tiistai 16. syyskuuta 2014

Ruskeaa

Ruskea ei ole ollenkaan minun värini. Niinpä laatikossa pyöri vuositolkulla esikoisen paidasta jääneet viisi kerää Drops Delightia. Päätin, että lanka on vihdoin saatava pois varastosta, joten neuloin siitä veljenpojalle sukat kokoa 43.


Lankaa kului n. 85 g ja puikkoina käytin 2,25 mm Knit Pro Symphonie pyöröjä. Aloitin sukat kärjestä ja lisäsin silmukoita kunnes niitä oli yhteensä 72. Langan paksuus vaihtelee sen verran ettei siinä oikein näy mikään kuvio, joten neuloin 2 krs 2 o 2 n ja 2 krs oikein. Kantapää on taas se perinteinen tiimalasikantapää.


Sukkien kaveriksi tein samalla mallineuleella vielä tumput, joihin kului n. 65 g lankaa. Aloitin tumput kärjestä ja tein niihin intiaanipeukalon, joka istuu ainakin minun käteeni tosi hyvin. Tässä kuvassa langan väri on oikea. Kun sain setin valmiiksi, huomasin että annoin viime jouluna veljenpojalle sukat ja tumput. Ehkä ensi vuonna pitää keksiä jotakin muuta :D


Lankaa jäi yhä, joten neuloin vielä entiselle työkaverille Mojo-sukat (ilmaisohje Ravelryssa). Nämä ovat kokoa 37 ja niissä on 64 silmukkaa. Langanmenekki oli n. 65 g.

Eikä lanka loppunut vieläkään ihan kokonaan, mutta innostukseni neuloa sitä loppui. Ja vaikka ruskea ei siis todellakaan ole ollenkaan minun  värini, ostin silti vyyhin WM Purea värissä Ebenholz. Tämähän on melkein mustaa, eikö - ja sitä paitsi aion yhdistää sen oranssiin lankaan ;)
Kesällä ei tullut juotua teetä kovinkaan paljon, mutta ilmojen viiletessä lämmin juoma alkaa taas maistua. Kävin Théhuoneella ostamassa voimakkaan mausteista Nepal Masala chaita, joka maistuu erinomaiselta mantelimaidon kera ja pirteän makuista Appelisiininkukkateetä, joka sisältää Pai Mu Tania maustettuna appelsiininkukilla ja -paloilla.

Lukuintokin alkaa pikku hiljaa palailla, vaikka täytyy sanoa että luin edellistä kirjaa pitkään. Kirja oli Virpi Hämeen-Antillan uusin, Marionetit, enkä jotenkin saanut siitä minkäänlaista otetta. Sujuvasti kirjoiettu, mutta jotenkin vaisu kirja. Värinä se voisi olla juuri ruskea :)11 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia ja tumppuja. Työkaveri kertoi suunnittelevansa neuloa joululahjoiksi sukkia, karkkikuvioissa ja täyttävänsä karkilla. Jotenkin sopivat jouluun molemmat!

  VastaaPoista
 2. Upeat on sekä sukat että tumput.

  VastaaPoista
 3. Kauniita sukkia ja tumput. Ei ole ruskea munkaan lempiväri. Juuri tein sukat beigestä stepistä ja ihmettelin että mitä olen oikein ajatellut kun olen sen värisen langan ostanut :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja neuleita, eikä tuo ruskeakaan niin paha ole vaikkei ole tällä hetkellä minunkaan väri. Toisaalta väri kuin väri, niin sävy ratkaisee.

  VastaaPoista
 5. Oih, ja mun väri taas on just ruskea. Toi WM *kuola valuu* yhdistettynä oranssiin, limenvihreään, pinkkiin, mihin tahansa kirkaaseen väli-ilotteluun... Oih ja voih.
  Peukalokiila näyttää mielenkiintoiselta. Kun uskaltaudun ekoihin lapasen neulomisiin, aion kokeilla tätä.

  VastaaPoista
 6. Sukat ja lapaset ovat käyttötavaraa, joten taitaapi olla lahjansaaja ikionnellinen saadessansa lämpöisen paketin.
  Kyllä sitä silloin tällöin ihmettelee lankojaan kauhoessa, jotta mitä ihmettä on päässä viirannut kun on tämän sen & tuon väristä lankaa ostanut.
  Antoisia päiviä!

  VastaaPoista
 7. Ihanan lämpöisen näköiset/oloiset sukat ja tumput, ruskea on hieno väri :) sukkia ja tumppuja ei ole koskaan liikaa :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat sukat ja lapaset! Minä tykkään ruskeasta :)
  Kaunis verho alempana.

  VastaaPoista
 9. Ruskea on se väri joka ei kaikille passaa ollenkaan ja joillekkin se on ainoa väri joka käy
  .Sukat ja lapaset on varmasti tervetullut lahja.

  VastaaPoista
 10. Minusta ruskea on kaunis ja noissa lapasissa ja sukissa se on niin vaaleana, että varmasti tulee pidettyä.
  Ruskea ja oranssi sopii hyvin yhteen, tulee taas varmasti kaunista :)

  VastaaPoista
 11. Ruskeastakin tulee hyvännäköisiä sukkia.
  Hyvää maukasta teetä oletkin löytänyt

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi