tiistai 3. heinäkuuta 2012

Pihatöitä

Viime kesänä pihatyöni jäivät murtuneen varpaan vuoksi väliin, joten tänä kesänä innostus kunnostaa pihaa oli suuri. Kun on vielä ollut kovin viileää vain oleskella pihalla, valmistakin on syntynyt.

Keskellä nurmikkoa on kallio (keinun alla) ja jatkoimme kiveystä kalliolle saakka. Siihen tuli erinomainen paikka keinulle. Aurinko paistaa keinuun koko päivän ja keinu on pihalla mukavan väljästi. Aiemmin se oli taustalla näkyvän ruokailuryhmän vieressä.


Pihaan tultaessa näkymä on tällainen. Koira ehti jättää jalkapallonsa kukkapenkin eteen juuri kun olin ottamassa kuvaa. On ainakin todenmukainen kuva: meillä on noita jalkapalloja pitkin pihaa.


Kun edellisen kiveyksen teko oli lähinnä perheen miesväen vastuulla, minä puolestani reunustin kasvimaan. Vielä pitäisi reunustaa yksi uusi kukkapenkki ja kasvimaa. Tykkään näistä kivireunuksista, kun ne rajaavat kasvimaan ruohikosta. Mies puolestaan pitää niistä, koska ne helpottavat ruohonleikkuuta :D


Uusi kasvimaa syntyy vanhan viereen vähän vahingossa. Esikoinen kyseli kovasti töitä, kun hän tarvitsee rahaa skootterinsa korjaamiseen. Skoba on AVK:sta kolaroituna ostettu ja sen ajokuntoon saattaminen vaatii vielä jonkin verran uusia osia. Pyysin poikaa kaivamaan reunuksen kasvimaalle, mutta hän ymmärsi väärin ja kaivoikin syvän kuopan. Sovimme sitten, että hän kaivaa uuden kasvimaan vanhan viereen. Tähän menee sen verran multaa, että saamme pihan reunalla olevan multakasankin pois ennen ensi talvea.

Kukkapenkin uusimmat kukkijat ovat kultahelokki


ja kukintaansa aloitteleva peurankello.

Tämä hento (sipuli?)kasvi löytyi kivikosta ja sille pitää löytää parempi kasvupaikka.


Satoakin pieni puutarhamme tuottaa. Viime kesänä tässä kääpiöomenapuussa oli kaksi omenaa. Tänä vuonna niitä on jo toistakymmentä :D

Karviaiset


ja mustaherukat ovat vielä raakoja, mutta marjoja on runsaasti.

11 kommenttia:

 1. Keinun päällisten väri sopii blogisi yleisväritykseen...;) Ihanan näköinen piha teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla vaikea uskoa, mutta mies valitsi istuinpehmikkeiden värin :D

   Poista
 2. Kivan näköinen kiveys. Minä haaveilen, että saisimme joskus talon pohjoispuolelle (joka on siis ainoa puoli pihaa, joka ei ole nurmikkoa) kivituhkan ja siinä rehottavien rikkaruohojen tilalle kiveyksen, mutta ukkokulta ei lämpene ajatukselle. Siinähän joutuisi töihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tämä projekti on kestänyt jo muutaman vuoden ja jatkuu. Tuskin mekään olisimme viitsineet tehdä isoa aluetta kerralla valmiiksi.

   Poista
 3. Piha on mahtava projekti, vuodesta toiseen saa, siis nimenomaan saa tehdä ja suunnitella. Mukavan kotoisan näköistä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, piha on kiva projekti kun sen ottaa rennosti. Meillä on ammattilaisen (kuopuksen kaverin äidin) tekemä pihasuunnitelma, jota toteutamme ja jätämme toteuttamatta pikkuhiljaa.

   Poista
 4. Kaunis piha, keinullakin mukava paikka. Mukava, kun nuori saa tehdä pikkuisen työtä näin kartuttaa kukkaroaan. Onko keltainen kukka jokin laukka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä yhtään muista mikä tuo keltainen kukka on ja mistä se on pihaamme tullut.

   Esikoisen skootterin- ja lennokinrakentelu vaatii sen verran rahaa, että pihatyötkin maistuvat :)

   Poista
 5. Kiitokset puutarhakierroksesta.
  Eipä aikaakaan, kun iltojen hämärtyessä keinussa keinutellakseen saapi vetää ylleen tuon alemmassa postauksessa olevan kauniin kimonon.
  XD otti kotvan, jotta synapsit nupissa otti yhteyden toisiinsa ja tajusin ihka uuden blogin olevan kyseessä. Juu-u uuden pirtsakan taustan huomasin heti XD.
  Kauniita päiviä ja inspiroivia askareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pohjan kuva on esikoisen lataama. Kyseessä on moottoripyörien kaasarivalmistajan merkki, kuten varmaan kaikki (muut kuin minä) tiesivätkin :D

   Eilen kävimme pikkukaupugissanne, kun haimme mopon tankin siitä lähettyviltä. Kaupunki on minusta aina yhtä kaunis.

   Poista
 6. Tervetuloa bloggeriin.

  Kultahelokit aukoo minullakin kohtapuoliin kukkansa.Tuo toinen keltainen kukka muistuttaa kovasti"keltalaukkaa"en kuitenkaan mene takuuseen siitä.Jos se on keltalaukka niin sen pitäisi tuoksua sipulilta.

  Minä olen pitemmän aikaa ihmetellyt kun vuodatuksessa olevat blogit eivät ole avanneet kuvia näkyville ainakaan minulle jotenka olen luullut että vika on minun koneessani.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi