sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Bambupeitto

Minulle tuli aivan hirveä hinku virkata jotakin. Niinpä purin pari käytöstä poistettua paitaani ja virkkasin niistä isoäidinneliöitä. Neliöistä syntyi pieni peitto.








Lanka on Novita Bambu (vanha) ja koukku 3 mm Knit Pro Symphonie.






lauantai 23. huhtikuuta 2016

Puutarhatöihin vai lumitöihin?


Aamupäivällä oli aurinkoista ja melko tyyntä, joten päätin koulia kasveja ulkona. Onneksi hommaa ei tarvinnut tehdä yksin, vaan pöydällä pyöri kaksi innokasta apuria.

Kolmas apulainen ei päässyt pöydälle, joten sen piti tyytyä kannustamaan lattiatasolta.

Taimia on taas jonkin verran yli oman tarpeen, vaikka kaikkien kasvatus ei ole onnistunutkaan. Mikään muu ei harmita kuin chilien vähyys. Vain yhden chililajikkeen (Cheyenne) kasvatus on onnistunut. Osa ei itänyt ollenkaan ja luottolajikkeeni Apachen taimet onnisuin tappamaan kuivuuteen :(

Vähän sen jälkeen kun olin koulinut kaikki taimet, ulkona näytti tältä.


Parin tunnin lumisateen jälkeen maa oli valkoinen.


Narsissien juurella oli kunnon kerros lunta.


Ruokaa laittaessani seurasin kun orava taiteili itsensä lintulaudalle. Apuna oli lintulaudan alle pysäköity mopo. Siinä kurre keikkui ja herkutteli auringonkukansiemenillä hyvän aikaa.

Pihatyöt siirtyvät taas muutaman päivän, että piha ehtii kuivahtaa lumisateen jälkeen. Onpahan enemmän aikaa neuloa :)

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Huivihattu

Pihatöitä tehdessä on kiva suojata hiukset ja samalla pitää ne poissa kasvoilta. Olen tehnyt tällaisen Huivihatun jo aiemminkin, ja se on osoittautunut erinomaiseksi päähineeksi, vaikka näyttääkin hassulta piispanhiipalta.


Lanka on Novitan vanhaa Bambua puretusta paidasta eli miinuksia tästä työstä ei tule.


Sunnuntaina oli kaunis aurinkoinen päivä, mutta ei mitenkään lämmintä. Kimalaiset pörräsivät ahkerasti krookusten joukossa. Valitettavasti myös muurahaiset ja punkit ovat heränneet. Asterixista on löytynyt jo kolme punkkia.

Dessikin on ulkoillut ahkerasti, mutta välillä täytyy auttaa sisätöissä. Tässä vaihdamme sohvapeittoa. Dessi pitää peitosta kiinni, ettei se putoa kaiteelta :D

Aurinkoista viikkoa!