keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Sadonkorjuuta


Viime kesä oli erityisen suotuisa tomaateille ja chileille. Monet muut kasvit, kuten salaatit ja kaalit eivät taas menestyneet ollenkaan. Nostin chilit sisään pari viikkoa sitten ja olemme napsineet satoa käyttöön tarpeen mukaan.


Sain neuleystävältä hänen vanhan akvaarionsa ja kokeilen, jaksavatko chilit jatkaa kasvuaan siellä. Tuo keskimmäinen jäi kasvihuoneessa ihan alkukevään vaiheeseen eikä edes kuki vielä kunnolla. Ehkä saammekin siitä tuoretta chilisatoa kevättalvella :D


Tomaatitkin on kerätty sisään kypsymään. Näitä on niin paljon, että osasta täytyy varmaan tehdä tomaattikastiketta tai omatekoista ketsuppia.Myös eläimet alkavat viettää enemmän aikaa sisällä. Nämä kaverukset nukkuivat sohvalla vieressäni, mutta havahtuivat heti kun kuopus tuli kameran kanssa lähelle. Kameralaukussahan olisi saattanut olla jotain syötävää ;)


Asterix puolestaan valloitti neulontanurkkani, niin että jouduin siirtymään käsitöineni ja kirjoineni muualle.


Tämä asento ei kertakaikkiaan voi olla mukava.Kissan tassu lähikuvassa :)


Neuleitakin alkaa kohtapuoliin valmistua, kunhan osaan päättää minkä keskeneräisen tekisin loppuun.

Iloista lokakuun alkua!

14 kommenttia:

 1. Hauskoja noi sinun lemmikkisi... ja kivoja kuvia niistä. Kovasti olet tomaattia saanut.

  VastaaPoista
 2. Mukavasti on satoa sinullakin tullut. Tomaatteja tuli meilläkin varsin reippasti, mutta kaikki ovat jo tulleet syödyksi. Syksyn tulleen saavat karvakaveritkin rentoutua sisätiloissa, kun ei tarvitse enää pihalla "päivystää" ;)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa satoa saitkin. Kyllä nuo tomaatit kypsyy sisälläkin.

  VastaaPoista
 4. Minullakin oli jokunen paprikan ja chilin taimia. Sain naapurilta. Mutta ei ne sitten enää ehtineet ulkona kasvaa ja kukkia.

  VastaaPoista
 5. Hiljaksiin syyssää viilenee ja kesäiset ulkona toimitetut askareet siirtyvät sisätiloihin.
  Mummuni hillotut vihreät tomaatit ovat herkullisia. Edesmennyt ystäväni teki chileistä ja vihreistä tomaateista herkullista hilloketta. Noh, kumpaakaan reseptiä ei ole saatavilla, harmi.
  Namusia unia ja mainiota huomista!

  VastaaPoista
 6. Mukavia neulomisaikoja.
  Hieno idea kasvattaa akvaariossa noita chilejä. Paprikat toin eteiseen kasvamaan. Saa nähdä, tuleeko niistä veilä jotain. Paljon on vihreitä mollukoita, mutat odottelen, josko ne punastuisivatkin.

  VastaaPoista
 7. Täällähän ollaan samoissa tunnelmissa kuin meilläkin, syksyä, chilejä, tomaatteja, köllöttelyä...

  VastaaPoista
 8. Wau, hienoa satoa olet saanut :)
  Omatekoiset ketsupit ovat yleensä parhaita :)
  Voi noita karvasia, ihania kuvia, niistä niin näkee kuinka ne nauttii olostaan :) Rapsutuksia karvaisille kavereille <3

  VastaaPoista
 9. Oletpa saanut paljon tomaatteja, meillä eivät oikein tänä kesänä viihtyneet, vaan varret tahtoivat homehtua kosteuden takia.
  Ihania nuo karvaiset kaverinne, niin lokoisan näköisiä.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa satoa olet korjannut kypsymään. Kuulin juuri vanhasta tavasta laittaa vihreät tomaatit villasukkaan kypsymään; siis pimeään ja lämpimään...kokeile! Suloinen pikku tassu, pehmeä.

  VastaaPoista
 11. Melkoinen kasa tomaatteja! Meillä eivät oikein kunnolla kasvaneet. Saimme kuitenkin niitä kahdesta amppelista ihan mukavasti ja kyllä olivatkin makoisia. Ei niitä kaupan sitkeäkuorisia ja kovia voi verrata ollenkaan. Sääli vain, että taas on pitkä talvi pärjättävä kaupan tomaateilla. Kivoja kuvia taas noista lemmikeistäsi. Kissoilla tahtoo olla hyvin erikoiset nukkumisasennot. Ovat rentoja kavereita. Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 12. Melkoinen määrä tomaatteja. Kyllähän ne kypsyvät sisälläkin, mutta maku ei ehkä ole niin hyvä kuin kypsänä poimittaessa.
  Ihania lemmikkejä :)

  VastaaPoista
 13. Vauu, asterixilla on nyt kyllä paras paikka, kaikkee pehmosta ihanaa <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi