maanantai 3. helmikuuta 2014

Myyrätuhoja luvassa?

Alkuvuodesta pelkäsin miten kasvit selviytyvät, kun tuli kovat pakkaset eikä kasveilla ollut suojaavaa lumikerrosta. Viime viikolla sitten vihdoinkin satoi lunta, joka kasvien lisäksi antaa suojaa myös myyrille.


Näistä kuvista päätellen lumen suojissa kulkee jokin pikkuotus :D Grisli on kiinnostunut, mutta ei ole mikään myyräkoira. Toivotaan että hyvä myyrävuosi houkuttelee viirupöllön taas pesimään lähimetsässämme.

Vihdoinkin on sellainen kunnon talvi josta tykkään. Ei ole ollut liukastakaan, vaan oikein kivat ulkoilukelit. Jotkut kyllä jo pelottelevat keväällä, joka on inhokkivuodenaikani. Loskaa, rapaa, märkää yök ;)
 
Kirjoja olen lueskellut pikku hiljaa. Olen kirjastossa sellainen haahuilija, joka vaeltaa päämäärättömästi ympäriinsä. Sen vuoksi löydän välillä todellisia helmiä, välillä taas jotain muuta.

Oikea helmien helmi oli Lewis Carollin kirjoittama, Tove Janssonin kuvittama ja Alice Martinin erinomaisesti suomentama Kraukijahti - nonsenserunouden varhaista antia.

Seuraavaksi luin Frida Kahlosta kertovan kirjan Pyhän lehden kirja, kirjoittanut F.G. Haghenbeck. Kirja pohjautuu vahvasti Frida Kahlon elämään, mutta ei ole varsinainen elämäkerta. Kirjassa on myös paljon meksikolaisia ruokareseptejä ruoanlaitosta kiinnostuneille. Valitettavasti aivan surkea käännös alkeellisine kielioppivirheineen pilasi lukunautinnon ja aioin muutaman kerran jopa lopettaa kirjan lukemisen kesken, mikä on kohdallani erittäin harvinaista.

Neuleet edistyvät, mutta valmista ei ole esiteltäväksi, koska työn alla on 3 mm puikoilla neulottava villapaita itselleni. Se ei valmistu ihan hetkessä eikä kahdessakaan.

Kivoja talvipäiviä kaikille!


14 kommenttia:

 1. Voi miten hauskat ja hyvät kuvat Grislistä, selvästi on jotakin/jokin lumen alla ja kiinnostaa :) Täällä sulaa lumet kovaa vauhtia, nollakeliä, en tykkää ja sama inhokki meillä, kevät :) Toivottavasti pikkupakkasta tulis taas, niin saadaan nauttia talvipäivistä, mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 2. Äkki vilkasulla näin kuvassa ketun, mutta sehän onkin Grisl joka myyriä vahtii.
  Tänä talvena varmasti pöllöt saa hyvin ruokaa kun tuota lunta ei ole liikaa.

  VastaaPoista
 3. Meillä ei onneksi ainakaan aiempina vuosina ole myyristä harmia ollut, toivottavasti ei jatkossakaan. Tällaisesta pikku pakkasesta ja kohtuullisesta lumimäärästä minäkin tykkään, mutta rehellisyyden nimissä mitään paukkupakkasia en kaipaa ja odottelen kyllä jo kevättä ja maan sulamista. Se rapakausi nyt ei taida olla kenenkään mieleen, mutta keväällä sen jotenkin kestää, kun tietää että sitä (toivon mukaan) seuraa kesä.

  VastaaPoista
 4. Sanasta sanaan voisin sanoa kuten Krista tuossa ylempänä.
  Voi kuinka koissu seuraa kuunnellen lumihangen alaista elämää. Ihana.

  VastaaPoista
 5. Ketulta näyttää, joten ehkäpä se osaa myös pitää myyrät loitolla. Joskus kevätkin tulee hujauksessa. Toivotaan sellaista :)

  VastaaPoista
 6. Katsoin ensin, jotta nyt on kettu kuvattuna, mutta sehän olikin teidän koiruus XD.
  Ei sitä aina hetkessä valmista tule. Varsinkaan ohkasilla puikoilla.
  Talven iltahämärissä voi lukea kirjan jos toisenkin ennen kuin kevätvalo houkuttelee puurarhaan.
  Kauniita päiviä!

  VastaaPoista
 7. Myyrät ovat kyllä ikäviä puutarhassa, mutta onneksi Grisli hiukan hätyyttelee. Hyvää Runebergin päivää!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti ei tule myyrä vuosi. Juuri syksyllä saatiin yksi tuholainen kiinni. Ostettiin sellainen uusi härveli ja se oli vajaat puoli tuntia kolossa kun napsahti ja myyrä oli vainaa.
  Eikä maksanut kuin alle 20.
  Monta kekoa oli ennättänyt nurmikolle sitä ennen tehdä.

  VastaaPoista
 9. Lukeminen on intohimoni. Nyt olen lueskellut taas vaelluskertomuksia. Tuon Holmströmin Itämaa-teoksen luin joku aika sitten myös.
  Toivottavasti myyrät katoaisivat - mökillä niitä tuntuu olevan miljoona.

  VastaaPoista
 10. Ihana myyräkoira.
  Meillä myyrä oli tuonut penkistäni kukkasipulin talipallopussiin ja vienyt talipallon mennessään... siis vaihtomyyrä:)))

  VastaaPoista
 11. Äkkiä katsottuani luulin että olit kettua kuvannut, ennenkuin luin tekstin.
  Tykkään sitten valtavasti sun värikkäistä neuleistasi. Minusta tullut saamaton. En saa mitään valmiiksi, enkä jaksa kommentoida. No nyt tosin on ajan vienyt se pojan penkkaripuku. Tänään pitäisi saada kuntoon kun huomenaamulla sen on oltava jo päällä.

  VastaaPoista
 12. Hyvää ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 13. Ihanaa Ystävänpäivää Sinulle Ystäväni

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi