maanantai 27. elokuuta 2012

Lapintossut vol 3


Innostuin kesällä tekemään näitä perinteisiä tossuja, joiden ohjeen sain jo lapsuudessani äitini työkaverilta. Tai ei näille mitään kirjoitettua ohjetta ole, vaan äitini opetteli tekemään näitä lounastauolla työkaverinsa opastuksella ja opetti taidon sitten minulle.

Lankana näissä on Gjestal Maija ja Novita Nalle, virkkuukoukku 3,5 mm.Näiden tossujen koko on 43-44 ja ne menevät pukinkonttiin veljenpojalleni. Vielä pitäisi tehdä yhdet veljelleni, niin sitten olisi tossukiintiö taas vähäksi aikaa täynnä.

Tosin ennen kuin voin tehdä seuraavat tossut, minun pitää käydä ostamassa lisää lankaa. Tähän tulee taas sitä neulojan matematiikkaa, jota Neuleharpuissa joskus ihmeteltiin. Kun ostan tossuja varten 100 g lankaa, lankavarastoni vähenee 200 g:lla lankaa. Ai miksi? Koska käytän tossuihin lisäksi varastossa olevaa lankaa :D

Ensi kuussa pitää taas tehdä töissä budjetti ja uskoisin, että joudun siinäkin käyttämään vähän luovaa matematiikkaa, että saadaan luvut näyttämään siltä miltä halutaan ;)

10 kommenttia:

 1. Sinulla on kiva neulojan matematiikka. Minulle käy yleensä päinvastoin. Jos ostan 100 g lankaa tossuihin, niin lankavarasto kasvaa jonkin verran, vaikka käyttäisin varastolankoja.

  VastaaPoista
 2. Jaahas, muistin taas että tämän ohje on jossain...

  Loistavat tossut senkin takia, että lisää lankaa ostamalla lankavarasto vähenee.

  VastaaPoista
 3. Nätit lapintossut, harvinaisempi väritys ja kuvio, ainakin mitä minä olen nähnyt.

  VastaaPoista
 4. Voi juku pätkä kun on komeat tossut ja värikkäät !!

  VastaaPoista
 5. Onneks sulla on toi matikka hyvin hallussa... =) Kauniita värejä sulla oli jäminä!

  VastaaPoista
 6. Kauniit tossut ja varmasti lämpöisetkin.

  VastaaPoista
 7. Kivat tossut! Matematiikkasi on kyllä huomattavasti parempaa kuin omani. Ostan langat yhtä työtä varten ja samalla mukaan tarttuu kaikki muutkin tarjolla olevat lankaihanuudet. Eli jokainen uusia lankoja vaativa neulemalli vain kasvattaa jo entuudestaan mahdottoman kokoisia lankavarastoja.

  VastaaPoista
 8. Taiteilija singneeraa aina taideteoksensa ja Huopatossunen tekee sen oranssilla.
  Nauti viimeisistä kesäpäivistä!

  VastaaPoista
 9. Oi mitkä tossut, vähän on hienot,ja värit on taas niin herkulliset :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi