torstai 25. huhtikuuta 2013

Jaloille ja jaloista

Pitsihuivin jälkeen kaipasin jotakin nopeaa ja helppoa neulottavaa ja otin puikoille sukat. Ihan peruskauraa: kärjestä aloitetut magic loopilla tehdyt sukat tiimalasikantapäällä. Kuvio on tehty nostetuilla silmukoilla. Lankana harmaa Viking Vilma, oranssi Novita Nalle ja vihreä Titan Wool Winner. Puikot 2,75 Knit Pro pyöröt.

Aion tehdä varsista yksiväriset saadakseni Vilman loppumaan, mutta ennen kuin ehdin varsiin asti, kuopus sanoi ottavansa sukat mielellään. Poika halusi varsiin vihreät raidat, joten Vílmaa jäi vieläkin vähän jäljelle. Ainoa ongelma on, ettei minulla ole muuta samanpaksuista lankaa, joten saadakseni Vilman loppuun minun pitää ostaa lisää lankaa ;)

Ylemmästä kuvasta näkee, että sukkia on jo käytetty. Sukkien pohjissa on vahvikkeena ja lisälämmikkeenä jo reilusti kissan- ja koirankarvaa :D

Ja vihdoin minulla on ilo esitellä itselleni sopivat Skewt eli Viistosukat! Itselle muistiin, että jalkapohjan pituus saa olla vain 17 cm ennen nilkan muotoilua niin tulee sopivat sukat.

Lanka on minulle uusi tuttavuus Pro Lana Pro Socks, jossa on villaa, puuvillaa ja vahvikkeena muovia. Kiva lanka, vaikka vähän läikittyykin tässä mallissa. Puikkoina käytin ainoita metallipuikkojani: 2 mm Knit Pro pyöröjä. Teen metallipuikoilla niin paljon löysempää (ja epätasaisempaa) jälkeä kuin puisilla, että samaan lopputuloksen olisi varmaan päässyt 2,25 mm puisilla pyöröillä. Ja neulomiskokemus olisi ollut miellyttävämpi, kun silmukat eivät jatkuvasti putoilisi liukkailta puikoilta.

Jalat ovat muutenkin olleet mielessäni vähän liikaakin, sillä oikeaan jalkaani iskeytyi taas kivulias plantaarifaskiitti. Jalka oli niin kipeä, että kävin lääkärissäkin. Hän määräsi minulle särkylääkkeitä, jotka eivät kuulemma ärsytä vatsaa. Kahden tabletin jälkeen vatsani oli niin kipeä, että lääkkeiden syönti jäi siihen! Tutut apukeinot: venyttely ja jalkapohjan hieronta golfpallolla auttavat paljon paremmin. Ensi viikolla pääsen hierojalle saamaan apua kireisiin pohjelihaksiin, jotka aiheuttavat sidekalvon tulehduksen jalan alla. Jospa tämä taas tästä helpottuisi.

Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille :)

10 kommenttia:

 1. ...plantaari-what???? *googlaa*

  Tosi kivat sukat nuo oranssi-vihreä-harmaat! Miksei Skewkin myös, mutta nuo on enemmän meikäläisen väriset.

  VastaaPoista
 2. Kivoja sukkia molemmat.
  Mukavaa että sait viimein itsellesikin omat :)

  VastaaPoista
 3. Oikein hienoja sukkia kaikki.

  Vaikka jo vannoin, että en enää tee tänä keväänä sukkia, niin onpa taas yhdet tulossa :).

  Kuulostaa kivuliaalta tuo jalan vaiva...

  VastaaPoista
 4. Kivoja sukkia molemmat. Ratkaisit samalla yhden ongelmani. Olen miettinyt, miksen innostu puupuikoista vaikka jokainen kunnon neuloja niitä rakastaa. Sehän on tuo liukkaus. Minua ärsyttää, kun neule tökkii niihin puikkoihin. Neuleen tulee liukua sulavasti kuin unelma ;) Niin erilaisia me kaikki ollaan :)
  Tennispallo on hyvä hierontajuttu jaloille.

  VastaaPoista
 5. Kauniita sukkia molemmat. Meilläkin on tuota koirankarva vahviketta sukissa, ja nyt vielä tavallista enemmän:)
  Plantaarifaskiitti on minulle hyvinkin tuttu vaiva. Täytti vuoden alussa jo kaksivuotis synttäreitään:( Onneksi kortisoni piikeiltä olen välttynyt viimeisen puolen vuoden ajan. Aika ajoinhan se on pahempi ja välillä melkein ok mutta kokonaan ei ole pois lähtenyt kun kerran tuli. Kinesioteippaus on auttanut minulle. Toivottavasti paranet.

  VastaaPoista
 6. Reippaita sukkia ja juuri oikeat lämmittimet pohjissa! Kokeile neliskulmaisia metallipuikkoja, tykkään kovasti. Tosin nämä ovat turhan lyhyet ja siksi silmukat vähän putoilevat...erilaisille langoille erilaiset puikot. Kaikkinainen liikunta, hieronta ja vesijumppa on paljon parempi vaihtoehto kuin kipulääke.

  VastaaPoista
 7. Koreat villasukat kätsyillä pohjanvahvikkeilla.
  Omat sukkasi ovat kuin karamellit.
  Juu-u kyllä tuota aprillipäivän kuravettä piisaa.
  Mummun muruset ovat keittäneet litra tolkulla käpykeittoa oraville XD.
  Toivottavasti jalan kipuilu lakkaa pikaisesti.
  Pirteitä pihapäiviä teille kaikille ja paljon tienoota kuivattavia auringonsäteitä!

  VastaaPoista
 8. Hienoja ja pirteä värisiä kevätsukkia :)Toivottavasti tuo kivuliaalta kuulostava jalkavaiva hellittää pikaisesti, ei ole yhtään mukavia tuollaiset. Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 9. Ihania sukkia! Nuo viistosukat varsinkin ovat oikein kauniit.
  Pikaista paranemista jaloillesi!

  VastaaPoista
 10. Ihania sukkia. Paranemista jaloille. Apteekista voi ostaa kenkiin silikoni pohjalliset, joissa on irrotettava pyörylä juuri luupiikin kohdalla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi