keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuoden kolmas Flare

En yleensä tykkää neuloa samaa mallia useaan kertaan, mutta Veera Välimäen Flare on osoittautunut niin oivaksi toimistoneuleeksi, että vuoden lopulla valmistui jo kolmas versio.
 
 
Tässä - kuten ensimmäisessäkin tammikuussa valmistuneessa - lankana on Austermann Step, jota kului koon L paitaan 420 g. Neuloin sekä vartalo-osan että hihat jonkin verran ohjetta pidemmiksi ja voi olla että pätkäisen hihoista vähän pois jos vaikuttavat epäkäytännöllisiltä. Puikkoina resorissa oli 2,5 ja sileässä neuleessa 3 mm Knit Pro Symphonie -pyöröt.
 
 
 

Asterix tuli ulos haistelemaan märkää talvi-ilmaa ja kävi jopa lumessa katsomassa mitä kummallisuuksia pihaan on tuotu. Dessi on ulkoillut vain ikkunalaudalla, ja kohta pitää mennä tekemään Grilisin kanssa vuoden viimeinen ulkoilu ennen kuin ilotulitteiden paukuttelu yltyy. Tänä vuonna kuulimmekin ensimmäiset raketit vasta tänä aamuna klo 8. Yleensä niitä on ammuskeltu heti kun myynti on alkanut. Onneksi ihan lähellä ei paukutella eikä Grisli toisaalta pelkää raketteja kovasti. Pahimman paukkeen aikana Grisli ei kuitenkaan halua ulos, vaan nukkuu sohvalla kainalossa :)



Onnellista uutta vuotta!

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kissahuivi


Muutama postaus sitten esittelin KAL-huivin alun.



Viikko viikolta huivi kasvoi



ylhäältä alas



kunnes lopulta sain sen valmiiksi. Asterix tarkisti lopputuloksen :)

Lanka on vironvillaa, Aade Löngia ja puikot 4 mm Knit Pro Symphonie Cubiksit. Lankaa kului 188 g pieneen huiviin kaikkein kapeimmalla reunuksella. Leveämpään reunukseen olisi voinut tehdä hienoja tassukuvioita ja hiiriä, mutta epäílin langan riittävyyttä (enkä turhaan), joten tein kapeimman mahdollisen reunuksen.

tiistai 23. joulukuuta 2014

Iloista joulua

 
Tämän verran meillä satoi lunta vuorokaudessa.
 
 
 
Dessi taitaa jo huomata Joulupukin olevan liikkeellä.
 
 

 Mutta Asterixilla on treffit Nukkumatin kanssa :D
 
Tunnelmallista joulun aikaa.

maanantai 22. joulukuuta 2014

Talvipäivänseisaus


Tänään vuoden pimeimpänä päivänä aurinko melkein näyttäytyi. Tästä eteenpäin valoisa aika alkaa lisääntyä eikä yhtään liian aikaisin. Tänä vuonna marraskuu on ollut tavattoman pitkä.


Kävimme Grislin kanssa metsässä nauttimassa talvisesta luonnosta. Onneksi on tämä innokas ulkoilija, niin synkempinäkin päivinä on tullut tehtyä kunnon lenkkejä. Ilman karvaista kaveria varmaankin nukkuisin talviunta :D


maanantai 15. joulukuuta 2014

Puutarhurin sukat


Nämä sukat oli ihan pakko tehdä jo nimensä vuoksi. Lanka Austermann Step, puikot 2 mm Knit Pro pyöröt. Ne ovat ainoat metallipuikkoni enkä muistanutkaan miten liukkaat ne ovat! Täytynee täydentää puikkovarastoa vastaavilla puisilla pyöröillä.



Sukat aloitettiin - kuinkas muutenkaan - kärjestä ja kantapohjan lisäykset tehtiin vähän eri tavalla kuin yleensä niin että kantapään alle muodostui kiila.


Varsinainen syy tämän mallin neulomiselle oli kuitenkin jalan taakse tuleva hämähäkki :D Tässä kohtaa sai olla melko tarkkana kun varren etuosaan tuli toista ja takaosaan toista kuviota ja kummassakin mentiin eri rivillä. Yläosaan suunnitellun pitsin vaihdoin 1 takareunasta oikein, 1 nurin -joustimeksi.

 
Ja ettei sukkalanka vain pääsisi vähenemään, ostin yhden vyyhdin lisää. Olin tilaamassa lankoja kahteen jouluvaihtoon ja tämä vyyhti oli vain ihan pakko ostaa itselle :) Lanka on käsinvärjättyä Keesi Ultrasockia ja minulla on langalle jo parikin vaihtoehtoista sukkamallia mielessä.
 
Syksy on ollut kovin synkkä ja tuntunut pitkältä. Onneksi saamme viettää talvipäivänseisausta jo viikon kuluttua ja päivä alkaa pidetä. Viime lauantaina kävin hakemassa piristystä talveen joululaulujen merkeissä. Kävimme kuuntelemassa Jarkko Aholan joulukonsertin Helsingin Paavalinkirkossa. Oli upea kuunnella neljän taitavan muusikon esitystä.