torstai 24. syyskuuta 2015

Dark Isle -sukat

Löysin kesällä ruokakauppareissullani tarjouskorista Novita Pikkusiskoa puoleen hintaan. Päätin kokeilla millaiselta se tuntuu ja ostin neljä kerää. Lanka olikin ihan kivaa neulottavaa, tosin jokaisen kerän sisällä oli raivostuttava lankasyherö.

Ravelryssa on Julia Muellerin kiva ilmaisohje Dark Isle Socks ja kun kuopus ilmaisi villasukkatarvetta, päätin neuloa hänelle kirjoneulesukat. Pojan jalan koko on jo 42. Ensimmäisen mustapohjaisen parin jälkeen lankoja oli vielä niin paljon, että niistä sai toisetkin sukat.Puikkoina käytin 2,5 mm 100 cm pitkiä KA bambupyöröjä. Niissä on aivan loistava kaapeli!

Saa nähdä kauanko sukat kestävät käytössä. Viimeksi kun neuloin kuopukselle sukat Novitan Nalle-langasta, ne kestivät viisi päivää! Jos nämäkin kuluvat puhki heti kättelyssä, niistä saa ainkin säärystimet.

Lähinnä ajatuksena olikin taas muistutella mieleen miten kirjoneuletta tehdään. Tällä kertaa onnistuin mielestäni aika hyvin enkä neulonut liian löysää. Melko säännöllisesti kyllä pysähdyin kiristämään lankoja.

6 kommenttia:

 1. Tosi upeita sukkia, kirjoneule malli on hyvän näköistä.
  Toivotaan että kestävät kauemmin kuin viisi päivää :)

  VastaaPoista
 2. Onpa ihania kirjoneulesukkia, oon kans aloittanut ja purkanut jo moneen kertaan yhdet kirjoneulesukat, ei vaan ota onnistuakseen :) Novitan langoissa on nykyään ihan hirveesti noita sykeröitä, harmittaa joka kerta kun kesken työn alat selvittämään niitäsykeröitä, tulee kyllä mietittyä pariinkin kertaan lankaostoksilla,ostaako novitan lankaa vai jotain muuta :( :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kauniit sukkaparit ja tuo syksyinen neuletakki on ihastuttava.

  VastaaPoista
 4. Viisi päivää? Nallet? Pikkuisen tuntee tekevänsä turhaa työtä. Nämä sukat ovat tosi kauniit, kumpikin väri on kiva. Pitäis saada talveksi jotkut ihanat ja oikein pitkät ja värikkäät kirjoneulesukat. Tää oli hyvä sysäys eteenpäin.

  VastaaPoista
 5. Kirjoneuletaituruutta on näissä sukissa kerrakseen. Upeita sukkia kaikki.
  Juu-u toki langastakin riippuu kuinka sukat kestävät, mutta kenkäkin voi olla syyllinen sukkien rikkoontumiseen. Kuopuksella meni myös sukkia kuin näkkileipää. Laitoin kenkiin ohuet nahkapohjalliset niin jo vain sukkaparille tuli käyttöikää lisää.
  Innostavia syyspäiviä sekä mukavia lukukokemuksia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi