keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Pieniä palmikoita


Kävin alkukesästä Teeteen tehtaanmyymälässä hamstraamassa kesälankoja. Sandnes Linestä valmistui Aqua Pearl (maksullinen Ravelry-ohje). Paita on neulottu saumattomasti ylhäältä alas. Puikkoina käytin 3,25 mm Knit Pro pyöröjä.


Lankaa kului 500 g ja minulle jäi jäljelle vielä toinen mokoma. Jätin paidan tarkoituksella melko lyhyeksi, silllä kokemukseni mukaan puuvillalanka venyy jonkin verran ja tässä langassa on yli 50 % puuvillaa.




Lomamatkalle piti saada jokin pieni yksinkertainen neule ja otin mukaan esikoiselle muutama vuosi sitten tekemäni pieneksi jääneet säärystimet, jotka purin ja neuloin sukiksi. Lanka on Lankava Oy:n Sukkis-lankaa. Neuloin sukat 2 mm pyöröillä varpaista varteen ja jotten olisi aivan kyllästynyt koon 41 sukkien neulomiseen, tein sukkiin pieniä palmikoita. Joka toisella kerroksella neuloin joka toiseen palmikonkierron ja kiertosuunta vaihtuu sukan etu- ja takakeskellä. Ymmärsittehän ;)


Pätkävärjätty lankaa läikittyy usein rumasti, niin kuin näissäkin sukissa, mutta palmikoissa se näyttää oikeastaan ihan kivalta. Pohjan sileässä neuleessa läikittyminen ei niin haittaa.

 
Olin neulonut samasta langasta pojalle myös ranteenlämmittimet, mutta nekin kaipasivat vähän päivitystä koon osalta. Käytin näissä samaa palmikkomallia ja neuloin lämmittimet sormista alkaen. Peukalokiila on hyvin istuva intiaanipeukalo, joka on suomennettu myös intialaiseksi peukalokiilaksi.
 




Olin kuopuksen kanssa iltakävelyllä yhtenä iltana ja meillä oli kamera mukana kuopuksen herbaariota varten. Ilta-aurinko valaisi näin kauniisti matkan varrella olevia kallioita.


Mukana matkassa oli tietysti aina yhtä innokas Grisli, josta kuopus nappasi tällaisen kuvan.

Iloista heinäkuun jatkoa kaikille! Minä aion vielä tämän viikon nauttia helteistä ja sitten pitääkin jo palata töihin. Eipä ole voinut lomasäistä valittaa tänä kesänä :)





14 kommenttia:

  1. Tosi kauniita palmikoita ja ihanaa tuo lanka.

    VastaaPoista
  2. Upea tuo pusero,ja puuvillasena varmasti mukava kesälläkin.
    kauniit on muutkin neuleet, mutta tuo kuvattava herbaario kiinnostaa, eikö enää kuivatakkaan kasveja tietosanakirjan alla?:)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opettaja antoi mahdollisuuden joko kerätä ja kuivata kasvit perinteisesti tai sitten kuvata ne ja teettää valokuviksi.

      Poista
  3. Hieno tunika. Ja melkoinen pitkäkieli tuo teidän Grisli.

    VastaaPoista
  4. Kaunis pusero! Hyvin toimivat palmikot kaikissa neuleissa. Hienoa tuo valokuvausmahdollisuus, kannustaa luonnon tarkkailuun nykyaikaisesti ja säästää luonnonkasveja.

    VastaaPoista
  5. Hienoja palmikoita ja iihana hot dog ;)

    VastaaPoista
  6. Onpa kivan näköinen pusero! Sinulla on kyllä ollut aika hulppeat lomasäät, hieno juttu! Itse kärvistelen vielä ensi viikon töissä, sitten 3 viikon loma. Toivottavasti riittäisi vähän lämpöä sinnekin.

    VastaaPoista
  7. Kaunis tunika.
    Juu-u lapset kasvavat neulottavista tulee aina vaan suurempia.
    Hellettä pitelee eikä loppua näy.
    Pirteää mieltä ja antoisia lomapäiviä!

    VastaaPoista
  8. Ihana, ihana Grisli <3 Niin näkee kuinka koiruli nauttii metsäretkestä ihmistensä kanssa. Raaputuksia hälle.
    Niin, neuleetkin ovat ihania. Tykkään kovasti tunikastasi, ja uudelleen tuunatut sukat+kämmekkäät ovat kivat myös, lanka on jotenkin kovin raikasta.

    VastaaPoista
  9. Voi kun onkin kaunis tunika. Kiva tuo levenevä helma.
    Kyllä puuvilla yleensä venyy ja pesun jälkeen on pitempi.
    Mukavaa heinäkuun loppua ♥

    VastaaPoista
  10. Kauniita neuleita.
    Näyttää tosi hyvältä tuo peukalokiila.

    VastaaPoista
  11. Olet selvästi puikkotaituri, sillä luomuksesi ovat todella ihastuttavia. Tuo pieni killisilmä kaveri on kyllä ihana. Rapsutuksia ja silityksiä karvakuonollesi ;)

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana tunika, kaunis palmikkokuvio, todellinen puikkotaituri olet, kuten joku tuossa edella mainitsikin :) Ja hienot on sukat ja lämmittimet. Voi mikä söpönaama on tuo Grisli <3 kuuma on koirillakin, meillä on ollut uintireissuja melkein joka päivä, vaikka vesikin on aika lämmintä, viilentää se kuitenkin karvakuonojen olotilaa. Hellettä on riittänyt ja riittää, mukavaa alkanutta työviikkoa! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi