tiistai 6. elokuuta 2013

3/5 huivia


Aikaisemmista vahingoista viisastumattomana ryhdyin tekemään tätä huivia 600 m lankavyyhdistä, vaikka ohjeen tekijän mukaan lankaa tarvitaan 800 m. Varmuuden vuoksi tein huivin vielä uniikista käsinvärjätystä langasta, ettei vain olisi mahdollista saada lankaa lisää. Olen huomannut, että minun käsialallani huiveihin menee enemmänkin lankaa kuin ohjeissa on sanottu. Mutta ei, tykään näemmä hakata päätäni länsiuusmaalaiseen mäntyyn toistuvasti :D

Vaikka lankani riitti vain kolmeen kaavioon viidestä, huiville tuli silti ihan kivasti kokoa: korkeus 65 cm ja siipiväli 188 cm. Ohje on Renee Leveringtonin Naomh (maksullinen ohje Ravelryssa), jonka neuloin maksuttomana KAL-huivina AMS-13, tosin "vähän" jälkikäteen.

En ole ennen tehnyt pitsihuivia pätkävärjätystä langasta, mutta tämä Zelda's Dippins Wild and Free (väri Juhannustanssit) sopii huiviin mielestäni oikein mainiosti. Huivissa on helmiäkin, vaikkeivät ne kuvasta oikein erotukaan. 9/0 helmet ovat aika pieniä, mutta luonnossa ne erottuvat riittävästi. Puikkokoko olisi saanut olla pienempi; neuloin tämän huivin 4 mm Knit Pro Cubikseilla.

Ehkä olen kuitenkin edes vähän oppivainen, sillä seuraavaa  huivia samanvahvuisesta langasta olen tekemässä 3 mm puikoilla. Ja lankaa pitäisi olla riittävästi (1800 m), sillä päätin käyttää huiviin kolmea eri väriä :D

Kissat ovat nauttineet kesästä (kuten emäntänsäkin). Asterix käy välillä sisällä syömässä ja nukkuukin hetken, mutta pääasiassa se on ulkona. Dessi sentään nukkuu yöt sisällä, vaikka muuten sitäkin näkee lähinnä pihalla. Syksyn tullen Dessi siirtyy hyvin nopeasti sisäkissaksi, mutta Asterix ulkoilee huonollakin säällä. .

Mukavaa elokuista viikkoa kaikille! Saa nähdä saadaanko niitä luvattuja trooppisia öitä - ukkosista ei olisi niin väliä :)

13 kommenttia:

 1. Kaunis huivi, pätkävärjätty lanka sopii tosi kauniisti tuohon huiviin ja kissat nautiskelevat lämpimästä ilmasta varmaan, meilläkin koiruudet tykkäävät olla takapihalla mutta sisällä yöt nukutaan porukassa.

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi ja onhan sillä ihan riittävästi kokoa noinkin. Hih, Asterix poseeraan hienosti muiden kissojen kanssa =) Dessi taitaa sitten olla vähän samaa maata kuin meidän Topi: kesällä se on päivät ulkona (jos vain mahdollista, jos ukkokultakaan ei ole kotosalla, emme jätä sitä yksin ulos), mutta illalla toki jää sitten iltaruoan jälkeen sisälle. Ilmojen viilentyessä ulkoilu vähenee huomattavasti, huonolla säällä ei ulos mennä ja nuuhkitaan ilmaa vaan oven raosta.

  VastaaPoista
 3. Kyllä sinä olet oikea pitsihuivi maakari. Huivissa on hieno kuvio.
  Toivotaan, jotta trooppisia öitäkään ei tulisi niin saisi nukuttua kunnolla.
  Lämpöisiä päiviä!

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi ja upeasta langasta. Voi noita kissapäiviä, ei huolen häivää :)

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis huivi ja helmetkin erottuvat. Ihan oikein, kesästä kannattaa nauttia, syksyyn kääntyy päivä, ainakin meillä ukkosessa ja sateessa.

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi. Kissat näyttää nauttivan oikein hyvin. Hyvää kesän jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 7. Ei tullut trooppisia öitä tänne ja hyvä niin, mutta Kauniin huivin,kauniista langasta olet tehnyt :) en olisi huomannut yhtään mitään kaavion puuttumisia jos et olisi sanonut ;) Voi kisuja, ihania kuvia, onneksi on vielä lämmintä, niin saa nauttia ulkona olosta vielä kaikinpuolin. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä on taas käsistäsi valmistunut niin mahdottoman kaunis huivi, ihailuni !

  VastaaPoista
 9. Ihana huivi ja nuo kissapatsaat puutarhassa :)

  VastaaPoista
 10. Onpas kauniin värinen huivi ja asterixhan on terästä!

  VastaaPoista
 11. Kiitos ahkerasta kommentoinnista blogissani. Kyllä minäkin tästä vielä ryhdistäydyn aktiiviseksi.
  Kaunis huivi.

  VastaaPoista
 12. Vau, hieno huivi ja lanka.

  Männyt ovat niin koviakin :).

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi