torstai 19. heinäkuuta 2012

Huivihattu

Löysin joskus sytomyssyjä tehdessäni Ravelrysta huivihattuohjeen ja päätin kokeilla miten sellainen istuu minun päähäni. Ja hyvin sopii. Tämä pitää hiukset hyvin pois otsalta ja on kivan vilpoinen, vaikka lankana onkin Dalegarn Lerke, jossa on 52 % merinoa ja 48 % puuvillaa. 


 Kuunliljat aloittelevat kukintaansa. Niitä on niin paljon, että osa pitää siirtää ensi kesänä muualle. Tai sitten yritän tyrkyttää niitä jollekulle :)

Tuija-aidan reuna on keltaisenaan tarha-alpia.

Aamulla huomasin, että nukkajäkkäräkin aloittelee kukintaansa. Tämäkin on kova leviämään ja jouduin jo kesällä siirtämään sitä yhdestä kohdasta pois hennompien kasvien tieltä.

Muutenkin pihatyöt ovat viime päivinä olleet karsimista. Olen repinyt rikkaruohoja pois liuskekivien välistä ja siistinyt täysin villiintynyttä kivikkoa. Neulonutkin olen, mutta valmista ei synny vielä pitkään aikaan, koska puikoilla on neuletakki itselleni 3 mm puikoilla.

15 kommenttia:

 1. Hauskan näköinen tuo huivihattu.

  Rikkaruohojen repimistä täälläkin....

  VastaaPoista
 2. Just tunti sitten tulin pensaitten karsimis puuhista. Käsivarret naarmuja näynnä ja viholaisetkin poltteli. Huh.

  VastaaPoista
 3. Kiva huivihattu.
  Tämä kesä on ollut todella suosiollinen perennoille ynm.kasveille kosteutensa takia.Kesäpäivänliljat on niin tuuheat ja täynnä kukkia etteivät pysy pystyssä ja on pakko aloittaa karsiminen ja harventaminen.

  VastaaPoista
 4. Ihana ketoneilikan värinen huivihattu! Puutarhasi on kyllä kaunis ja uudet kaarevat tiilet mainio reunus.

  VastaaPoista
 5. WoW upean värinen huivihattu.
  Puutarhan valtataistossa on julma meininki ja silloin on viisainta puutarhurin pitää heiveröisten puolta.
  Aurinkoista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 6. Hieno huivihattu -idea on hyvä.
  Ja samoja kukkia pihamaalla kuin meilläkin.
  Kitkemistä riittöää koko ajan, jos vain kitkee...

  VastaaPoista
 7. Minä olen havahtunut tänä kesänä siihen, että kaikki kasvit pihallani alkavat olla liian reheviä. Mutta en oikein kuitenkaan raaski niitä karsiakaan. Olkoon ensi kesään.

  VastaaPoista
 8. Hei vaan! Tämä kesä on ollut todella otollinen kaikkien kasvien rehevöitymiselle. Oma pihamme alkaa erehdyttävästi näyttää sademetsältä, kaikki perennat ovat niin mahdottoman paljon kasvaneet ja levinneet. Mutta kauniita ovat kuitenkin kun kerrankin kukkivat paljon. Oikein mukavaa heinäkuun loppua! Oho, tässäkös se kesä sitten oli.... Terv. Pyllerö Neulomosta

  VastaaPoista
 9. Tuo huivihattu näyttää hyvältä. Taidanpa kokeilla tehdä minäkin.
  Vuodatuksen ongelmat vähän kypsyttivät minuakin ja harkitsenkin muuttoa.

  VastaaPoista
 10. Kukkapenkkejä pitäisi vääntäytyä siistimään täälläkin. Mutta täytyy nyt tässä ensin tehdä pieni blogikierros =) Ja sitten vissiin viikkosiivous ja sitten kauppaan ja sitten onkin jo ruoanlaiton aika. Eli ehkä katsotaan niitä rikkaruohoja sitten huomenna ;)

  VastaaPoista
 11. Nalle lähti tänä aamuna matkaan kohti osoitettasi :)

  VastaaPoista
 12. Hienot Revontulivirkkauksella tehdyt tossut näin tuolla alempana.
  Kai se miunkin täytyy muutto tehdä kunhan saan nuorisolta apua uuden blogin aloittamiseen. On nuo tietokonehommat niin huonossa hapessa vaikka keväällä kurssinkin kävin.

  VastaaPoista
 13. Kaunis huivihattu, pirteä väri :) Ihana piha teillä edelleen,kaikelaista kasvia ja kukkaa pukkaa, meillä vaan kuuma asfaltti, tosin talon toisessa päädyssä on pieni nurmikkoalue, sinne on taloyhtiön mummelit kukkia laittaneet :) Mukavaa helteistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 14. Voi miten kiva !
  Tuollainen olisi mustikka- ja sienimetsässä oikein mukava päässä :)

  Tuntuuko sinusta tämä Bloggeri vaikealta ???
  Minä olen semmoinen tumpelo, ettei oikein meinaa onnistua, muuta kuin päivitys :((

  VastaaPoista
 15. Hieno huivihattu :) Minäkin tein näitä viime kesänä, mutta (yllätys yllätys) kuvat on hävinny Vuodatuksesta... Minulla harkinnassa, jatkanko blogailua enää ylipäänsä missään. Niin paljon harmittaa tuo Vuodatuksen tilanne... Mutta ihanaa löytää sinun uusi blogisi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi