perjantai 25. maaliskuuta 2016

Taas raidalliset sukat



Naapurimme ovat taas viime aikoina olleet niin paljon avuksi, että halusin kiittää heitä jotekin. Neuloin paljon ulkona olevalle naapurin miehelle sukat: ihan perussukat jämälangoista.



 
Pääosa langoista on 7 veljestä, osa Jannea. Puikkoina käytin 2,75 mm Knit Pro pyöröjä. Sukat on (tietysti) aloitettu kärjesstä ja neulottu yhtaikaa. pyöröpuikoilla. Vartta tein niin pitkään että kaikki langat loppuivat.

Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana olen ostanut 1602 g lankaa ja  käyttänyt 1630 g.



Muutama viikko sitten tein koekylvön omista chilinsiemenistä. Yksi lajike kasvoi niin nopeasti, että se piti jo koulia. Vahva tomaatin tuoksu osoitti, että siemenet olivat menneet sekaisin ja Apache -chilin pussissa olikin jokin tomaatti. Jos nämä jaksavat kasvaa nin että tuottavat satoakin, yritän selvittää mitä lajiketta pussissa onkaan. Onneksi hankin lisää Apachen siemeniä, koska se on osoittautunut varmaksi lajikkeeksi talon seinustallakin kasvatettuna.




Tulpaanit alkavat jo nostaa päätään. Täytyy vain toivoa, että valkohäntäkauriit pysyvät poissa pihasta ja saisimme nauttia myös tulppaanien kukinnasta.

Iloista pääsiäistä!

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Tukkajumala

Uusimmassa Ullassa on vaikka mitä ihanuuksia. Ensimmäiseksi puikoilleni pääsi Tukkajumala. Näin keväällä tuntuu että pipo on jo liian lämmin, mutta korvat täytyy kuitenkin suojata.











Ulkoilutakkeihini sopiva lanka löytyi omasta varastosta: Sandnes Garn Duo, jota kului vain 34 g. Neuloin pannan 2.75 mm Knit Pro pyöröillä.



Hihnaan pitäisi vielä ommella nappi tai pari, mutta en osannut päättää minkälaisia nappeja haluan. Toimiihan tämä ilmankin, mutta napeilla saisi pantaan ilmettä.

Tänään ei ihan ole ollut meidän perheemme päivä. Esikoinen soitti aamupäivällä ja kysyi kainosti, voisinko lähteä viemään häntä ensiapuun. Hän oli pudottanut kanttauskoneen terän sormelleen ja koulun terveydenhoitaja oli passittanut ensiapuun ja röntgeniin. Terä painaa yli 10 kg ja se oli pudonnut 20 cm korkeudesta. Pojan yksi sormi oli turvonnut ja tunnoton. Röntgenissä kävi ilmi, että sormi ei ole murtunut, mutta hermo on vaurioitunut. Vamman pitäisi parantua itsekseen parissa viikossa. Koska töissä on rauhallista, pystyin lähtemään pojan kuskiksi ja henkiseksi tueksi. Jälkimmäinenkin tuntui olevan tarpeen.

Suunnilleen samaan aikaan kuopuksen 2,5 viikkoa vanha puhelin oli hajonnut. Poika oli odottanut junaa, kun joku oli tönäissyt häntä ja puhelin oli pudonnut ja näyttö mennyt säpäleiksi. Onneksi olin ottanut puhelimeen vakuutuksen, joka kattaa kaikki vahingot vuoden ajan ostopäivästä.

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Pole Dance

Ravelrysta löytyi hauskannäköinen sukkaohje Poledance toe-up.



Kaivelin jämälankavarastojani ja löysin joitakin keränperiä seiskaveikkaa ja muita samanpaksuisia sukkalankoja. Lankavalintani osoittautui liian paksuksi eikä sukan rakenne päässyt kunnolla esiin.





Niinpä lopetin neulomisen melko nopeasti ja tein vain nilkkapituiset sukat, lähes tossut. Sukat neulotaan pääosin tasona: ensin tehdään normaali aloitus pyörönä, sitten neulotaan jalkapohja, kantapää ja vartta sen verran kuin haluaa, sen jälkeen poimitaan silmukat ja neulotaan päälliosa. Lopuksi tehdään resori pyörönä. Ihan hauska ohje, joka pitää joskus toteuttaa ohuemmasta langasta.

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Mikä kuu?


Marraskuunkaktus ainakin tuntuu olevan ihan pihalla siitä mikä kuukausi ja vuodenaika on menossa. Se päätti ryhtyä kukkimaan näin maaliskuun alun kunniaksi.







Kissat ovat sitä mieltä, että ulkoilukausi on alkanut. Asterix viihtyy ulkona jo pidempiäkin aikoja, mutta Dessille saa olla jatkuvasti avaamassa ovea tai ikkunaa.

Viimeisen viikon aikana rouva on päässyt sisään ja ulos  aina halutessaan, koska minä olen maannut kotona vuosikymmenen flunssan kourissa. Edellisen kerran olin näin kipeä viisi ja puoli vuotta sitten. En ole koskenutkaan käsitöihin kokonaiseen viikkoon eikä vieläkään huvita tarttua neuleeseen.