maanantai 6. huhtikuuta 2015

Sipulikukkia

Varjoisalla pihallamme kukkivat vasta krookukset ja lumikellot. Narsissit ja tulppaanit ovat vähän aluillaan ja joissakin perennoissa näkyy vähäisiä elonmerkkejä. Ehkä ne kestivät vähälumisen talven. En ole vielä viitsinyt ruveta siivoamaan kukkapenkkejä, vaan annan talventörröttäjien olla suojaamassa kevään kasvustoja yöpakkasilta.

Näin tänään ensimmäisen nokkosperhosen, joten ehkä minäkin kohta tarkenen mennä pihatöihin :D


 


Olen koulinut vasta ensimmäiset chilit ja paprikat isompiin ruukkuihin, ja olohuoneen ikkunalla on jo kasveja kolmessa kerroksesssa. Tomaatit ja basilikatkin alkavat olla koulimistarpeessa, joten ahdasta tulee taas ennen kuin mitään saa ulos kasvamaan. Tänä vuonna olen - ainakin toistaiseksi - ollut melko maltillinen enkä ole kylvänyt mitään lajia aivan hurjia määriä ja lajimääräkin on kohtuullinen.


 
Asterix on ulkoillut ahkerasti monta kertaa päivässä, kun ovenavaajat ovat olleet kotona.
 


 
Dessi kävi kukkia kuvatessani tarkistamassa joko mirrinminttupuskassa olisi tuoreita versoja, mutta joutuu toistaiseksi tyytymään vain sisällä kasvatettuun ohraan. Ei sitäkään ole pureskeltu kovin ahkerasti, koska on päässyt kasvamaan noin korkeaksi.
 
 

Grisli nautiskeli terassilla makoilusta, kun aurinko rohkaistui tulemaan hetkeksi esiin.

Kohta voi olla pitkästä aikaa käsitöitäkin esiteltäväksi, kun mekossa on menossa jo ensimmäinen hiha. Myönnän että on suuri houkutus tehdä mekosta lyhythihainen :D

4 kommenttia:

 1. Suloisia sipulikukkia! Kyllä puutarhurin tuntee taimien perusteella, hyvin on alkuja tulossa. Ilmat ovat ulkoilulle suotuisia, eläimillekin. Hyvää pääisiäisen loppua ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Niin keväiseltä näyttää noissa kuvissa siellä teilläpäin :) Meillä ei ole pihassa vielä yhtään kevätkukkasta, lumi peittää vielä tuon talon päädyn nurmialueen. Rapsutuksia karvakorville :)

  VastaaPoista
 3. Oih, meillä on vasta kaikkein aurinkoisimman pläntin krookukset esillä. Teillä on niin ihanan keväistä jo, näkee kuinka koirapoika nauttii <3

  VastaaPoista
 4. Krookukset sulostuttavat nyt silmää siellä sun täällä ... ihanaa.
  Minun piti kerätä keskeneräinen palapeli pois, jotta saan tilaa taimille XD.
  Räntämummo rauhoittui luutansa kanssa niin jo pääsee pyöräretkille.
  Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi