maanantai 26. elokuuta 2013

There be Dragonflies

Kun näin tämän ohjeen Ravleryssa, ihastuin sekä huivin ulkonäköön että nimeen. Neuloin tätä keinulla istuen ja ihailin samalla ympärillä lenteleviä sudenkorentoja :)

Ohje on - yllättäen - Ravelrysta ja huivin on suunnitellut Rosi Garmendia, jonka neuleita en ole ennen tehnyt. Lanka Zelda's Dippins merinovilla/silkki huivilankaa, 100 g / 600 m. Tähän huiviin meni kaksi vyyhtiä: Hiirineito aprikoosi ja Teräsvaari. Ohjeen mukaan reunus olisi pitänyt tehdä eri värillä, mutta minusta tämä on kiva näinkin. Huiviin meni n. 1200 helmeä. Käytin sekä oransseja, mustia että hopeanvärisiä 9/0 siemenhelmiä.

Vaikka neuloin huivin 3 mm puikoilla, siitä tuli VALTAVA. Siipiväli on 240 cm ja korkeus 100 cm. Ohjeessa oli käytetty lace-vahvuista lankaa ja 3.75 mm puikkoja ja huivi ylsi suunnilleen vyötärölle. Minun kannattaisi varmaan tehdä kaulahuiveja, niin niistä tulisi kohtuullisen kokoisia :D

Tykkään tästä huivista ihan hurjasti. Sititä tuli heti lempihuivini <3 Jos ensi viikonloppuna on viileää, huivi pääsee käyttöön veljentytön häissä.

Huivin kuvasi esikoinen, joka ei taaskaan oikein malttanut odottaa että saan huivn kunnolliseen kuvausasentoon. Tämä lennokas kuva on minusta aika hauska :)


 Aioin jo siirtyä talvisempiin neuleisiin, mutta minun on ihan pakko tehdä vielä yksi pitsihuivi. Osallistuin Ralvelryssa arvontaan, jossa voittona oli jokin ohje (arpoja ei kertonut etukäteen mistä ohjeesta oli kyse). Voitin arvonnan ja voittoni oli syyskuun alussa alkava mysteerihuivi :D Täytyihän siihen ostaa lanka ja helmet, että pääsen aloittamaan heti kun ensimmäinen vihje julkaistaan. Tällä kertaa ostin toivottavasti niin ohutta lankaa (100 g / 1400 m), ettei huivista tule koko perheen mallia. Ehkä tämän huivin jälkeen teen itselleni sen tarpeellisen villatakin ;)

14 kommenttia:

 1. Iki ihana ihanuus
  on tuo sinun huivi uus.
  Unelmaisen utuinen
  lukin verkon ohuinen.
  tai niinkuin sen korennon siipi
  joka silloin luokses liiti.

  VastaaPoista
 2. En voi muuta sanoa kuin yhtyä Koso-tädin värssyyn joka niin somasti kuvaa sun tekemää kauniin ohutta hartiahuivia:)

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja suuritöinen huivi. Ei taitaisi tuo malli minula onnistua.

  VastaaPoista
 4. Oi,oi, mä vaan huokailen täällä....niin kaunis, ja ihana kun on noin iso tuo huivi :)

  VastaaPoista
 5. Lennokas kuva, kertoo hyvin ihanan huivin luonteesta...antaa siivet... Mahtava kärsivällisyys sinulla kun olet jaksanut neuloa näin suuren ja kauniin huvin! Jännä syksy on Sinullekin tulossa!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis, oikein juhlava huivi.
  Ja vielä noin valtavan suuri !

  VastaaPoista
 7. Huokaus ... lumoava huivi!
  Sukkelia puikkoja ja kutkuttavaa arpajaisjännitystä!

  VastaaPoista
 8. Enpä yhtään ihmettele jotta lempihuivin tittelin sai, iihanan lennokas!

  VastaaPoista
 9. Onpa vaan niiiiin kaunis huivi ja olet kanssa Zeldan lankoihin mieltynyt. Minäkin ostin fb:n lankahamsterit-ryhmästä yhden vyyhdin tuota Grinascon merinosilkkiä.

  VastaaPoista
 10. Onpa vaan niiiiin kaunis huivi ja olet kanssa Zeldan lankoihin mieltynyt. Minäkin ostin fb:n lankahamsterit-ryhmästä yhden vyyhdin tuota Grinascon merinosilkkiä.

  VastaaPoista
 11. Kaunis ja suuritöinen huivi.
  Tuota Grignascon merinosilk-lankaa minullakin on muutama vyyhti ja siitä on tekeillä huivi kaksinkertaisella langalla. Pitsihuivi ksinkertaisella langalla olisi haaveena, mutta en ole uskantanut aloittaa.

  VastaaPoista
 12. Ah niin kaunis ja ilmavan näköinen.
  Jaksaiskohan tuollaista yrittää neuloa.

  VastaaPoista
 13. Mahdottoman suuri ja kaunis huivi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi