keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Tukkajumala

Uusimmassa Ullassa on vaikka mitä ihanuuksia. Ensimmäiseksi puikoilleni pääsi Tukkajumala. Näin keväällä tuntuu että pipo on jo liian lämmin, mutta korvat täytyy kuitenkin suojata.Ulkoilutakkeihini sopiva lanka löytyi omasta varastosta: Sandnes Garn Duo, jota kului vain 34 g. Neuloin pannan 2.75 mm Knit Pro pyöröillä.Hihnaan pitäisi vielä ommella nappi tai pari, mutta en osannut päättää minkälaisia nappeja haluan. Toimiihan tämä ilmankin, mutta napeilla saisi pantaan ilmettä.

Tänään ei ihan ole ollut meidän perheemme päivä. Esikoinen soitti aamupäivällä ja kysyi kainosti, voisinko lähteä viemään häntä ensiapuun. Hän oli pudottanut kanttauskoneen terän sormelleen ja koulun terveydenhoitaja oli passittanut ensiapuun ja röntgeniin. Terä painaa yli 10 kg ja se oli pudonnut 20 cm korkeudesta. Pojan yksi sormi oli turvonnut ja tunnoton. Röntgenissä kävi ilmi, että sormi ei ole murtunut, mutta hermo on vaurioitunut. Vamman pitäisi parantua itsekseen parissa viikossa. Koska töissä on rauhallista, pystyin lähtemään pojan kuskiksi ja henkiseksi tueksi. Jälkimmäinenkin tuntui olevan tarpeen.

Suunnilleen samaan aikaan kuopuksen 2,5 viikkoa vanha puhelin oli hajonnut. Poika oli odottanut junaa, kun joku oli tönäissyt häntä ja puhelin oli pudonnut ja näyttö mennyt säpäleiksi. Onneksi olin ottanut puhelimeen vakuutuksen, joka kattaa kaikki vahingot vuoden ajan ostopäivästä.

4 kommenttia:

 1. Shokkihan siitä tulee, kun noin ikävästi sattuu. Onneksi pääsit tueksi! Vakuutus puhelimelle taitaa olla viisasta, vahinkoja sattuu ja puhelin on kallis hankinta. Työtoverin tyttärellekin tuli jokin yllättävä vastoinkäyminen samaan tapaan ja vaakutus auttoi kalliin puhelimen korvaamiseen. Panta on kyllä näppärä asuste korvia suojaamaan. Kaunis väri pannassasi!

  VastaaPoista
 2. Huh, hyvä ettei poikasi sormi murtunut,paranemisia hänelle.
  Nuo vakuutukset on kyllä hyödyllisiä.
  Niin ja tuo panta on tosi kaunis ja hyvä näin keväällä

  VastaaPoista
 3. Ikäviä tapahtumia teillä, mutta onneksi ei kuitenkaan pahemmin sattunut.. Noita vakuutuksia aina ajattelee tarviiko, maksaako turhasta. Ei näköjään..
  Kaunis panta ja minustakin napit sopisivat hyvin.
  Mukavaa pääsiäistä =))

  VastaaPoista
 4. Tukkajumala :-D Kaffet meinasivat päätyä naytölle. Ihan paras nimi!

  Onneksi selvisitte säikähdyksellä kummastakin haaverista. Toivottavasti sormen hermo palautuu niinkuin ennustettu. Molempia vaihtoehtoja on lähipiirissä ollut.

  Kivaa pääsiäistä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi