tiistai 5. maaliskuuta 2013

Patakintaita

Sain vihdoin aikaiseksi huovuttaa jo yli kolme viikkoa sitten neulomani patakintaat. Miten se muovipussin ompeleminen kintaiden sisään voikin olla niin vaikeaa :P


Toisessa käytin lankana (oletettavasti) Aade löngin punaruskeaa hahtuvaa kaksinkertaisena ja toisessa punaruskean kaverina vähän paksumpaa liukuvärjättyä punaista. Puikkoina käytin 6 mm Knit pro pyöröjä. Näitä tehdessä lanka katkesi noin miljoona kertaa ja pinnan katkeaminenkin oli lähellä :D


Vähän pienet näistä tuli, vaikka pesin 40 asteen hienopesussa. Liekö uusi pesukoneemme vanhaa tehokkaampi vai kutistuuko lanka muutenkin näin ärhäkästi. Mies testasi kintaita eilen eikä polttanut sormiaan, joten eikövätköhän nämä käyttöön tule.


Viikko sitten omenapuu oli lumen alla niin ettei rungonsuojaa paljon näkynyt. Viikonlopun lumisateiden jälkeen suoja on kadonnut kokonaan lumen peittoon. Toisaalta lunta on niin paljon, etteivät jänikset ja kauriitkaan jaksa kahlata syömään puuta :D

Loppuviikon vietän vähälumisemmissa maisemissa. Piipahdan yhden päivän koulutuksessa Ateenssa ja koska sinne ei ole suoria lentoja, vietän lisäksi kaksi päivää lentokoneissa ja -asemilla. Ei kovin järkevää, mutta koulutus on minulle pakollinen.

Pitää vielä päättää mitä käsitöitä otan matkalle mukaan. Ajattelin ottaa puuvillalankaa ja virkkuukoukun ja tehdä sytomyssyjä, mutta ehkä pitää varuiksi ottaa matkalaukkuun vielä paluumatkaa varten lisää lankaa.

12 kommenttia:

 1. Juu, eivät varmaan kahlaa, mutta kevättä kohti lumen pinta on kova ja jäinen, joten helppohan siinä on omenapuuaterialle loikkia. Kannattaisi lapioida puun ympäriltä lumet pois, sanoo hän, joka on vastaavassa tilanteessa syöttänyt jänöille oksat ja rungon.

  Mukavaa koulutusmatkaa!

  VastaaPoista
 2. No hyvät kintaat tuli, kun sormet ei pala :) Lunta on riittänyt ja säästyy tuhoilta omenapuu, ainakin nyt näillä keleillä :) Mukavaa matkaa, ja juu,juu, lisälangat mukaan paluumatkaa varten,sun neulomisvauhdilla loppuu langat muuten kesken :)

  VastaaPoista
 3. Huovutetut patakintaat ovat varmasti hyvät. Kiva väri. Toivottavasti Ateenassa on vähemmän lunta ;) Hyvää matkaa.

  VastaaPoista
 4. Huovutus onnistui hyvin. Minusta se on ydinfysiikkaa, lähes ;)
  Antoisaa matkaa.

  VastaaPoista
 5. Juu pyykkikonehuovutus on hyvin jännittävää puuhaa ;o).
  Hyvät patakintaat tuli.
  Kuulostaa hyvälle tuo työmatka Ateenaan.
  Toivottavasti ennätät nähdä hieman muutakin kuin koulutuspaikan.
  Antoisaa opiskelua!

  VastaaPoista
 6. Wau... noissa ei ainakaan "näpit" pala... kivat :)

  Oikein mukavaa Kreikan matkaa, tuo sieltä lämmintä tullessasi !

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvän näköiset patakintaat.
  Iloista matkaa

  VastaaPoista
 8. Mukavan näköiset patakinttaat =) Aika mielenkiintoiselta kuulostaa tuo koulutusmatkasi. Toivon, että aurinko paistaa ja ehdit siitä ilahtua edes hetken verran =)

  VastaaPoista
 9. Sievät patakintaat ja kun ne on jo testattu, niin hyväthän ne sitten ovat. Lunta sataa täällä meillä nyt ja luvassa on myrskytuulta. Toistaiseksi sitä ei ole. Mukavaa Ateenan matkaa sinulle.

  VastaaPoista
 10. Kivat kintaat, hahtuvalanka on vähän kinkkistä neulottavaa...

  Toivottavasti oli mukava reissu :)

  VastaaPoista
 11. Hahtuva ei kuulu minun suosikkeihini, mutta sinä olet kyllä saanut siitä varsin kelvollisen näköiset patakintaat. Antoisaa reissua lentelystä huolimatta!

  VastaaPoista
 12. Johan täällä on vaikka mitä ihanaa valmistunutta. Jospa minäkin saan aikaa myös käsitöilleni jatkossa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi