sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Heinäkuussakin kukkii

 Pihamme tämän hetken runsain kukkija on tarha-alpi, jota on vähän joka puolella.Ketoneilikka on levittäytynyt liuskekivien väliin.

Krassit ilmeisesti ottivat nokkiinsa, kun niiden kasvupaikan vierestä kaadettiin laho pihlaja. Liekö kaatajan saapas osunut krasseihin liian monta kertaa ;) Kolmeen krassiin tuli vain yksi kukoistus, mutta sitäkin paremman värinen.

Dessi ei ole jaksanut syödä kaikkea mirrinminttua eikä ole viime päivinä maannut sitä lakoon, joten sekin kukkii pienin valkoisin kukin.
.
Kylvin kukkapenkin täytteeksi punakosmoskukkaa ja se on täyttänyt tehtävänsä kiitettävästi. Sillä täytän tyhjiä välejä ensi kesänäkin.


Kukoistukset ovat ensin tumman fuksian punaisia ja vaalenevat pikkuhiljaa ennen lakastumistaan.

Maksaruohoakin on useassa paikassa. Se on lehdiltään niin kaunis, että olin ihan unohtaa kuvata kukoistukset.

Kuunliljassa kauneinta ovat ehdottomasti lehdet. Sen kukoistus on lehtien kokoon nähden hyvin vaaatimaton, mutta yksittäiset kukat kauniin muotoisia. Kuunlijat kasvavat niin ahdingossa, että niitä on pakko siirtää muualle ensi keväänä. Näistä riittää kavereillekin, kuten myös monista muista kasveistani :)

Meinaan välillä ihan unohtaa koristekasvit, kun olen niin ilahtunut tomaateista. Vielä ne eivät punerra, mutta ei se kaukana ole. Viime kesän tomaattisato jäi lievästi sanoen vaatimattomaksi.


Grisli on sitä mieltä, ettei lämmin luita riko :D Se makaa usein kuumalla laudoituksella, vaikka varjossakin voisi olla. Olen saanut ihan minulle sopivan koiran. Minäkin istun auringonpaisteessa neulomassa ja nautin helteestä.

Tiistaina on tarkoitus lähteä käymään Pohjanmaalla. Kiitos kaikille pysähdyspaikkavihjeistä :) Hammas on matkassa mukana, valitettavasti. Minulla oli poistoaika varattuna perjantai-illaksi, mutta hammaslääkäri totesi heti, että hampaan pystyy poistamaan vain kirurgi. Vähän harmitti kun edellinen hammaslääkäri piti poistoa ihan pikkujuttuna. Onneksi hän varasi poistoajan kuitenkin kokeneemmalle kollegalleen. Ei tiedä missä olisin jos tämä ensimmäinen lääkäri olisi lähtenyt yrittämään hampaan poistoa :/ Olisi hän voinut kuitenkin pyytää toista lääkäriä katsomaan röntgenkuvat ja vasta sitten varata poistoajan. No, parempi näin, kun kivutkin ovat siedettävät.


8 kommenttia:

 1. On teidän puutarhassa komeita kukkia. Koko ajan näyttää kukkivan.

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniita kukkia ja auringonpalvoja nauttii elämästään:)

  VastaaPoista
 3. Kosmoskukkasi ovat kasvaneet komeiksi.
  Onneksi hammaslääkärisi oli tarkkana eikä käynyt olan takaa hammasta repimään.
  Mainiota pohjanmaan matkaa ja paljon hauskoja kokemuksia!

  VastaaPoista
 4. Upea puutarha täynnä ihania kukkia.
  Harmi tuo siun hammas,toivotaan että ei tule liikoja kipuja ennen leikkausta.
  Mukavaa matkaa:)

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti hammas pysyy rauhallisena mantkanne ajan.
  Kauniita kukkakuvia.

  VastaaPoista
 6. Ihanasti kukkii sulla kukat, voin vain kuvitella, kuinka kaunista on tuon kukkaloiston keskellä :) Ei ole kivoja hammassäryt/vaivat :( toivon että paranee pikaisesti leikkauksen jälkeen. Grislille rapsutuksia :)

  VastaaPoista
 7. Kauniisti kukkivat kukat pihallasi. Onkohan tämän vuoden krasseissa jotain vikaa, kun meillä ne ovat melkein kuoleman partaalla. Lehdet kellastuvat ja reikiintyvät, mutta minkäänlaisia ötököitä en ole niissä nähnyt. Mahtavan kaunis huivi tuossa alempana, noin ohuesta langasta tehty. Kyllä siinä on kysytty kärsivällisyyttä.

  VastaaPoista
 8. Heissan:) Ihania neuleita olet tehnyt♥ Juu, Tarha alpihan se olikin, juuri tänä aamuna mietin, että mikähän se tuo olikaan... Asterixilla samat kujeet, kuin meidän mirrillä, joka tosin on ahtanut itsensä saunapeflettikoriin pukuhuoneessa:D Tosiaankaan, lämmin ei luita riko, mieluummin hellettä, kuin kylmää ja tuulta, kuten tänään:(

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi