sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Talven varalle

 
Varauduin talven viimoihin neulomalla paksun kaulurin monta vuotta marinoituneesta Novita Nalle Colorista, jolle kaveriksi löytyi beigeä Nallea. Ei todellakaan minun värejäni eikä tästä alunperin pitänyt tulla kauluria minulle, mutta ohjeen väärintulkinnan vuoksi kauluri jääkin omaan käyttöön. 
 

Eipä tuolla ole niin väliä minkävärisiä asusteita käyttää kun ulkoilee koiran kanssa aamu- tai iltahämärässä.Kauluri on niin iso, että sen voi vetäistä lämmittämään korvia ja poskia. Talven tuiskut ja tuulet, täältä tullaan :)
Pimeässä ulkoillessa on tärkeää myös näkyä. Niinpä neuloin Schachenmayr Lumiosta itselleni säärystimet ja ranteenlämmittimet. Molemmat ovat niin isoja, että ne voi vetäistä lahkeiden/hihojen ja toisten käsineiden päälle lisälämmikkeeksi. Neuloin nämä asusteet 10 mm puikoilla ja kyllä oli hankalaa. Kädet tulivat kipeiksi ja tuntui ettei moisista haloista saa millään otetta. Lanka oli oikein mukavan pehmeän tuntuista, vaikka puhdasta muovia onkin.

 
Nämä neulotut heijastimet ovat vain muiden heijastinten lisänä. Minulla on vaatteissa heijastimia ja pimeällä liikkuessani käytän lisäksi valoa. Koiran heijastinpannassakin roikkuu valo, joten meidät pitäisi nähdä melko kaukaa.
 
Muistakaa käyttää heijastimia. Ne ovat halpa turva.
 
Koska toivon, että myös lukijani näkyvät liikenteessä, arvon tähän postaukseen 10.10. mennessä kommentoineiden kesken heijastimen takkiin tai laukkuun kiinnitettäväksi.

11 kommenttia:

 1. heijastin on todella halpa henkivakuutus pimeillä teillä ja huonossa säässä.
  hauskoja nuo langat joissa sitä heijastusta on mukana.
  Niin ja huivisi on tosi upea ja monikäyttöinen.
  Mukavaa lokakuuta.

  VastaaPoista
 2. Minulla on myös pari kerää heijastavaa lankaa odottamassa. En vain ole vielä päättänyt, mitä niistä tulee.

  VastaaPoista
 3. Tuommoinen heijastinlanka on minullakin ollut "ostoslistalla" jo pidempään. En kuitenkaan ole vielä raskinut ostaa.
  Heijastimet ovat tosiaan tarpeen pimeällä liikkuessa. Toivottavasti voitan uuden :-)

  VastaaPoista
 4. Heijastimet on minullakin jo käytössä, aamut alkaa olla aika pimeitä, kun menen työhön. Mukavat lämmittimet olet tehnyt.

  VastaaPoista
 5. Lämmin tuo kauluri varmasti kuitenkin on ja tottahan se on, ettei värillä niin väliä ole pimeän aikaan =) Heijastimia pitäisi ihmisten todellakin käyttää enemmän! Kuinka paljon pyöräillessäkin tulee puskista "pimeitä" tyyppejä, aamuisin varsinkin koiran ulkoiluttajia ja ainoa mikä paljastaa, että vastassa on joku on koiran silmistä heijastuva valo.

  VastaaPoista
 6. Hauska tuo kauluri, kuulostaa monikäyttöiseltä vielä kaiken kukkuraksi.

  Mua nauretaan heijastinten kanssa... Meidät kuulemma näkee monen sadan metrin päästä. Mulla on kuoritakki kankaasta, jossa on kauttaaltaan heijastavia kuvioita. Sen lisäksi mulla on ainakin kaksi roikkoheijastinta tai heijastinnauha päänympärillä. Koirilla on sekä heijastinhihnat että -pannat. Lisäksi koirilla on vilkkuvalot ja mulla otsalamppu. Mahdetaan olla näky, kaveri ei ekalla kerralla tajunnut ollenkaan, että mikä härveli tiellä on menossa... Vaan täällä kun lenkkeilee ilman katuvaloja, pienellä soratiellä jossa autot ajavat lujaa, niin parempi näin päin. Soisin heijastinten tulevan pakolliseksi myös kaupungissa, missä vaaratilanteita tulee hurjasti enemmän.

  VastaaPoista
 7. Ihanan monikäyttöinen kauluri, eikä väreissäkään mitään vikaa ole :) Näkyvät rannekkeet ja säärystimet ovatkin tosi hyvä idea, täytyy kopsata sulta tuo idea :) koirat on kyllä meillä varusteltu valoilla ja heijastin liiveillä, mutta omat heijastimet on jäänyt tänä syksynä vähemmälle, täytyy korjata tuokin asia :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis kauluri, kiva kun sen voi vetää päähän.
  Nyt olet valmiina odottamaan viileää säätä ja pimeääkin.
  Turvalliset säärystimet ja ranteenlämmittimet

  VastaaPoista
 9. Äläpä ole ny liian vaatimaton. Tuo huppukauluri on hieno ja sopii mainiosti oranssin kanssa.
  Kun on pimeetä kuin pussissa niin heijastimia tarvitaan kuin joulukuusenkoristeita.
  Välkkyviä päiviä!

  VastaaPoista
 10. Tuollainen huppukauluri onkin näpsä koiralenkille. Josko jotain vastaavaa siitä oransistani tekisin :) Nuo "lämmittimet" on myös kiva juttu.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Huopatossunen! Heijastin heiluu nyt nutunhelmassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi