tiistai 10. heinäkuuta 2012

Pitkät ja lyhyet sukat

 Sain kevään SNY-kierroksella kaksi kerää Regia Silk Color -lankaa.

Tein ensin lyhytvartiset kärjestä aloitetut perussukat. Nämä syntyivät pääasiassa matkalla Helsingistä Berliiniin ja takaisin. Minusta tuo ruskea raita ei oikein sovi muihin väreihin. Eivät nänä muutenkaan ole minun väriseni (lue: niissä on sinistä), mutta tulevat pehmeytensä vuoksi varmasti käyttöön. Lanka on aivan ihanan tuntuista. Puikot 2,25 mm Knit Pro 100 cm pyöröt.

 

Kantapää on tiimalasikantapää, joka minusta on magic loopilla neulotuissa sukissa helpoin toteuttaa. Kantapäässä värit menevät hauskasti ihan sattumalta.Koska lankaa oli 100 g, sitä jäi lyhyistä sukista tietyisti hirmuisesti jäljelle. Päätin tehdä Ravelryssa ihailemani  Broken seed stitch -sukat yhdistämällä Regian lankaan vaaleanharmaata Mayflower Stroempe og jumper -garnia. Lankavalinta ei onnistunut ja näistä tuli mielestäni tosi pliisut. Nämäkin on tehty magic loopilla kärjestä aloittaen 2 mm Knit Pro -pyöröillä.


Mallineule on kaunista ja käytän sitä varmasi uudelleen, mutta enemmän toisistaan erotttuvilla väreillä. Minusta näillä väreillä sileä raidoitus on kauniimpi kuin helmineuleversio.
 

Tässä kuvassa näkyy vielä, miten valitsemani vaaleanharmaa lanka latistaa raitalangan värit tehokkaasti :(

Molemmat sukat kuitenkin istuvat jalkaani hyvin, joten tulevat varmasti käyttöön syksyn tullen. Ja kyllähän minullakin voi välillä olla jotakin hillityn väristä. Jos ei muuta niin sukat :D

12 kommenttia:

 1. Pakko myöntää, että pitkä sukka näyttää siltä kuin siitä olisi lähtenyt väri pesussa. Muuten oikein kauniit sukat. Ehkä tuo sininen on siedätystä sinulle... Regia Silk on ihana lanka ja sitä saa kohtuuhintaan Karnasta jos sattuu olemaan kivaa väriä.

  VastaaPoista
 2. Hyviä sukkia tuli :). Tästä langasta tulee mukavan tuntuista ja kestävää, mutta en minäkään enää oikein innostu näistä kirjavista langoista, minkään värisistä...

  VastaaPoista
 3. Väriero on selkeä pitkässä ja pätkässä, pätkän eduksi.
  Ha-haa voit yllättää kanssaihmiset laittamalla nämä hillityt sukat jalkaasi.
  Toivottelen kuitenkin sukattomia heinäkuisia päiviä!

  VastaaPoista
 4. Joo, on se vaan kummaa, miten noihin kirjaviin lankoihin saadaankin aina laitettua yksi väri, joka ei sovi joukkoon. Useimmiten ne kuitenkin näyttävät kerällä ihan hyviltä, totuus paljastuu vasta neulottaessa. Mutta ihan käyttökelpoisia nuo molemmat sukat ovat, väreistä huolimatta!

  VastaaPoista
 5. Aika lailla tuo harmaa tosiaan haalistaa kirjavan langan värit. Mutta hyvät sukat ne silti ovat =) Minä olin tehnyt jo monet sukat tuolla katkaistulla helmineuleella ennen kuin törmäsin Ravelryssä tuohon malliin. Katkaistulla helmineuleella saa kivat sukat myös yhdellä langalla, olen joskus tehnyt.

  VastaaPoista
 6. Kyllä kieltämätä on hieman hailakka tuo pitempi sukka mutta ei varmaankaan lämmössä ole eroa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteistanne :) Tänä kesänä ei tosiaan ole ollut sukan väriin katsominen, kunhan ovat lämpimät.

  VastaaPoista
 8. Hienot sukat on molemmat,ja ihanat lapintossut tuossa edellisessä postauksessa.Kauheen vähän on tullut koneella oltua,ja kun ei pääse blogiaan päivittämään.Niin olen kyllä nyt laiska avaamaan uutta blogia, täytyy vaan odotella tuonne viikolle 30 :)

  VastaaPoista
 9. Kauniita molemmat! Pitkät ovat niin utuiset, kuin kesäaamun sumua, herkkää väritystä.

  VastaaPoista
 10. Voi mitä ihania raitoja! Minun silmääni nuo pitkät miellyttävät kovastikin, ovat jotenkin ihanan utuiset, kuten Sinisen sohvan emäntäkin tuossa sanoi. :)

  Onnea uudelle blogille! Minäkin häivyin sitten lopulta Vuodatuksesta ja muutin Wordpressiin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi