sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Grillikauden avajaiset

Viikonloppuna oli välillä jopa ihan lämmintä eli minäkin tarkenin olla ulkona ilman takkia, joten päätimme avata grillikauden.


Avajaiset siirtyivät sunnuntaille, koska meidän piti kasata uusi grilli, jonka mies osti hyvin halvalla viime syksynä. Grillin kasaaminen ei sinänsä ollut vaikeaa, mutta mies oli arkistoinut hyvään talteen vanhan grillin kaasuletkun ja -venttiilin, joten hänen piti käydä ostamassa uudet. Lauantaina iski lisäksi akuutti paniikki jääkaapin hajoamisen vuoksi. Lauantain tärkein ohjelmanumero olikin uuden jääkaapin osto. Keskiviikkoon asti meidän on pärjättävä varastossa olevalla pienellä kakkosjääkaapilla. Onneksi sellainen on, sillä ilman jääkaappia olisimme aika pulassa.

Terassikausi odottaa vielä avajaisia. Vaikka terassi onkin lumeton, kalusteet pitäisi tuoda varastosta taustalla näkyvän lumikasan yli.

Viikonlopun täyteen ohjelmaan kuului myös kahden auton renkaiden vaihto, kuopuksen sulkapallo, esikoisen rippikoulun infotilaisuus ja kasvatuskaapin rakentaminen. Netraudasta saa edullisesti ja nopeasti ihan kivan kokoisen kasvatuskaapin, mutta kasaamiseen kannattaa varata muutama tunti ja pari ihmistä.

Ihan kiva saada kasvihuone pystyyn, sillä ikkunalaudat alkavat olla melko täynnä. Ensimmäiset kasvit on jo koulittu ja muutama laji odottaa vielä kylvöä. Kissoja ei yhtään miellytä kasvien valtaama ikkunalauta, jonka pitäisi olla kissojen lämmittelyä ja pihan tarkkailua varten.

Krookukset putkahtivat lumen keskeltä aivan yhtäkkiä

samoin lumikellot

Viime kesänä perustettu kukkapenkki on melko autio, mutta tulppaaneita on tulossa

ja narsisseja. Olen kylvänyt esikasvatukseen useita kesäkukkia joilla on tarkoitus peittää perennapenkin aukkoja.
 
Mustaherukka näyttää talvehtineen hyvin.


Kasvimaa ja suuri osa pihasta on vielä lumen peitossa. Odotan kauhulla minkälaisia myyräntöitä lumen alla on tehty. Asterixin tämänpäiväisen saaliin perusteella lähistöllä on peltomyyriä.

Uusien lajien bongaamisen suhteen tämä päivä oli ennätys: västäräkki, punarinta, nokkosperhonen, kimalainen ja hyttynen. Vanhoista lajeista runsaimpana esiintyy iki-inhokkini rapa :D Kestää taatusti pienen ikuisuuden ennen kuin meidän savimaamme imee kaiken lumesta sulaneen veden.

Kesähelteitä odotellessa :)

12 kommenttia:

 1. Kovin on tuttua tuo miesten tapa tallettaa tavaroita varmaan talteen. Meillä muutama kaasugrillin osa löytyi hyvinkin helposti: kävi nimittäin ilmi että mies oli unohtanut ne grillin pestyään terassin reunakiveyksen päälle kuivumaan, ja olivat sitten uinuneet Ruususen unta siellä hangen alla talven yli. Eivät olleet kovin ruusuisessa kunnossa - ruosteisessa kylläkin. Insinööri ensin hieman säikähti kun asiasta huomautin, mutta käytyään itse katsomassa totesi etteivät nuo osat ole grillin toiminnan kannalta mitenkään kriittisiä. Ehkä hyvä niin, vaikken päässytkään ilkkumaan asiasta enempää ;)

  VastaaPoista
 2. Oi että onkin kevättä ilmassa siellä. Miedän tapihalla on 10 cm lunta. On toki jo pälviäkin tullut, mutta koruukuksista ei ole vielä tietoakaan. Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Sinulla on jo niin kevättä ilmassa. Ja kukkiakin kasvaa. Vaikka osa pihasta onkin lumen vallassa. Meilläkin on lunta ja kukkapenkin kinoksen alla.
  Mutta kai ne pian sulaa.

  Mukavaa, aurinkoista alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 4. Meillä kanssa avattiin grillikausi tänään :)Oli ihanaa haravoida pihaa ja nauttia kauniista ilmasta :)

  VastaaPoista
 5. Hirveän ahkera ja aktiivinen viljelijä taidat olla. Minulla on kasvimaa, jossa kävin eilen toteamassa, että hyvin ovat myyrät viihtyneet ;) Pari siemenpussia olen ostanut, mutta muuten lähinnä ajatuksen tasolla valmistautunut taas kerran aloittamaan ahkeran viljelijän roolin. Tämä valmistautumisvaihe on käyty jo useina keväinä läpi, joten ehkä tänä vuonna se voisi johtaa pitemmällekin.

  VastaaPoista
 6. On teillä ollut jo keväisiä touhuja, tuo kasvatuskaappi on varmaan kätevä juttu. Ja sulla on kaikkea jo kasvamassa, ahkera oot ja pihassakin alkaa kevät näkyä, meidän pihassa ei näy vielä mitkään kasvit :) Meillä on sama inhokki:rapa, sitä riittää, ihan sisälle asti ja monta kertaan päivässä :) Rapsutuksia karvakorville ja mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Minäkin yllätyin eilen kun näin krookusten jo kukkivan.

  VastaaPoista
 8. Meidän grillikausi avataan yleensä vappuna. Viime viikonloppuna se tosin oli meilläkin jo aika lähellä. Jos olisin ollut viitseliäs ja siivonnut grillin talven jäljiltä niin kyllä sitä olisi kokeiltukin.

  VastaaPoista
 9. Olipa keväinen postaus, grillausta, kevään kukkia ja lunta :) Meillä paljastuu koko ajan lisää myyrän möykkyjä sitä mukaa kuin lumi sulaa, eikun valkosipulia käytäviin, heti on ruvettava vastatoimiin.

  VastaaPoista
 10. Ei näy meilläkään vielä krookuksia. Etupihalla on edelleen talven jäljiltä potkuri lumikasassa. Pieni ahkera haravoija, en siis minä, on haravoinut jo lumen alta paljastuneita aurinkoisia kohtia ja kerää kaiken valtavaan muoviseen rekka-autoon. Sitä grillikauden avausta vielä odottelen =)

  VastaaPoista
 11. Lumet ovat nyt ainakin meillä menneen talven lumia ja kevätkukkia alkaa nousta.

  Meillä grillikausi saa odottaa vielä sitä, että kesäkeittiö vähän lämpenee, jotta muuraukset eivät halkea :).

  VastaaPoista
 12. Meilläkin avattiin grillikausi mutta vasta tiistaina.
  Niin siinä yleensä käy että miehet tallettaa tavaroita ja sitten on meidän asia ottaa ne sieltä tallesta ainakin meillä.
  Yksi perenna penkki on meilläkin jo paljastunut lumen alta mutta ei yhtään vihreää vielä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi