sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kesäkuun alun kukkivat

Lehtosinilatva on innokas kukkija ja kova levittäytymään. Sitä saa olla karsimassa jatkuvasti.

Suosikkikasvejani ovat akileijat. Sain Tarikalta ensin siemeniä, mutta kun ne eivät kylmäkäsittelystä eli syyskylvöstä huolimatta lähteneet itämään, Tarikka lähetti minulle muutaman taimen.

Luulin että kaikki kukkapenkissä olevat akileijat ovat saamiani vaaleanpunaisia ja olin hyvin yllättynyt, kun yksi olikin violetti. Keräsin tummanpunaisia, valkoisia ja violetteja siemeniä tienvierestä viime syksynä ja violetti olikin itänyt kukkapenkissäni! Tänä kesänä merkitsen eri väriset kukat metsänreunasta ja siirrän valkoisen ja tummanpunaisen taimen kukkapenkkiini. Siemenestä kasvatus vaikuttaa hankalammalta kuin taimien siirto.


Syreeni on aina yhtä kaunis ja hyväntuoksuinen. Pensaamme eivät oikein jaksaneet kukkia tänä kesänä. Lieneekö syynä liian vähäinen lannoitus?

Aidakkeessamme on myös unkarinsyreeniä, jota mies halusi ostaa sen nopeamman kasvun vuoksi. Unkarinsyreeni on kasvanut paljon hitaammin kuin miehen sisaren pihalta siirretyt tavalliset syreenit ja kukkii paljon vaatimattomammin :/

Kissat pitävät toisessa penkissä kasvavan mirrinmintun matalana, mutta toisessa penkissä se on päässyt jopa kukkimaan :)
 
Edellisessä postauksessa esittelin keijunkukan vaatimattomia kukkia. Ne olivatkin vasta nuppuja, mutta eivät kukatkaan kovin näyttäviä ole.

Keijunkukassa kauneinta ovat värikkäät lehdet, jotka tuovat kukkapenkkiin piristystä koko kesän.

Hopeahärkki on levittäytynyt kivikon reunaan.

Ruohosipulia meillä on pitkin pihaa ja väilillä jokin niistä pääsee kukkimaan.

 Kohta pääsemme herkuttelemaan mansikoilla. Tai sitten rastaat ovat nopeampia :D

Karviaisilla emme taida herkutella tänä kesänä. Asialla taisi olla melkoinen määrä karviaispistiäisiä, sillä lehdet syötiin aivan yhtäkkiä :(


11 kommenttia:

 1. Taas niin kauniita kukkia. Minä tykkään kovasti tuosta hopeahärkistä :)

  VastaaPoista
 2. Jos on kesä ja kärpäset niin on myös kesä ja kukkaset.
  Häikäisevää kukkaloistoa.
  Viimevuonna syreenit kukkivat ihan mahdottomalla innolla niin taitaa tämän suven kukkasvähyys olla siinä. Taitaa tällä kuivuudellakin olla lusikkansa sopassa.
  Akileija on satujen kukka.
  Me systerin kanssa kakarana keitimme kuravelli-noitasoppaa ja olimme aika tehokkaita akileijan levittäjiä mummulassamme. XD
  Mukavaa sunnuntaiehtoota ja antoisaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Akileija on niin viehättävä kukka! Naapurini kertoi, että hänen lapsuudessaan he kutsuivat akileijaa Mamsellin hatuksi ja kauniilta hatultahan se näyttääkin. Aikanaanhan köyhempikin nainen peitti päänsä, huvilla jos ei muuten, ja varakkaammilla oli oikein hatutkin. Meillä juhannusruusu avasi tänään nuppunsa.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kukkasia. Monet noista löytyy myös meiltäkin.

  VastaaPoista
 5. Paljon kauniita kukkijoita sinulla! Minun lehtosinilatvati eivät ole levinneet vaan kadonneet. Viime kesänä niitä oli yhdessä penkissä vielä kolme, nyt ei jälkeäkään. Pöh. Akileijoja sen sijaan olen karsinut rankalla kädellä, koska ne leviävät joka paikkaan. Kauniita kyllä ovat! Ja korallikeijunkukat eivät meillä ole vielä edes nupulla, angervot sen sijaa jo ovat, jostain ihmeen syystä.

  VastaaPoista
 6. Kauniita kukkakuvia on mukava katsella.
  Minäkin olen hurahtanut Zeldan lankoihin niin totaalisesti noin vähän runsas vuosi sitten, että taitaa konkurssi tulla, jos vielä jatkan tilailemista. Ne on vaan niin ihania lankoja, että on ihan pakko tilata vaikka tiedän etten koskaan ehdi kaikkia ihanuuksia neuloa.
  Kun sitten vielä kävin toukokuussa hamstraamassa noita Dropsin villalankojakin, kun olivat halvennuksessa.

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat. Kesä kukkii nopeasti tänä vuonna. Mukavaa päivää Sinulle

  VastaaPoista
 8. Voi miten ihanaa oli käydä blogivierailulla luonasi. Selasin pitkään ja hartaudella ja moneen kertaan kuvia. Monta samaa kukkijaa löytyy minultakin. Harmi, että helle vähän verotti kukinta-aikaa, kaikki oli nopeasti ohi. No vielä löytyy paljon myöhemmin kukkiviakin, ei tämä peli ole vielä menetetty. Oikein ihanaa ja tuoksuvaa kesää sinulle kukkasten keskellä! - Pyllerö neulomosta

  VastaaPoista
 9. Kauniita ovat kukkasi ja hyvin kuvattuja. Täällä meillä tällä hetkellä ruskoliljat kukkivat komeasti, samoin myös taimina ostetut kesäkukat, orvokit, hämähäkkikukat ja muutkin, mutta mansikka-amppelien kanssa kävi kyllä höperösti. Ostimme samalta puutarhalta amppelit kuin ennenkin ja aina ovat olleet hyviä, mutta nyt ne kyllä kasvavat, mutta kukkia saati sitten marjoja ei ole eikä näytä tulevan. Taisi olla viimeinen kerta, kun sieltä mitään ostetaan. Hyvää juhannuksen aikaa sinulle ja perheelle lemmikkejä unohtamatta.

  VastaaPoista
 10. Akileija on kaunis kukka. Mahtaisikohan se menstyä parvekkeella.

  VastaaPoista
 11. Lehtosinilatva. Taisi ratketa yhden viime kesänä sukulaisen pihalta tuomani tuntemattoman perennan nimiarvoitus. Thanks.

  Ja hopeahärkkiä voisin tarvita, jos on sattumalta levinnyt ei-toivottuihin paikkoihin?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi