu Nymphalidea, joka on suunniteltu paksummalle langalle. Omassa huivissani vihreä lanka on Grignasco Merinosilkiä ja harmaa Colourmartin Merino/Silk/Cashemerea. Huivistani tuli vähän lötkö, vaikka neuloin sen 2,25 mm puikoilla, mutta se on ihanan ilmava ja pehmeä ja sen saa kiedottua moninkerroin kaulan ympäri.

Huivissa on kapea pitsiraita sekä sileä ja ainaoikein -osuus, jotka neulotaan yhtaikaa. Huivi on helppotekoinen, muttei kuitenkaan tylsä neulottava. Huivin toisessa päässä on pitkä "häntä", jota en millään saanut aseteltua kuvaan.


Huivin kuvaaminen osoittatui muutenkin haasteelliseksi. Olin eilen lomalla ja siis poikkeuksellisesti kotona valoisaan aikaan. Yritin kuvata huivia ulkona, mutta kova tuuli sotki suunnitelmat.



Sisällä kuvatessa taas ahkera apulainen Dessi yritti tunkea itseään joka kuvaan.  



Eikä langan määrä tietenkään päässyt vähenemään, koska huivin valmistuttua kotiutui Ravelryn Kaheleiden syysvaihtopaketti, jossa oli 200 g lankaa, vieläpä suosikkilankaani Stepiä kahdessa suosikkivärissäni. Sukanpingottimia olen kaivannut pitkään, mutta en ole saanut aikaiseksi hankkia. Parini lähetti vielä polkupyöränlampun, kun mainitsin että kaikki lamppumme ovat niin hyvässä tallessa ettei löydy mistään :D Tällä paketilla tuli taas vähän valoa pimeään vuodenaikaan.



torstai 23. lokakuuta 2014

Lämpimin jaloin

Kaipasin jotakin nopeaa ja helppoa neulottavaa ja löysin Ravelrysta ilmaisohjeen Footies. Lanka ei ollut ihan samanpaksuista kuin ohjeessa, joten lisäilin ja vähentelin silmukoita ja kerroksia sieltä täältä ja sain aikaan n. 43 numeron tossut, jotka toivottavasti sopivat veljeni jalkaan.


Neuloin tossut Red Heart Liviasta 4 mm puikoilla. Lankaa kului 75 g eli kolmesta kerästä saisi kahdet tossut. Tossut olivat tosiaan nopeatekoiset, joten tällaiset voi neuloa kun pitää saada äkkiä tehtyä jokin pikkulahja.





Kukkapenkeissä ei enää kuki mikään muu kuin reunusasterit. Nekin kärsivät vähän viimekesäisestä talon rappauksesta, mutta jaksoivat sentään tehdä muutaman kukan.


Sää alkaa olla epäotollinen pihatöille, mutta vielä viime lauantaina oli kiva ulkoiluilma. Mies kävi hakemassa peräkärryllisen uskomattoman edullista ja hyvälaatuista multaa HSY:n noutopisteeltä Viikistä. Lisäsin multaa kaikkiin kukkapenkkeihin ja kasvimaille, mutta vielä sitä riittää nurmikon parantamiseenkin.



Asterix oli kovin innokkaasti mukana pihatöissä, kuten tietysti myös Grisli, mutta Dessin ulkoilut ovat supistuneet pariin piipahdukseen pihalla. Kylmä, märkä ja Dessi eivät sovi yhteen :)

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Talven varalle

 
Varauduin talven viimoihin neulomalla paksun kaulurin monta vuotta marinoituneesta Novita Nalle Colorista, jolle kaveriksi löytyi beigeä Nallea. Ei todellakaan minun värejäni eikä tästä alunperin pitänyt tulla kauluria minulle, mutta ohjeen väärintulkinnan vuoksi kauluri jääkin omaan käyttöön. 
 

Eipä tuolla ole niin väliä minkävärisiä asusteita käyttää kun ulkoilee koiran kanssa aamu- tai iltahämärässä.



Kauluri on niin iso, että sen voi vetäistä lämmittämään korvia ja poskia. Talven tuiskut ja tuulet, täältä tullaan :)




Pimeässä ulkoillessa on tärkeää myös näkyä. Niinpä neuloin Schachenmayr Lumiosta itselleni säärystimet ja ranteenlämmittimet. Molemmat ovat niin isoja, että ne voi vetäistä lahkeiden/hihojen ja toisten käsineiden päälle lisälämmikkeeksi. Neuloin nämä asusteet 10 mm puikoilla ja kyllä oli hankalaa. Kädet tulivat kipeiksi ja tuntui ettei moisista haloista saa millään otetta. Lanka oli oikein mukavan pehmeän tuntuista, vaikka puhdasta muovia onkin.

 
Nämä neulotut heijastimet ovat vain muiden heijastinten lisänä. Minulla on vaatteissa heijastimia ja pimeällä liikkuessani käytän lisäksi valoa. Koiran heijastinpannassakin roikkuu valo, joten meidät pitäisi nähdä melko kaukaa.
 
Muistakaa käyttää heijastimia. Ne ovat halpa turva.
 
Koska toivon, että myös lukijani näkyvät liikenteessä, arvon tähän postaukseen 10.10. mennessä kommentoineiden kesken heijastimen takkiin tai laukkuun kiinnitettäväksi.

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Rosalina


Neuloin ensimmäisen Rosalina-pipon puolitoista vuotta sitten ja olen käyttänyt sitä paljon. Täksi syksyksi neuloin Rosalinan Wetterhoffin Sivillasta ja pienistä läpinäkyvistä helmistä. Lankaa kului 50 g ja puikkoina käytin 2,25 mm Knit Pro Symphonie -pyöröjä. Sivilla on vähän liian laskeutuvaa lankaa tähän pipoon, mutta tykkään lopputuloksesta silti. Se on enemmän baskerityyppinen ja sopii juhlavammaksi päähineeksi.
 
 
Pipo on kaunis ja kiva tehdä, mutta en osaa ottaa siitä kunnollisia kuvia, joten joudutte tyytymään tähän kuopuksen otokseen.

Muutamana aamuna onkin jo tarvinnut sekä pipoa että käsineitä, mutta päivisin on ollut melko lämmintä. Juuri tällaisista aurinkoisista syyspäivistä tykkään.