maanantai 17. marraskuuta 2014

Kuvauspäivä

 
Sunnuntaina oli hetken aikaa jopa aurinkoista, joten sain vihdoinkin otettua kuvia useammastakin valmistuneesta työstä.
 
 
Olen marinoinut jo useamman vuoden ihanan pehmoista Schachenmayrin reumalankaa, josta olen aikonut neuloa jotakin reumasta kärsivälle veljeni vaimolle. Vihdoin löysin langalle sopivan mallin: Kipinä. Ensimmäisestä versiosta tuli vähän liian pitkät, joten päätin pitää ne itselläni ja neuloa lahjaksi uudet. Olipa taas kätevä tapa kartuttaa omaa kämmekäsvarastoa :D
 
Puikkoina käytin 2,25 mm Knit Pro Symphonie -pyöröjä ja yhteen pariin meni n. 30 g lankaa.
 




Huomasin alkusyksyllä talvivaatteita esiin ottaessani garderobissani pahan puutteen: Minulla ei ole oranssia pipoa! Koska sain edellisessä postauksessa esittelemäni kerän pirteän oranssia Stepiä, päätin korjata asian heti. Malliksi valikoitui Hallstatt (maksullinen ohje Ralvelryssa). Puikkoina käytin 2,75 mm Knit Pro -pyöröjä.



Vaikka pipossa on paljon pieniä palmikoita, kaaviot ovat niin selkeät että neulominen oli helppoa. Suosittelen tätä ohjetta lämpimästi.



Pikkupalmikoiden jälkeen kaipasin jotakin yksinkertaista neulottavaa, joten päätin tehdä veljen tyttärelle ja hänen puolisolleen lapaset. Kupla (ilmaisohje Ravelryssa) on kiva ja todella helppo malli.

Oranssi ja punainen lanka ovat Hjertegarn Limaa ja harmaa Novita Suomivillaa. Tarkoituksenani oli alun perin testata miten hyvin Suomivilla sopii neulakintaiden tekemiseen, mutta päätin sittenkin päästä helpolla ja neuloa lapaset.





Tein tumpuista tarkoituksella melko väljät, niin että niiden alle voi pukea toiset käsineet.




Kuplat ovat hauskan näköisiä ja sisäpuolellekin muodostuu hieno kuvio.

 
 
 
 
 
 

Seuraavaksi aloittamani neule kiinnostaa Dessiä kovasti, koska lanka on Vironvillaa, jota on aivan ihana neulahuovuttaa kaikilla tassuilla :D Malli on Ravelryssa julkaistu KAL, joten siitä ei vielä sen enempää ;)