sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uudet sukat


Vuoden 2015 ensimmäisenä neuleena valmistuivat polvisukat Schoppelwolle Zauberball 6:sta. Puikkoina Knit Pro Symphonie pyöröt 2,75 mm.


Aloitin sukat kärjestä ja ajattelin neuloa niin pitkät kuin lankaa riittää. No, sitähän riitti, koska kerä olikin 150 g eikä 100 g niin kuin jostakin syystä kuvittelin. Neuloin aluksi sukan pälle 3o 1 n joustinta ja tein tutun ja turvallisen kiilakantapään.


Kun lankaa vain riitti ja riitti, piti ruveta leventämään sukkaa. Tein lisäyksiä siellä täällä nurjilla silmukoilla ja sain juuri omaan jalkaani sopivat sukat. Muutama sentti ennen polvea tein pari kavennusta niin että sukkien yläosa on napakka. Näistä tuli oikein hyvät ulkoilusukat, jos vaikka talvi tulisi takaisin.


Osallistuin Ravelryssa kahteen jouluvaihtoon ja sain neljä vyyhtiä lankaa: ihanan pehmeää ja ohutta (100 g = 1400 m) Titan Wool Merinos Extra (on nimensä mukaan turkoosia, mutta näyttää vähän vaaleansiniseltä), kauniin harmaata sukkalankaa Viking Nordlysia, punaista ikisuosikkiani Austermann Stepiä ja vaaleanvihreää käsinvärjättyä Araucania Ranco Solidia. Kaikille on taatusti käyttöä :)

Loppuvuoden lahjalangoista huolimatta onnistuin pienentämään lankavarastoani aavistuksen verran viime vuonna. 1.1. minulla oli 8 691 g lankaa ja 31.12. 8 581 g. Ostin tai sain vuoden aikana 7 012 g ja kulutin 7 122 g lankaa.

Vuoden aikana valmistui:
- 9 sukat, 1 tossut ja 1 säärystimet
-  2 sormikkaat, 5 tumput, 4 kämmekkäät
- 4 pipoa
- 2 kauluria
- 5 huivia
- 1 mekko
- 5 paitaa (joista 3 Flarea)
- 1 ikkunaverho
- 1 päiväpeite

Oma lempparini vuoden aikana valmistuneista on kesällä valmistunut Raviolo-mekko.


Sain myös teetä, joten heti ei tarvitse käydä juomaostoksillakaan. Neljästä irtoteepaketista vastasi mieheni, keskimmäinen Tammerkoski-tee ja teepussit ovat jouluvaihdoista.

Teetä onkin kulunut kiittettävästi, sillä vietimme joululoman flunssan kourissa koko perhe. Kaikilla vuorollaan oli korkea kuume, kurkkukipua ja kuivaa yskää. Me aikuiset selvisimme taudista viikossa, mutta poikien yskä jatkui pari viikkoa. Onneksi mitään lääkitystä vaativaa jälkitautia ei tullut kenellekään. Lomalla tuli siis lepäiltyä, joskin myös ulkoiltua. Joulun aikaan olikin hienot ulkoilusäät, mutta muutaman päivän kestänyt vesisade on sulattanut miltei kaiken lumen. Saisi kyllä talvi tulla vielä takaisin :)

7 kommenttia:

 1. Upeat sukat, mielenkiintoisi tee pakkauksia.

  VastaaPoista
 2. Hienot talvisukat, varmasti lämmittää kun se talvi nyt tulee, täällä jo -3 pakkasta ja kymmenen senttiä lunta :) Tee on hyvä juoma, kipeänä ja muutenkin, toivottavasti olette parantuneet kunnolla. Ahkera neuloja olet, kiitettävä määrä vuodessa valmistuneita :) Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Tosi kivat sukat, värimuutokset menee langassa tosi kauniisti.
  Oletpas tosiaankin ollut ahkera viime vuonna lankojen tikuttelun kanssa. Huh huh. Ja reippahasti on varastokin pienentynyt.
  Oikein huippuhyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
 4. Olet aloittanut vuoden kauniilla neuleella, komeilla sukilla. Talvi on vaihteleva keleiltään meilläkin. Kunnioitettava määrä käsitöitä viime vuonna! Hienoa, että olette tervehtyneet.

  VastaaPoista
 5. Ihanat sukat! Pitäisi varmaan joskus opetella tuo kärjestä varteen tyyli ihan oikeasti. Kerran olen kokeillut ja kantapää ei onnistunut, joten sukat lojuu haudattuina johonkin.
  Tuo Raviola mekko on minunkin lempparini ja edelleen aikomuksena se joskus väsätä.

  VastaaPoista
 6. Ihanat sukat!
  Minäkin toivon kunnon talvisäitä.

  VastaaPoista
 7. Ihanat sukat ja mukavan pitkät varret =))

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi