tiistai 27. lokakuuta 2015

Kirjan vuoden lukuhaaste, 34. kirja

Paula Havasteen Kolme käskyä ei täyttänyt haasteen yhtään kohtaa.

Kirja on itsenäinen jatko-osa kirjoille Kaksi rakkautta ja Yhden Toivon tie. Kuten Havasteen kirjat yleensäkin, tämä oli mukaansatempaavaa luettavaa.

perjantai 23. lokakuuta 2015

Yhdellä neulalla

Aarteeni saapui eilen postissa. Voi olla että neulepuikot jäävät joksikin aikaa nurkkaan ja keskityn neulaamaan.





Huonossa kuvassani ei näy tekijää, mutta kysessä on Mervi Pasasen uunituore kirja Yhdellä neulalla. Neulakinnastekniikka tutuksi.

Lukija perehdytetään neulakinnastekniikkaan perusteellisesti ja kirjassa on myös monia ohjeita: kinataita, sukkia, päähineitä, huiveja ym. Ohjeet ovat hyvin yksityiskohtaisia ja selkeitä, joten näillä opeilla pitäisi aloittelijankin päästä sisään neulakintaiden kiehtovaan maailmaan.

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

maanantai 12. lokakuuta 2015

Kirjan vuoden lukuhaaste, 30-32. kirja

Aleksis Delikourasin Nörtti-sarja (New Game, Next Level ja Game Over) täytti lukuhaasteen kolme kohtaa:

4. Kirja, jonka kirjoittaja oli alle 25-vuotias, kun kirja julkaistiin
26. Kirjatrilogia
27. Nuorille tai nuorille aikuisille suunnattu kirja

Lisäbonuksena vielä se, että kuopus innostui lukemaan pitkästä aikaa ja luki kaikki kolme kirjaa ennätysajassa.



maanantai 5. lokakuuta 2015

Eisblume


Säät viilenevät juuri sopivaan aikaan, sillä sain viikonloppuna valmiiksi uudet kämmekkäät. Ohje on Julia Muellerin Eisblume, joka on sormikasohje. Tiesin jo aloittaessani, että 50 g Wetterhoffin Sivillaa ei riitä pitkävartisiin sormikkaisiin, mutta riitti juuri ja juuri kämmekkäisiin. Näissä on tosi pitkä varsi ja langanmenekki sen mukainen.

Neuloin kämmekkäät 2 mm Knit Pro pyöröillä. Koska neuleeseen tuli paljon helmiä ja paljon palmikoita ja ne neulottiin toistensa peilikuvaksi, katsoin parhaaksi neuloa niitä vuorotellen. Toisen neuloin metallisilla ja toisen hiilikuituisilla puikoilla. Tiheys oli molemmilla sama, mutta metallipuikot ovat kyllä aivan liian liukkaat minulle. Miksiköhän olen joskus sellaiset ostanut :0

Valokuvat ovat luvattoman huonoja, ylivalottuneita ja muutenkin epäselviä. Yritän ottaa jossakin vaiheessa paremmat kuvat, että kaunis kuvio pääsisi esiin.