maanantai 28. lokakuuta 2013

Matkalla valmistunutta

Aloitin lennolla Dubrovnikiin neulomaan itselleni yksinkertaista kauluria. Ulkoillessani käytän mieluummin kauluria kuin huivia: minusta se on jotenkin helpompi käyttää.

Lanka on vaihdossa lahjaksi saamaani Shokay Pure Yak Down -lankaa, puhdasta jakkia ja aivan upean pehmeää eikä kutita yhtään. Lanka oli melko paksua (100 g / 150 m) ja löysäkierteistä, joten tein siitä vain ihan yksinkertaisen kaulurin 6 mm puikoilla. Neuloin niin pitkälle kuin lankaa riitti ja kaulurista tuli juuri sopivan kokoinen.

Otin reissuun mukaan myös neulakintaat, joita aloitin jo vuosi sitten. Tein viime talvena aika monet neulakintaat, mutta näiden kohdalla mielenkiinto loppui kesken. Neulakintaat eivät tarvitse paljon lankaa ja neulakin on pieni, joten nämä valikoituivat matkakäsityöksi. Jäljestä huomaa mistä olen aloittanut neulaamaan tauon jälkeen. Virheitä on vilisemällä ja peukaloista tuli tosi kumallisen muotoiset. Toisen peukalon tein kahteen kertaan, mutta ei siitä silti hyvä tullut.

Lanka on Austermann Creative & Filz, jota meni 60 g. Jotenkin tykkään lopputuloksesta, vaikka neulakintaat pitäisi tietysti tehdä yksivärisestä langasta. Näistä tuli omaan käteen sopivat ja päätynevät kaikkine virheineen koiranulkoilutuskäsineiksi.

Normaaliaikaan palaaminen lyhensi valoisaa aikaa entisestään. Aamulla on pimeää vielä kun menen töihin ja illalla ehdin kotiin nippanappa ennen kuin on taas pimeää :( Toivottavasti tulisi edes vähän kuivempaa säätä - enkä pahastuisi auringonpaisteestakaan. Vaahtera on pudottanut lehtensä maahan ja ne pitää haravoida pois. Vaahteranlehdet ovat niin kovia ja isoja, että nurmikko kärsii jos joutuu olemaan lehtien peitossa talven yli. Ja märkien vaahteranlehtien haravoiminen käy työstä :D

Mukavaa lokakuun loppua!

13 kommenttia:

 1. Kaunis kauluri, sama täällä mieluimmin kauluri kuin huivi.
  Miusta taas nuo kirjavat kintaat on älyttömän upeat.

  VastaaPoista
 2. Juu tulisipa kirpakat kuulaat säät niin sinä saisit pukea yllesi soman kaulurin ja komeat kintaat.
  Vettä tulee kaatamalla ja on + 8,1 astetta.
  Sukkelia puikkoja!

  VastaaPoista
 3. Kivat neulakintaat. Kyllä nuilla kelpais ulkoilla.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kauluri :) Juu ei tartte lähtee punttikselle tai jumppaan kun haravoi ison alueen märkiä lehtiä ja roudaa niitä kompostiin ;) Kyllä seuraavana päivänä huomasi,että oli haravoinnut :)

  VastaaPoista
 5. Kauniit kintaat. Ja nättiä pitsineuletta tuo lappunen .

  VastaaPoista
 6. Mahtaisikohan minulta onnistua neulakintaat, tuskimpa vain.

  VastaaPoista
 7. Kiva kauluri. Minä myös tykkään kaulureista enemmän kuin huiveista. Toki pitkän villakangastakin kanssa tulee käytettyä enempi huivia, mutta muutoin nappaan nykyään usemmin kaulurin matkaan ulos lähtiessäni. Kuivempaa säätä vastaan otetaan myös täällä. Eilen olikin aika mukava päivä ja tänäänkin jopa aurinkoa näkyy.

  VastaaPoista
 8. kiva kauluri. Neulakintaat on kivat juuri tuollaisena värillisenä.pitäisi tuo tekniikka vielä opdtella

  VastaaPoista
 9. Minäkin yritin äitini eläessä opetella tuota neulakinnastaktiikkaa, mutta ei mennyt päähän, joten jäi oppimatta. Kauniit sun kintaat ja tuo kauluri on kanssa mun lempiväriä.

  VastaaPoista
 10. Mie halaan ja sanon siulle KIITOS:)))) Lähetys tuli perille, sopivat on.
  Voi että, mie oon ihan onnesta soikeena.
  Laitan ens viikolla kuvan blogiini

  VastaaPoista
 11. Täällä vaan kurkkailen mitä Yule-vaihdon parin blogi kertoo... :-D

  VastaaPoista
 12. Kauniit neulekintaat! Opettelin kurssilla tätä tekniikkaa, mutta kintaat on vielä tekemättä... Pitsineule on aina kaunista ja näppärän tuubin saitkin.

  VastaaPoista
 13. Kaunis kauluri ja hyvä väri, jaa yksinkertainen, no ei oo :), niin on hieno kuvio kaulurissa. Neulakintaat on just hienot tuollaisina monivärisinä, kyllä noilla kelpaa koiraa ulkoiluttaa ja miksei muutenkin :) Sumuiset sunnuntain toivotukset!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi