maanantai 18. marraskuuta 2013

Meridien

Sain tämän takin valmiiksi eilen ja heti piti ottaa kuvat ja tulla esittelemään takki. Yleensä maltan kostuttaa vaatteet ennen niiden kuvaamista, mutta koska marraskuussa olen valoisaan aikaan kotona vain viikonloppuisin, en malttanut odottaa viikkoa että saan kuvat blogiin.


Ohje on Ravelrysta ostamani Joji Locatellin suunnittelema Meridien. Neuloin takin 3 mm puikoilla yhdestä suosikkilangastani eli Austermann Stepistä, jota kului 410 g.

Takki oli kiva neuloa , ei ihan perinteinen malli, vaan siinä riitti mielenkiitoa loppuun asti. No, hihojen sileä oikea neule alkoi vähän puuduttaa lopussa ;) Ohje oli hieman ohuemmalle langalle (light fingering) kuin minun käyttämäni Step, mutta ohjeen sai yllättävän helposti modattua paksummalle langalle ja muutenkin omien mittojensa mukaiseksi.

Tykästyin tähän malliin kovasti ja suunnittelin jo, että tekisin samanlaisen punaisesta Stepistä. Ohuiden villatakkien ohjeita on kovin vähän saatavilla ja tämä on juuri sopivan paksuinen työpaikalla käytettäväksi. Ehkä en ala kuitenkaan ihan heti tekemään toista, vaan keskityn välillä vähän nopeatekoisempiin töihin. Pukinkonttiinkin pitäisi saada tehtyä vielä pari pientä juttua.

12 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis takki, (kateellisena huokailen),:))

  VastaaPoista
 2. Upea neule! On puikot saaneet viuhua, ohuesta langasta kun neuloo, on enempi käyttöä, neuloessa myös työtä kaksin verroin. Palkitsevaa, kun tulee mieluista. Ihana malli, todella :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis on, mutta on siinä saanut puikot heilua ennen kuin tuli valmista.

  VastaaPoista
 4. No tämä se vasta on kaunis malli. Todella nätti. En ole ennen tuota mallia nähnyt.
  Minäkin aina kastelen vaatteet, niistä tulee paljon sileämmät. Mutta tuo on hyvä ilman sitä käsittelyäkin.

  VastaaPoista
 5. Kaunis malli ja tietysti myös villatakki.
  Olet sinä saanut muutaman silmukan pyöräyttää.
  Mainiota päivää!

  VastaaPoista
 6. Onpa hieno malli. Ei mikään "standardi" vaan kivan erilainen. Täytyypä pistää mieleen (sinne jonon jatkeeksi...)

  VastaaPoista
 7. Kiva malli eikä ihan tavallinen.

  VastaaPoista
 8. Aivan Ihana neuletakki, kaunis, tykkään kanssa että mallissa tai ideassa on jokin juttu ja pisteenä iin päälle on tuo väri :)

  VastaaPoista
 9. Ihana malli. Täytyy pistää ohje mieleen =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi