lauantai 30. marraskuuta 2013

Kintaita

Ostin joitakin vuosia sitten vyyhdin Allhemp -hamppulankaa ja tulin siihen tulokseen, että lanka on jo riittävän marinoitunutta päästäkseen käyttöön. Neuloin langasta pari pesukinnasta pukinkonttiin.

Kun kerran pääsin marinoituneen langan makuun, neuloin lopuista hahtuvalangoista patakintaat. Näidenkin on tarkoitus päätyä pukinkonttiin.

Kupla-lapasia on näkynyt useissa blogeissa ja Ravelryn projekteissa, joten minunkin piti kokeilla niiden neulomista.  Lanka on Viking Ville ja neuloin lapaset 32 silmukalla 3,5 mm puikoilla. Nämä olivat nopeat ja helpot ja lopputulos on hauskan näköinen.

Kuopus omi Kuplat jo keskeneräisenä itselleen. Näistä huomaa, miksi tykkään tehdä lapaset - kuten myös sukat - kärjestä aloittaen: kun lanka loppuu kesken, erivärisellä langalla tehty osa jää hihan tai lahkeiden alle piiloon.
Jotta kenenkään ei tarvitse huolestua, että kohta Huopatossuselta loppu lanka, näytän mitä voitin Ravelryn Dutch Knitting -ryhmän arvonnassa. Osallistuin ryhmän mysteerihuivi -neulontaan (Pretty in Pink) ja ohjeen tekijä Marleen van der Vorst arpoi huivin tiettyyn päivään mennessä tehneiden kesken palkintoja. Voitin pääpalkinnon, joka on Morning Mist -huivi ohjeineen ja tarvikkeineen. Yllätys, yllätys valitsin oranssin langan ;) Lanka on ylellisintä lankaani ikinä: lace-vahvuista 100 % silkkiä.


Huomenna saa avata joulukalenterin ensimmäisen luukun ja minulla onkin perinteisen partiokalenterin sijaan uudenlainen joulukalenteri. (Perheen partiolaisella toki on partiokalenteri ja ostin niitä myös veljeni lapsille.) Ravelryn Kahelit-ryhmässä muutama innokas teenjuoja kokosi toisilleen teejoulukalenterin. Saan joka aamu ottaa purkista yhden teen ja maistella sitä. Mikä voisikaan olla teeintoilijalle parempaa.

Jouluvalot on jo viritetty, mutta sytytän ne vasta huomenna. Toin myös muutaman tontun ja joulupukin sekä sisälle että ulos, mutta muita joulukoristeita ei tänä vuonna taidata laittaa. Pihalla kasvava joulukuusi on saanut valot jo kuukausi sitten. Pojat leipoivat vasta eilen ensimmäisen satsin pipareita (joskus niitä on leivottu kesälläkin) ja kuopus kuunteli hetken ajan joululauluja. Huomenna meillä syödään perunatuuvinkia, lanttulaatikkoa ja rosollia. Perheen lihansyöjät saavat valmiina ostettua loimulohta ja minulle on marinoitumassa joulumausteilla (kaneli, inkivääri, muskottipähkinä) maustettua tofua.

Mukavaa joulukuun alkua ja joulun odotusta!

h

8 kommenttia:

  1. Onnea upeasta voitosta.Lämpimiä lapasia olet neulonut.
    Mukavaa viikonloppua sinulle

    VastaaPoista
  2. Ihania juttuja olet neulonut. Kyllä tuollaiset joululahjat pääsee taatusti käyttöön.
    Onnea voitosta ♥

    VastaaPoista
  3. Ihana toi tee-kalenteri, noin tulee maisteltua uusia makuja.
    Upeita lapasia jälleen ja komian väristä lankaa voititkin,onnea voitostasi.

    VastaaPoista
  4. Kyllä sinua onni potkaisi tuon arpajaisvoiton kanssa. Onnittelut!
    ;o) eipä mene aikaakaan, kun saamme nähdä arpajaisvoiton huivina.
    Adventtikalenterisi on mitä mainioin idea aikuisen kalenteriksi.
    Kuplalapaset ovat tämän syksyn rasamalli. Näyttävät hauskoilta olivat minkä väriset tahansa.
    Iloista adventinaikaa koko perhekunnalle!

    VastaaPoista
  5. Kauniita lapasia! Ihanan langan olet arpajaisista saanut, onnittelut siitä. Tuo tee-kalenteri vallan hauska idea. Kiva nähdä mitä taiot tuosta voittolangastasi:)

    VastaaPoista
  6. Onnea arpajaisvoitosta! Olet neulonut monta kaunista lahjaa. Tuohon sukkajuttuun minäkin ilmoittauduin, mutta en vielä aloittanut...Täytyy ensin etsiä sopivaa lankaa kaapista.

    VastaaPoista
  7. Hienoja kintaita, hyviä lahjoja pukinkonttiin ja kauniit lapaset.Onnittelut myös arpajaisvoitosta, kauniin langanvärin olet valinnut ja lanka on mitä ihanin :) Teekalenteri on hauska juttu :) Meillä on vähän koiramurheita, joten ei ole vielä joulua tullut edes ajateltua,mutta eiköhän se tästä.Mukavaa joulun alusaikaa ja alkavaa joulukuuta :)

    VastaaPoista
  8. Onneksi olkoon, kiva palkinto. Kivoja neuleita olet tehnyt. Tykkään noista kuplalapasista, taidankin kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi