lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kesä kaikilla, loma yhdellä

Tänään vietettiin koulunpäättäjäisiä, mutta vain kuopus jäi kokonaan lomalle. Esikoinen käy kaksi ensimmäistä kesälomaviikkoa rippikoulua.

Grisli nauttii kesästä.

Hopeahärkit nousivat maasta ihan yhtäkkiä ja rupesivat samantien kukkimaan.

Olen kasvattanut - vaihtelevalla menestyksellä - kesäkukkia siemenestä, mutta muutama orvokki piti ostaa kukkapenkin aukkopaikkoihin.

Samoin olen ostanut samettikukkia, joista osa on haisemassa kasvimaalla ja osa ruukuissa.

Osalla hyötykasveista, kuten omenalla, on kauniit kukat

Mustaherukan kukat ovat vaatimattomat

ja raparperin kukka on suorastaan ruma. Onneksi raparperin maku on herkullinen.

Kuusenkerkät ovat mielestäni sekä kauniita että maukkaita. Nyt on oikea aika kerätä kerkkkiä ja tehdä niistä yskänlääkettä ensi talveksi. Pihassa olevasta  ainoasta kuusesta en henno kerätä kerkkiä, mutta onneksi kuusia kasvaa omassa metsässäkin.

Pihlaja taitaa kukkia pihallamme viimeistä kertaa. Puu on niin lähellä taloa ja niin huonossa kunnossa, että se lienee viisainta kaataa.

Eilen parkkipaikalta kaadettiin yksi iso mänty. Minusta kaikki kolme olisivat joutaneet mennä, mutta ehkä nekin kaadetaan tulevina vuosina. Täytyy vain saada mies huomaamaan että ne kasvavat väärässä paikassa ;)

Ehdin juuri ja juuri ikuistaa mustaherukan lehdellä lepäilleen kauniin tytönkorennon.


Viikko sitten esittelin huivilankaostoksiani (kaksi oikeanpuoleista). Zelda oli värjännyt lisää huivilankaa minun väreissäni ja täytyihän ne ostaa pois :D Aion tehdä vähän isomman ja työläämmän huivin/jakun tänä kesänä ja ainakin osa näistä langoista päätyy siihen.

Mukavaa kesäkuun alkua kaikille!

17 kommenttia:

  1. Tulin kurkkaamaa mitä uutta, ja täällähän oli vaikka mitä :) Ollut mukamas niin kiirettä ettei ole koneella ehtinyt olla. Ihana kuva Grislistä :) rapsutuksia karvakuonolle <3. Kaunis huivi tuolla aemmin ja ihanan värisiä uusia lankoja, huivi/jakkukuvaa odotellessa :) Kasvi ja kukkaloisto on mitä parhaimmillaan, niin kauniita kuvia :) Täällä sataa tänään,mutta ei haittaa meitä, mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  2. Tämä kesä näyttää taas olevan sellainen että kaikki kukkii etu ajassa ykskaks.
    Meillä ei ole aikaisemmin juhannusruusut olleet nupulla toukokuulla mutta nyt ovat saa sitten nähdä jaksevatko sinnitellä aukaistakseen juhannukseksi kukkansa.
    Ihanan värisiä lankoja jotenka jäädään odottelemaan mitä niistä tulee.

    VastaaPoista
  3. Samoin sinulle mukavaa kesäkuuta:) puutarhan ja huivin merkeissä ja onhan teillä rippijuhlatkin

    VastaaPoista
  4. Kyllä tähän aikaan on paljon kukkia. Kiitos muistutuksesta, pitääkin keittää sitä kuusenkerkkäsiirappia :)

    VastaaPoista
  5. Ihana Grisli =D Ja voi miten ihania lankoja olet ostanut. Nyt on ihan pakko käydä vilkaisemassa zeldan värjäyksiä =)

    VastaaPoista
  6. Grisli on kyllä liikuttavan ihana! :) Sulla taitaa olla melkoiset kukkapenkit. :)

    VastaaPoista
  7. Sanoisin kyllä jotta tuo raparperin kukka on niiiin ruma, että se on jo ihan ihana :)

    VastaaPoista
  8. Loma on aina kivaa :). Teillä on sitten rippijuhlat tiedossa...

    Mukavia ja helteisiä kesäpäiviä :).

    VastaaPoista
  9. Kiitos onnitteluista, lapsenlapsia on kiva saada:D Muutoin elellään kuten teillä, paitsi meillä on kuopus, joka lähtee aamulla rippileirille:)Grislille terkkuja, että meillä on melko samannäköinen Jehu tullut taloon!Superkiitos muistutuksesta kerkistä, olis taas varmaan unohtunut, siirappi on yskänlääkkeenä toimiva ja hyvää jäätelön päällä, nam.Nuo langat on ihanat, ihan minun väriä...pitääkin poiketa tuolla Zeldalla, on tullut nimi vastaan jo muuallakin, ihan uusi tuttavuus minulle.

    VastaaPoista
  10. Tuntuu, että kesä on tullut yhdellä rytinällä, kun kaikki kukkii, luonnonkukatkin. Rippikoulu on nuorelle mukavaa kesäohjelmaa, toivottavasti mukavien kavereiden seurassa. Kauniita lankoja. Hyvää kesäkuuta teille kaikille, lemmikkejä myöten!

    VastaaPoista
  11. Täydessä kukassa oleva omenapuu on yksi maailman kauneimmista puista.

    VastaaPoista
  12. Oi, ihania lankoja! Täällä vaan kuola valuu. Ja tuo korento-kuva on hieno, miten onnistuitkin sen nappaamaan. Toivottasti loma koittaa jossain vaiheessa muillekin perheen jäsenille. Kaunista kesäkuuta!

    VastaaPoista
  13. Siis mitä, yskänlääkettä?!? Kuinka se onnistuu? Kerkät ovat kauniita ja mä aina silittelen niitä kun ovat ihanan pehmeitä.

    VastaaPoista
  14. Voi mahoton paikka, että sulla on paljon noita kukkia ja niin hyvin kuvattuja. Meillä tällä hetkellä kukkii vain syreeni ja isoissa ruukuissa hämähäkkikukka keskellä ja ympärillä orvokit. Kaikki keväällä kukkivat perennat ovat jo kukkineet ja muut vasta aloittelevat.
    Blogissani on pieni tarina viime aikaisista tapahtumista. Oikein hyvää ja lämmintä kesää sinulle ja perheellesi lemmikkejä unohtamatta.

    VastaaPoista
  15. Vieläkin on kerkät keräämättä..
    Jehu on aito, toiveena on siitä metsästyskaveri lintumetille. No kyllä se ainakin haukkuu...lehmiä :-D ja kaikkea muutakin

    VastaaPoista
  16. ihania kukkia ja lankaa...
    Tsemppiä riparilaiselle ja riparilaisen äidille...

    VastaaPoista
  17. Myökin käytiin kerkkämetsällä, ne on hyviä ja terveellisiä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi