lauantai 27. lokakuuta 2012

Hissukka



Sukkasadon lopettajaisiksi virkkasin huopatossut. Mallin nimi on Hissukka. Ohje oli Novita Purolle, mutta minä tein omasta varastosta löytyneistä Novita Huopasen jämistä 7 mm koukulla.



Malli on minun makuuni (ja jalkaani) liian leveä ja lisäksi olisin voinut tehdä enemmän kerroksia reunukseen. Koska se olisi edellyttänyt käyntiä lankakaupassa, jätin sikseen ja tein sen verran reunusta kuin lankaa riitti.

Olen kyllä käynyt myös lankakaupassa, kahdessakin. Viime sunnuntaina olin Neuleharppujen seurassa Ali-Ollin alpakkatilalla ja sieltä mukaani tarttui 200 g alpakkalankaa.



Minun oli aivan pakko ostaa lankaa päähinettä ja käsineitä varten, koska ostin uuden takin. Se on tuossa kuvassa lankojen alla ja monen harpun avustuksella tulin siihen tulokseen että juuri tämä on oikea sävy takin kanssa käytettäviin neuleisiin. Epäröin melko kauan, koska minusta tuo lanka on melko sinisävyistä. Kun tulin kotiin, mieheni tokaisi heti: "Miten sinä ostit noin sinistä lankaa" :D



Alpakkatilalla myytiin kaikkia ihanuuksia, mutta maltoin mieleni ja ostin lankojen lisäksi vain uuden kauratyynyn. Esikoinen käyttää kauratyynyä päivittäin ja hänellä on tapana polttaa tyyny puhki aika ajoin.


Ostamani lanka ei ollut peräisin tilan omista alpakoista, vaan ihan tuontitavaraa.

Tiistaina olin työmatkalla Tallinnassa ja ehdin piipahtaa Liann Löngadissa. Se valikoitui kohteekseni ihan siitä syystä, että se sijaitsee lähellä Tallinnan parasta teekauppaa. Tallinnasta toin vain kahta laatua lankaa, yhteensä 550 g. Teetä toin 500 g ja kahviakin 300 g. Kun kassiin lisätään vielä puoli kiloa savujuustoa ja kaksi kiloa karkkia sekä laivalta ostetut toiset kaksi kiloa karkkia, kassillani oli ihan kiitettävästi painoa paluumatkalla :D



Molemmat Tallinnan-tuliaiset on jo korkattu. Tästä huopuvasta langasta on tulossa käsineet



ja tästä pehmoisesta merinolangasta kuopukselle paita.

Ja kaikille lankavarastoni pienuutta arvosteleville harppusille tiedoksi, etteivät ostokseni jääneet tähän, mutta netistä shoppaamani langat eivät ole vielä tulleet ;)


15 kommenttia:

  1. Varmasti tulee lämpimät asusteet!

    VastaaPoista
  2. Ovat aivan hissukan näköiset tossut, varmasti hyvät hissutella. Hyvin sopii tuo "harmaa" lanka punaiseen takkiin. Kyllä sieltä Tallinnasta aina tuliaisia tulee ostettua, langat on oikein kauniita.

    VastaaPoista
  3. Kiva huomata, että muillakin nuo lankavarastot tuppaa välillä lisääntymään ;)

    VastaaPoista
  4. oih, ihanat hissukat ;) mukavan näköinen malli ...

    VastaaPoista
  5. Hienot hissukat ja ihanat tuomiset Tallinnasta.

    VastaaPoista
  6. Ihanat on hissukat,olet oikea tossumestari :) Kauniin värisiä lankoja olet ostanut, ei tuo takin kaveriksi tuleva lanka kuvassa kyllä siniseltä näytä,luonnon valossa värit toki näyttää erilaiselta, lopputulosta odotellassa :)

    VastaaPoista
  7. Voi mitä ihania ostoksia! Tallinnan tuliaiset ovat aina parhaita! :)

    VastaaPoista
  8. Jo vain Huopatossusella taäytyy olla vuosikerta huopatossuset.
    Hyvä jotta tossuihin mahtuu villasukat ja tossuthan muokkaantuvat käytössä jalanmukaisiksi.
    Herkullisia ovat kaikki Tallinnan tuliaiset!
    Tuo kuopuksen paitalanka on kuin karamelli.
    Ihanan valoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  9. Onhan sun aikakin saada lankavarastoosi hieman täydennystä ;)

    VastaaPoista
  10. Tossut näyttävät oikein hienoilta ja väritys on ihan nappi.

    Voihan rähmä, meikä osti omalla reissullaan vain alle kilon karkkia ja sekin on kaikki syöty...

    Mukavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  11. Söpöt hissukka tossut.
    Kauniin värisiä lankoja, kaikki.

    VastaaPoista
  12. Ihanat tossut! Kaunista harmaata lankaa, ei yhtään sinistä. Tulee tyylikkät asusteet!Hyvää lankaa voi aina ostaa, tarvetta sille tulee ennemmin tai myöhemmin...

    VastaaPoista
  13. Tallinnan tuliaiset kuulostavat kerrassaan loistavilta. Mitäs sitä ihminen muuta kuin lankaa, teetä (ja kahvia) ja namia =) Niillä pärjää pitkän aikaa.

    VastaaPoista
  14. Kivat tossut.
    Vai ollaan oltu lankaostoksilla.
    Täältä on onneksi niin pitkä matka ettei tule lähdettyä Tallinnaan kun päivän reissusta tulisi melkein viikon mittainen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi