keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Afrikankukkapeitto

Yli vuoden kestänyt peittoprojekti on vihdoin valmis. Päättelin viimeiset langanpäät juuri ennen kesälomani loppumista.


Aloitin peiton varastossani olevilla puuvillalangoilla, mutta pääosin peitto on tehty sitä varten ostetuista langoista. Yhteensä peittoon kului vähän päälle kilo erilaisia puuvillalankoja.Afrikkalaisia kukkia oli tosi kiva virkata, mutta niiden yhdistäminen ja etenkin langanpäiden päättely meinasi jo käydä työstä. Vaikka päättelin suurimman osan langoista jo kukkia virkatessa, pääteltävää oli silti ihan riittävästi. Paloja on n. 240 ja ne on virkattu 3 mm koukulla. Onneksi oli hyvät lomasäät, niin oli ihan mukava istua pihalla virkkaamassa paloja yhteen. Peiton koko on 120 x 200 cm ja se on juuri sopiva päiväpeitoksi minun sänkyyni.  Värisommittelun teki kuopus.


Esikoisellakin on työn alla pari vähän pitkäkestoisempaa projektia. Tämän kesän hän on korjannut mopoaan ja sai laitteen sen verran kasaan, että sai ajettua mopokortin. Minä toimin opettajana. Taustalla näkyvä Mercury ilmestyi pihaamme muutama viikko sitten. Esikoinen suunnittelee, että auto olisi ajokunnossa sitten kun hänellä on ajokortti eli 2,5 vuoden kuluttua. Autosta puuttuu vielä muutamia pikku juttuja, kuten moottori :D

Töiden alettua käsitöiden valmistuminen ja sen mukana blogin päivitystahti hidastuvat, mutta eiköhän syksyn mittaan jotakin valmistu.

Oikein mukavaa elokuun alkua kaikille! Nautitaan kesästä ja kerätään D-vitamiinia pitkän talven varalle niin kauan kuin lämpöä ja valoa riittää.

14 kommenttia:

 1. Oi mikä ihanuus, aivan mielettömän kaunis. Siinä siulle kukkiva niitty sängyn päälle.
  Päättely on kyllä sitä vihoviimeistä hommaa, ja miekin päättelen aina laput samalla kun niitä virkkaan.
  Teillä sitten pojat tykkää autoista ja mopoista, ihan hyvät harrastukset.

  VastaaPoista
 2. Komea kukkaniitty, tuo valoa ja iloa harmaanpaankin päivään. Hieno harrastus nuorilla miehillä! Heille on varmasti helppo keksiä lahjoja, työkaluja ja moottorin rasvan poistavaa pesuainetta.(Astianpesu auttaa, ainakin astianpesuaine vaatteisiin.) Käsityötaidot periytyvät hienolla tavalla. Hyvää alkavaa elokuuta!

  VastaaPoista
 3. Onnea, hieno urakka valmiina ♥
  Kaunis on ja mikäs talvella on ollessa kun tuon alle kääriytyy :D

  VastaaPoista
 4. Afrikankukkaloistoa tällä kertaa puutarhassa.
  Hieno peitto.
  Onnittelut mopokortin saaneelle!
  Iloisia päiviä!

  VastaaPoista
 5. Teitpä hienon peiton! Tykkään afrikankukista tosi paljon, ja tästä tuli tosi kivan pirtsakka. Yhdistäminen on kyllä vihon viimeistä hommaa, mutta pakko kai sekin on tehdä.
  Nuo nuorison moottorineuvorojektit ovat mielenkiintoisia. Miun miekkonen on ikänsä pelannut kaiken maailman autonraatojen kanssa, ja jokaisesta on tullut toimiva - moottoreistakin. Opettaa kummasti kärsivällisyyttä ja järjestelmällisyyttä.

  VastaaPoista
 6. Ihanat värit peitossasi! Upea!

  VastaaPoista
 7. Upea peitto, on ollut päättelyä kerrassaan.

  VastaaPoista
 8. Sinullapa on ollut suuri projekti afrikankukista ja kauniin peiton teitkin.

  VastaaPoista
 9. Ihan peitto. Sinulla on ollut tuossa melkoisesti töitä.

  VastaaPoista
 10. Upea värikäs peitto! Melkoinen määrä lankojen päättelyä :)

  VastaaPoista
 11. Anteeksi, että olen näin hitaalla :) Nyt vasta on päässyt jo paremmin koneelle ja paremman, kun sain pöytäkoneen kasattua takaisin käyttöön.Mutta asiaan :) Ihana, ihana peitto, hienon sommittelun kuopus tehnyt, nuo afrikankukat on niin kauniita ja varsinkin kun on paljon värejä.Kova homma tuo yhdisteleminen :) Onnea mopokortin saajalle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi