sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Dragonback

Tein pitkästä aikaa sukat varresta aloittaen. Jos en muista ihan väärin, olen edellisen kerran tehnyt varresta aloitetut sukat puolitoista vuotta sitten ja malli oli sama eli Ravelrysta ilmaisohjeena löytyvä Dragonback.


Kylläpä tuli ylivalottuneita kuvia, pahoittelen.Neuloin sukat aiemmin tekemäni Flaren kaveriksi paidasta ylijääneestä langasta. Lanka on Austermann Step ja sitä kului 2,25 mm puikoilla neuloen 70 g. Koska paita on sileää neuletta, sukkiin oli kiva tehdä palmikkoa.

 

 Tässä mallissa on kiva kantapääkuvio.
Varteen tuli muutama helmi. Valitsin melko huomaamattomat läpikuultavat mustat helmet. Taitavat kyllä jäädä housunlahkeiden alle piiloon.Sukan kärjestä en tykkää. Se on liian tylppä minun makuuni, mutta en voinut jatkaa kärkeä pidempään, koska sukista olisi tullut liian isot. Siitä(kin) syystä varpaista aloitetut sukat ovat minun mieleeni. Vasta kun sukat olivat melkein valmiit, tajusin että malli olisi ollult helposti muokattavaissa varpaista aloituksi!

 

Sukkien valmistumisesta huolimatta ei ole huolta, että lankani loppuisivat. Lankakamarin tarjouslaatikosta löytyi puuvillalankaa 1 € / kerä ja ostin neljä luonnonvalkoista kerää, joilla on tarkoitus yhdistää 252 afrikkalaista kukkaa peitoksi. Olen virkannut paloja pikkuhiljaa ja todennäköisesti myös yhdistelen niitä pikkuhiljaa, joten valmista peittoa ei kannata vähään aikaan odottaa. Taidan jättää homman suosiolla kesään ja virkata palat pihakeinulla istuen. Tilauksessa on siis lämmin ja vähäsateinen kesä :D

Lumio-lankaa ostin ensi syksyn pimeyttä varten. Lanka on paksua ja puhdasta muovia, joten siitä tullee säärystimet ja ehkä myös hihan päälle vedettävät ranteenlämmittimet.
Ostin myös kaavioseuraimen, jollaisesta olen haaveillut jo pitkään.

Piha on jo melkein lumeton ja kukkapenkissä alkavat ensimmäiset sipulikukat nostaa päätään. Ensimmäisiä tulppaaneja oli jo käyty maistelemassa (kauriit tai jänikset) ja ensiapuna peitin penkin harsolla. Heti kun maa sulaa, pitää tehdä aita loppuun. Se jäi viime kesänä kesken parkkipaikan ison myllerryksen vuoksi, mutta tänä kesänä en enää halua syöttää kasvejani kauriille.

Viikko sitten kylvämistäni chileistä ensimmäinen alkaa vähän näkyä turpeen seasta. Tänään kylvin muutaman rosmariinin siemenen, mutta muiden yrttien ja tomaattien sekä kesäkukkien kanssa yritän vielä malttaa mieleni.


7 kommenttia:

 1. Ihanat sukat, vau! Helmet ovat herttainen lisä. Minullakin on tuollainen kaavionseurain, en vain ole muistanut käyttää. Sipulikukan varsia pilkottaa meilläkin, talon seinustalla, varjossa.

  VastaaPoista
 2. Voi että oot taas tehnyt kauniit sukat.
  Kyllä sinulta noita tulee oikein sarjatyönä ja aina nättejä ♥

  VastaaPoista
 3. Oi miten kauniit sukat, nuo helmet tekee niistä juhlavat.
  Ihanaa keväistä aikaa siulle.

  VastaaPoista
 4. Hauska tuo kantapääkuvio, tosiaan! Tuo kaavioseurain on muuten mainio juttu, helpottaa kummasti kärryillä pysymistä. Meillä ei kukkapenkeissä vielä näy elämää. Tai no, en ole oikeastaan käynyt vielä kurkkimassakaan.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat! Kiva yksityiskohta nuo helmet :)

  VastaaPoista
 6. nätit sukat ja uusi uudenlainen kantapää ainakin minulle. tuo viivain näyttää kätevältä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi