sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Lunta tulvillaan


Marraskuun jatkuva vesisade vaihtui viimeisenä päivänä oikein kunnon lumipyryksi ja joulukuun ensimmäinen aamu valkeni lumisena. Koko perhe pääsi lumitöihin ja kevyttä puuterilunta olikin mukava lapioida. Lumi tuli kovan tuulen kera ja se oli kinostunut voimakkaasti. Meidän pihallamme on reilu kerros lunta mutta toisin paikoin maa oli aivan paljas.


Lunta oli tullut perjantaipäivän aikana niin paljon, että pitkäjalkainenkin koira upposi hankeen.


Grislillä ja kuopuksella riitti virtaa vielä lumitöiden jälkeenkin.


Järvellä oli ohut jääkerros, jonka päällä oli aavistus lunta. Jäälle ei kyllä ole vielä vähään aikaan menemistä ja toivottavasti myös pilkkijät malttavat pysyä toistaiseksi rannalla.


Aurinko näyttäytyi juuri ennen laskemistaan ja punasi taivaan kauniisti. Marraskuun harmaudessa ei tullut juurikaan liikuttua kameran kanssa, mutta luminen maisema innosti heti kuvaamaan. Kuvien laadusta huomaa kyllä, ettei kameraa ole tullut käytettyä kovin ahkerasti. Valotus on ihan pielessä, mutta haluan kuitenkin jakaa nämä talven ensitunnelmat kanssanne.
Vaikka ihmiset ja Grisli ulkoilivatkin ahkerasti, kissat päättivät pysyä tiukasti sisällä. Käytyään pari kertaa ulko-ovella Asterix meni kuivausrumpuun. Siellä ei ole ainakaan märkää ja kylmää :D

Oikein hyvää joulukuun alkua kaikille täällä piipahtaville.

14 kommenttia:

 1. Hienoja tunnelmakuvia ensilumen saapumisesta, meille tuli lumi vasta eilen,ja sitä satoikin koko päivän.Nyt on -12c pakkasta ja lunta sataa edelleen,mutta on ihanan valoisaa :) Voi tuota Asterixia,on se paikan keksinyt :):)Ja kiitos samoin,mukavaa joulukuun alkua :)

  VastaaPoista
 2. Miten tuo ensimäinen lumi tuntuukin ihmeelliseltä sen kaiken sateen ja pimeyden jälkeen.
  Ompa kissa löytänyt hyvän paikan:)

  VastaaPoista
 3. Teillä on paljon enemmän lunta, kuin meillä.
  Hauska paikka kissalle .D

  VastaaPoista
 4. Meillekin satoi lunta, onpa paljon valoisampaa:) Hyvää adventtia sinulle ja terveisiä täältä muutenkin, pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 5. Oi, onpa teillä jo ihanan paljon lunta :)

  VastaaPoista
 6. Voi siä Asteriksi, nyt ulos sieltä kuivausrummusta. Ulkona on jälkiä, pupuja ja kurreja ja kaikkee... -myrttikolli-

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, valkoista, kaunista lunta. Nyt se innostaa, enää maaliskuussa tuskin. Mutta nyt siitä kyllä kannattaa ottaa ilo irti. Hmm, kummaa että kissasi ei ole ulkona ilakoimassa:)

  VastaaPoista
 8. Hih, Asterixillä on ihan selkeä mielipide lumesta =)

  VastaaPoista
 9. Onpa teillä ihanat talviset maisemat, lunta ja paljon. Kissat tykkäävät pienistä reistä ja suojaisita koloista, kuten kuivausrummusta...hauska kuva! Hyvää alkanutta joulukuuta teillekin!

  VastaaPoista
 10. Juu-u toiset ovat talviväkeä ja toiset eivät XD.
  Nyt ei tarvitse etelän elävien ottaa mutakylpyjä vaan voi ilolla möyriä kunnon nietoksissa.
  Iloista ja jänskättävää adventinaikaa!

  VastaaPoista
 11. Että kissapesula :D.

  Aamulla olikin jo parikymmentä pakkasastetta, mutta onneksi taitaa olla lauhtumaan päin....

  VastaaPoista
 12. Teillä on totisesti mukavasti lunta sitä ei voi sanoa meidän nietoksista sillä ei ole kertynyt kuin viitisen senttiä.
  Kissat kyllä tykkää mennä vaikka mihin.Minulle kävi kerran kun laitoin pyykkiä koneeseen niin ne pyrki takaisin ja kissa hyppäsi jälessä,konetta ei pidä ainakaan meillä jättää auki sen takia kun kissat tunkee sinne heti.

  VastaaPoista
 13. Paljon se Antti-myrsky sitä lunta toi mukanaan. Täällä meillä on ehkä vajaa 5 senttiä eli maan pinta on olevinaan valkea. Pakkasta sen sijaan on tälläkin hetkellä -23 astetta. Ei tee ulos mieli. Parempi pysytellä sisällä niinkuin Asterix, mutta ei ole sitä kuivausrumpua meillä kuitenkaan. Kivan näköisiä kuvia olet ottanut enkä ainakaan minä huomaa niissä valotusvirheitä. Kaunis paita tuossa edellisessä postauksessasi. Se on kumma, että jossain vaiheessa nuorilla on sellainen mieli, että neuleita ei käytetä. Sen olen minäkin kyllä huomannut.

  VastaaPoista
 14. Nuo ensimmäinen ja viimeinen kuva on niin kuvaava, mitä kissa ajattelee lumesta. Koiralla näyttää olevan hauskaa. Meidänkin Vilma-kissa vainaja oli aina yhtä ihmeissään lumesta ja siihen ei tassua voinut pistää, vaikka eli 18,5 vuotiaaksi.
  Meillä on myös paljon lunta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi