lauantai 27. kesäkuuta 2015

Aphrodite


Mies toi minulle jo puolitoista vuotta sitten 500 g kauniin väristä 7/2 -vahvuista Evillan villalankaa. Kolme kerää oli keltaista ja kaksi raidallista. En löytänyt etsinnöistäni huolimatta langoille sopivaa mallia ennen kuin törmäsin Ravelryssa Emma Grivellin suunnittelemaan Aphroditeen.


Malllissa on kiva kantikas pääntie, johon tulee yksi nappi. Se puuttuu vielä, mutta saattaa löytyä omasta varastosta.


Tein raidoituksen eri tavalla kuin ohjeessa, koska luulin keltaisen langan loppuvan kesken. Kun paita oli valmis, sitä löytyikin vielä yksi kerä.

Villa- ja sadevaatteet ovat olleet tähän alkukesään sopivia vaatteita, mutta olen varatunut siihen, että tänäkin vuonna tulee kesä edes joksikin aikaa.
Minulla on ilmeisesti jokin ikäkriisi, sillä kävin keväällä  ompelukurssilla. Kyllä, minä joka olen aina inhonnut ompelemista! Kahden viikonlopun mittaisella kurssilla opin paljon uutta tai ainakin unohtunutta.  Ehdin saada valmiiksi yksinkertaisest kesähousut, joiden kaava otettiin vanhoista housuistani. Ehkä vielä jonakin päivänä käytänkin niitä, ainakin omalla pihalla :D


Ompelin myös pellavamekon, jota olen käyttänyt töissä ahkerasti. Siitä ei ole kuvaa, mutta tein samalla kaavalla pari viikkoa sitten puuvillamekon.

En voi vieläkään sanoa pitäväni ompelusta, mutta olen kuitenkin ommellut yhden puuvillapaidan melkein valmiiksi. Kaulus vaatii vielä korjaamista ja kenties ompelutaitoisen henkilön opastusta. Käytin kurssilla myös saumuria, mutta se ei ole minun juttuni: aivan liian tekninen laite.

Ensi viikon loppupuolella voisi sitten tulla niitä kauan kaivattuja helteitä, koska jään lomalle. Välillä pitää olla muutama päivä töissä, mutta pääasiassa lomailen heinäkuun. Yksi lomareissu on varattuna, mutta muuten menen mihin nokka näyttää :)


9 kommenttia:

 1. Oi miten ihania vaatteita, tuo neule on ihan huippu upea, ompelu on jotain salatiedettä, mutta sie olet päässyt siihen sisään, housut ja mekko on todella ihanat.

  VastaaPoista
 2. Oiii, ihana keltasävyinen neule! Nuo ompelemasi housutkin ovat kivat! Kyllä niillä kehtaa mennä omaa pihaa kauemmaksikin. Yksivärinen paita ja kivat sandaalit ja volaa...
  Odottelen omaa ompeluinnostustani herääväksi. Yksi tekosyy on ollut etten ole löytänyt sopivaa pöytää vierashuoneeseeni, jonne voisin ompelukoneen ompeluineen sopivasti piilottaa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis, kaunis neule! Sinulle jäi aurinkoenergiaa vielä kerän verran jäljelle. Mahtavia ompeluksia, onnittelut! Nyt vain Aikuisten Mekkotehdasta hankkimaan, sen kuvat jo yksinään inspiroivat. Etsi kirjastosta vanhoja käsityökirjoja, niissä kerrotaan hyvin selkeästi ompelun salaisia niksejä, piirroksin. Saumuri on minulla vähintäin kerran vuodessa haveena, sillä saisi trikkota ommeltua näpsästi ja reunat siistiski, mutta asunnossamme ei ole sille tilaa. Ompelukonekin on vaatekaapin pohjalla, helposti käyttöön otettavana.

  VastaaPoista
 4. Pirteä ja kaunis tunika. WoW hienot kukkahousut. Kyllä ne jalassa kelpaa kotopihaa pidemmällekin astella. Mekkokin on niin herttaisen kesäinen jotta.
  Voimaannuttavaa lomaa ja lämpöisiä päiviä!

  VastaaPoista
 5. Ihania vaatteita. Minunkin pitänee ruveta ompelemaan, jotta olisi jotain päälle laitettavaa. Lukeminenkin on täysin pysähdyksissä. Kaikki paitsi espanja on pysähdyksissä. mutta vielä taas joskus...

  VastaaPoista
 6. Ihana aurinkopaita! Hyvä että löytyi langoille malli, kannatti jemmata.
  Pitäisköös tuommoselle ompelukurssille tällätä ihtensä? Vermeet löytyis kotoa, mutta kun ei ole mitään tajua vaatteista. Ottaisin nuo kukkahousut heti. Saa lähettää tänne, niin pääsevät kotipihaa kauammas ;-D

  VastaaPoista
 7. Miten multa on mennyt tämä postaus ohi :) Ihana, ihana upea neule ja hyvinhän sulta ompelu sujuu, niin kauniita vaatteita olet tehnyt, mitä kaikkea vielä innostutkaan ompelemaan :) Aina kannattaa kokeilla "uusia" juttuja :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi