maanantai 27. tammikuuta 2014

Kissoja siellä ja kissoja täällä

Innostuin pitkästä aikaa tekemään kirjoneuletta, kun löysin Ravelrysta Deborah Tomasellon hauskan pipo-ohjeen Cats in the Hat (maksullinen ohje). Lankani oli paksumpaa kuin ohjeessa käytetty ja muokkasin silmukkamäärää melko paljon. Keltaisen langan sain viime kesän Ravelry-vaihdossa vyötteettömänä ja oletan sen olevan täyttää villaa. Harmaan likuvärjätyn langan olen ostanut muutama vuosi sitten Haapsalusta ja tehnyt siitä jo kahdet tumput ennen tätä (eikä lanka vieläkään loppunut).
 Pipon kavennuksetkin on tehty kirjoneuleella.

Koska lankoja jäi ja pipo näytti hauskalta, tein sen kaveriksi vielä samalla kissakuviolla tumput. Kittens in the Mittens :) Eivätkä langat vieläkään loppuneet ;)

Puikkoina käytin 3 mm Knit Pro pyöröjä. Neuloin pipon lyhyellä pyöröllä ja vasen nimetön tuli tosi kipeäksi. Huomasin puristavani sillä lankoja tosi lujaa. Kun neuloin tumput magic loopilla, samaa ongelmaa ei tullut. Ehkäpä magic loop sitten on minun tekniikkani :)

Tein tumppuihin intiaanipeukalon. Se ei ole kaunein, mutta istuu minun käteeni tosi hyvin.

Talvi taitaa jo kyllästyttää kissoja. Dessi tyytyy helpommin vain katselemaan ikkunasta ulos, mutta Asterixista näkee selvästi, että ulos pitäisi päästä. Kyllä se pari kertaa päivässä piipahtaakin pihalla ja tulee hirveää vauhtia takaisin. Se on jopa oppinut koputtamaan (kolistelemaan ikkunapeltejä, mutta ei osaa hakata ikkunaa etutassuillaan kuten Dessi sisään halutessaan).

Dessin kanssa meillä meinasi käydä kahteentörmäys, kun tumma kissa makasi tummalla koiran peitolla lattialla. Ehkä ei kannattaisi olla ihan kulkureitillä :D

Kirjoneuleen jälkeen palasin taas perusasioihin ja rupesin tekemään neulepaitaa itselleni. Aloitin neuleen ylhäältä eikä se ihan vielä ole siinä vaiheessa että pääsisi sovittamaan. Saa nähdä tuliko susi vai paidan aloitus.

Pirteää tammikuun viimeistä viikkoa!

20 kommenttia:

  1. Oikea kissaihmisen setti, kiva :-)

    VastaaPoista
  2. Hyvä väriyhdistelmä tuo kelta musta. Kivat kisuudet.

    VastaaPoista
  3. Ihanat kissat niin neuleissa kuin ikkunallakin.

    VastaaPoista
  4. Kylläpä on kaunis setti - ja kauniit kisset <3
    Tosi nätisti liukuu tuo harmaa lanka, ei varmaan haittaa että sitä riittää ja riittää ja riittää.

    VastaaPoista
  5. Hyvää alkanutta vuotta! Kivoja kuvia kivoista valmistuneista käsitöistä. Paljon olet sinäkin vuoden mittaan saanut käsitöitä valmiiksi, mutta sehän ei tietenkään ole mikään kumma juttu, kun koko ajan pitää olla jotakin tekeillä. Samanlaistahan se on minullakin, tosin nyt olen ollut vähän hitaampi kutomisen suhteen. Otin tuossa urakaksi välillä virkata jämälankoja ja tehdä isoäidin neliöistä jossain vaiheessa torkkupeitto - ehkä kaksikin. Piti kuitenkin välillä ruveta itselle tekemään villatakkia, kun on se vanha juttu, että suutarin lapsella ei ole kenkiä. Ei ole mullakaan ollut villatakkia, mutta pian on. Sitten uusi talvitakki vaatii uuden pipon ja kaulahuivin, joten nuo isoäidin neliöt saavat vielä jonkin aikaa odotella.

    VastaaPoista
  6. Voi että.... nuo on kyllä ihanat. Oikea kissaihmisen unelmasetti.
    Ihailen sinua kun jaksat tehdä kirjoneuletta, minulle se jäi tuonne nuoruuteen !

    VastaaPoista
  7. Kirjoneule on aina haaveissani, mutta ei taida onnistua. Joskus ompelen silmukoita jäljitellen kuvioita, mutta olisi kait se asiallista ihan neuloakin joskus. Kunhan on aikaa...

    VastaaPoista
  8. Oo, ihana pipo ja lapaset! Jokaisen kissaihmisen unelmasetti =) Meillä myös Topi alkaa olla ihan kypsä tuohon pakkaseen. Viikonloppuna, kun pakkanen lauhtui sinne 6-7 asteen tietämille, kissuus sentään uskaltautui ulos käymään ja taisi viipyä peräti kymmenisen minuuttia kerralla. Tänä aamuna ilmaa taas vain haisteltiin, kun tuuli oli niin hyinen.

    VastaaPoista
  9. Tyylikkät neuleet, kaunis väriyhdistelmä. Kauniita ovat kissatkin!

    VastaaPoista
  10. No hei, vähänkös hianot, kollitumput ja pipokin. Onko tehty kissankarvasta? Äiskä ainaskin sanoo jotta miusta sais hyvät villasukat.

    VastaaPoista
  11. Todella ihanat kissaneuleet, eikä noissa aidoissa kissoissakaan mitään vikaa ole:)

    VastaaPoista
  12. Huippuhienot kisupipo ja lapaset, musta ja keltainen on pettämätön väriyhdistelmä :) En yhtään ihmettele, jos kisuja kyllästyttää talvi, meillä Ulpu on kuin kissat, ei lähtis ulos millään ja nukkuis vain villanpeitteen uumenissa :)

    VastaaPoista
  13. Aivan ihana pipo ja vai mitkä lapaset =)

    VastaaPoista
  14. WoW onhan hienot kissa lapaset ja pipo.
    Tammikuu on takana ja helmikuu on lyhyt niin kohtapa allakassa lukee kevät.
    Mainioita päiviä!

    VastaaPoista
  15. Ihana setti! Vautsi mitä kevätkissoja!

    VastaaPoista
  16. Ihania kissakuvioita olet neulonut pipoon ja lapasiin :)

    VastaaPoista
  17. Wau, ihana kissapipo ja lapaset!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi