torstai 1. elokuuta 2013

Pihalla tapahtunutta

Tämän kesän toiseksi suurin urakka (parkkipaikan salaojituksen jälkeen) oli laattakäytävän jatkaminen. Samalla levensimme vanhoja käytäviä joistakin paikoista.

Olemme rakentaneet käytävää pikkuhiljaa vuosien varrella ja tämän kesän urakan jälkeen portilta (jota ei vielä ole rakennettu) pääsee käytävää pitkin terassin, keinun ja taustalla näkyvän kasvimaan kautta katokselle (jonka rikkoutunut katto pitää uusia). Sulkeista voittekin sitten lukea tulevien vuosien puutarhahommia ;) Tänä kesänä aion vielä nyhtää laattojen välissä kasvavia rikkaruohoja pois. Käytävän rakentamisen aikana pitkäksi venähtänyt ruoho on jo leikattu siistiksi :)

Tuolla loppupäässä käytävä on vähän turhan kapea, mutta toisaalta se on myös vähimmällä käytöllä.

Heinä-elokuun komein kukkija on ehdottomasti syyskaunosilmä.


Myös villanukkajäkkärä kukkii innokkaasti - paikassa josta luulin siirtäneeni sen pois viime kesänä :D

Viime vuonna kääpiöomenapuussamme oli loppujen lopuksi vain kaksi omenaa, kun tuuli pudotti muut. Tänä vuonna omenoita on sentään toistakymmentä.

Chilejä ja paprikoita sen sijaan tullee omiksi tarpeiksi, jos lämmin sää jatkuu. Nämä eivät mahdu pieniin kasvihuonesiini, mutta ovat onneksi viihtyneet ulkona. Kun vähänkin viilenee, siirrän ne yöksi sisälle. Ensimmäiset tomaatit on jo syöty ja lisää kypsyy koko ajan.

Mustaherukat on jo säilötty. Osan söin poimiessani, osan pakastin aamupuuron kanssa syötäväksi ja parista kilosta tein hyytelöä.

Pihalla riittää vielä hommia, mutta viime päivinä on ollut sen verran viileää ja sateista että olen töiden jälkeen tehnyt sisätöitä (lue: neulonut). Viikonlopuksi on luvattu taas hyviä ulkoilukelejä. Niitä odotellessa :)6 kommenttia:

 1. Kauniita polkuja, ihania kukkia ja puutarhan satoa! Mustaherukat ovat herkullisia myös Bamixilla hienonnettuna, kuten kaikki muutkin marjat. Sokeria maun mukaan ja hapokkuutta pehmentämään jotakin maitotuotetta tarvittaessa. Puutarhan puutteessa kävimme tänään etsimässä mustikoita, niukka on saalis, mutta maukas.

  VastaaPoista
 2. Mikähän se onkin että puutarhassa vaan löytyy aina jotain fiksattavaa? Ja aikahan kuluu siellä siivillä.

  VastaaPoista
 3. Upeat polut. Miustakin tuo syyakaunonsilmä on upea, olen laittanut sitä moneen paikkaan, kun on niin helppo jaettava, hyvin kukkii auringossa ja varjossa, hyvässä ja huonossa mullassa.

  VastaaPoista
 4. Hienot polut, pidän niin noista liuskekivistä, niillä saa hienoja polkuja :)Ihana piha, sulla kyllä kasvaa ja kukkii siellä vaikka mitä,hyvä tietää, että mustaherukat kypsyneet, saan joka vuosi kaverilta mustaherukoita pakkaseen puuron kanssa syötäväksi :)Kauniita kukkakuvia :)

  VastaaPoista
 5. Keväällä aurinko ulkoistaa puutarhurit mitä moninaisimpiin askareisiin, kun koleat syksyltä tuoksahtavat kelit taas sisäistävät pirttipuuhiin.
  Tuo villanukkajäkkärä kuulostaa juuri parahultaisesti innokkaan neulojan kukkaselta.
  Mainiota alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kivan näköiset pihapolut. Meidän piti tänä(kin) kesänä tehdä jotain sille rikkaruohoa kasvavalle kivituhkalle, mutta jostain syystä mitään ei taaskaan ole tapahtunut. Eikä niitä uusia terassikalusteitakaan ole meille ihme kyllä ilmestynyt. Komeita kukkijoita jälleen kerran!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi