keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kirjan vuoden lukuhaaste, 2. kirja

Toisena haastekirjana luin Lena Anderssonin Omavaltaista menettelyä, joka täytti haasteen kohdan

1. kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aikaisemmin

lauantai 24. tammikuuta 2015

Ruususet

Anna Johannan alunperin vuoden 2014 Kipakat-kalenterissa julkaistu kaunis pipo Ruusunen on nykyään Ravelryssa ilmaisohjeena. Ihastuin pipoon heti ensisilmäyksellä ja neuloin sen viime viikonloppuna tuskin malttaen nukkua välissä :D







Lankana käytin keltaista Austermann Stepiä ja helmet olivat jäännöstä pitsihuivista. Neuloin pipon 3 mm Knit Pro Symphonie -pyöröillä. Tein piposta vähän ohjetta lyhyemmän, koska sellainen sopii mielestäni paremmin tällaiseen vanhempaan päähän :D



Pipo oli niin kaunis ja ohje hyvin kirjoitettu, että käytin samaa resori- ja helmikuviomallia myös sormikkaissa. Palmikkoa en saanut mahtumaan näihin sormikkaisiin, jotka neuloin 48 silmukalla 2,5 mm Knit Pro Symphonie - pyöröillä. Sormet neuloin sukkapuikoilla.



 
Käytin pipossa vähän erilaisia helmiä kuin sormikkaissa ja sain molemmat helmet näppärästi käytettyä loppuun kun tein sormikkaisiin muutaman "sormuksen". Varastoissani onkin enää minipieniä 9/0 helmiä (mutta niitä onkin muutama tuhat!), joten pitänee piipahtaa helmikaupassa lähiaikoina.
 

Neuloin sormikkaisiin minun käteeeni hyvin sopivan Indian Thumbin, joka on (käsittääkseni virheellisesti) käännetty intialaiseksi peukalokiilaksi. Ainakaan intialainen ystäväni ei tunnista moista intialaiseksi :)




Onnetar suosi minua ja voitin Sarin arpajaisissa kauniit korvakorut. Nämä mukaan luettuna minulla on kuudet Sarin tekemät korvikset ja yksi ranneketju. Kaikki ovat ahkerassa käytössä ja saaneet paljon kehuja :)



Sari teki minulle myös heijastimen, joka piristää hienosti harmaata talvitakkiani. Kiitos, Sari <3



Grisli on innokkaasti menossa mukana, mitä sitten tehdäänkin :) Viime päivinä on ollut sen verran pakkasta, että pahin liukkaus on onneksi taittunut, mutta muutama päivä sitten jäniskin oli liukastellut tiellä ohuen lumikerroksen päällä pomppiessaan. Itse olen kaatunut vasta kerran tänä talvena ja silloinkin vain polvilleni, mutta työkaverilta meni kyynärpää sijoiltaan kun hän kaatui. Entisenä judokuna hän oli ottanut vaistoimaisesti kyynärvarrella vastaan tajutessaan kaatuvansa taaksepäin. Hän totesi, että se ei ole ehkä yhtä kätevää liukkaalla asvaltilla kuin judotreeneissä.

Yrittäkäähän pysyä pystyssä talven liukkailla jäillä :)

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kirjan vuoden lukuhaaste, 1. kirja

Helmet-kirjastot esittävät ensimmäisen Kirjan vuoden kunniaksi leikkimielisen lukuhaasteen. Listalla on 50 erilaista perustetta, joilla valita luettavaa. Päätin testata miten monta kohtaa itse saan täytettyä kuluvan vuoden aikana. Jo etukäteen tiedän, että jotkin kohdat jäävät tyhjiksi: en suostu lukemaan kauhua enkä yhtään muista mikä kirja minulta olisi koulussa jäänyt lukematta.

Ensimmäisenä haastekirjana minulla oli Ann Cleevesin Kuolonkukkia, joka täytti kolme kohtaa:
6. kirja jonka nimi on yksi sana
8. kirja jonka tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle
49. jännityskirja tai dekkari

Tämä haste innostaa minua varmaankin katselemaan kirjaston hyllyjä uudella silmällä, vaikka en aiokaan kulkea kirjastossa haastelista kädessä valitsemassa lukemista :D

Haastan kaikki lukijani ja sivuilla sattumalta käyvät mukaan tähän haasteeseen, mutta en lupaa palkinnoksi muuta kuin yllättäviä lukuelämyksiä :)

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uudet sukat


Vuoden 2015 ensimmäisenä neuleena valmistuivat polvisukat Schoppelwolle Zauberball 6:sta. Puikkoina Knit Pro Symphonie pyöröt 2,75 mm.


Aloitin sukat kärjestä ja ajattelin neuloa niin pitkät kuin lankaa riittää. No, sitähän riitti, koska kerä olikin 150 g eikä 100 g niin kuin jostakin syystä kuvittelin. Neuloin aluksi sukan pälle 3o 1 n joustinta ja tein tutun ja turvallisen kiilakantapään.


Kun lankaa vain riitti ja riitti, piti ruveta leventämään sukkaa. Tein lisäyksiä siellä täällä nurjilla silmukoilla ja sain juuri omaan jalkaani sopivat sukat. Muutama sentti ennen polvea tein pari kavennusta niin että sukkien yläosa on napakka. Näistä tuli oikein hyvät ulkoilusukat, jos vaikka talvi tulisi takaisin.


Osallistuin Ravelryssa kahteen jouluvaihtoon ja sain neljä vyyhtiä lankaa: ihanan pehmeää ja ohutta (100 g = 1400 m) Titan Wool Merinos Extra (on nimensä mukaan turkoosia, mutta näyttää vähän vaaleansiniseltä), kauniin harmaata sukkalankaa Viking Nordlysia, punaista ikisuosikkiani Austermann Stepiä ja vaaleanvihreää käsinvärjättyä Araucania Ranco Solidia. Kaikille on taatusti käyttöä :)

Loppuvuoden lahjalangoista huolimatta onnistuin pienentämään lankavarastoani aavistuksen verran viime vuonna. 1.1. minulla oli 8 691 g lankaa ja 31.12. 8 581 g. Ostin tai sain vuoden aikana 7 012 g ja kulutin 7 122 g lankaa.

Vuoden aikana valmistui:
- 9 sukat, 1 tossut ja 1 säärystimet
-  2 sormikkaat, 5 tumput, 4 kämmekkäät
- 4 pipoa
- 2 kauluria
- 5 huivia
- 1 mekko
- 5 paitaa (joista 3 Flarea)
- 1 ikkunaverho
- 1 päiväpeite

Oma lempparini vuoden aikana valmistuneista on kesällä valmistunut Raviolo-mekko.


Sain myös teetä, joten heti ei tarvitse käydä juomaostoksillakaan. Neljästä irtoteepaketista vastasi mieheni, keskimmäinen Tammerkoski-tee ja teepussit ovat jouluvaihdoista.

Teetä onkin kulunut kiittettävästi, sillä vietimme joululoman flunssan kourissa koko perhe. Kaikilla vuorollaan oli korkea kuume, kurkkukipua ja kuivaa yskää. Me aikuiset selvisimme taudista viikossa, mutta poikien yskä jatkui pari viikkoa. Onneksi mitään lääkitystä vaativaa jälkitautia ei tullut kenellekään. Lomalla tuli siis lepäiltyä, joskin myös ulkoiltua. Joulun aikaan olikin hienot ulkoilusäät, mutta muutaman päivän kestänyt vesisade on sulattanut miltei kaiken lumen. Saisi kyllä talvi tulla vielä takaisin :)