sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Sukkia

 Sain kesällä veljentytön häissä tehtäväkseni neuloa morsiusparille sukat tammikuun aikana. Morsian sai Under the Rose Moon -sukat Hatnut Feet -langasta. Aloitin sukat kärjestä ja neuloin niin kauan kuin lankaa riitti eli sukkaparin painoksi tuli 100 g. Puikkoina käytin 2,25 mm puisia pyöröjä ja tekniikkana magic loopia.


 Kantapää tehtiin lisäämällä silmukoita teräosan loppuvaiheessa. Tykkään tällaisista lyhennetyin kerroksin tehdyistä kantapäistä joissa ei tarvitse poimia silmukoita kantapään reunasta.

Sulhasenkin sukat neuloin Hatnut Feet -langasta. Suunnittelin tekeväni erilaisen mallin, mutta lanka oli niin raidoittuvaa, että niistä tulikin Jaywalkerit, kärjestä aloitetut magic loopatut sukat tiimalasikantapäällä. Näihinkin meni se 100 g lankaa.

Jotta ette aivan häikäisty värien räikeydestä, laitan tähän väliin harmaasävyisen kuvan pihaltamme tänään. Lunta on sen verran että saa sanoa. Vähän  hirvittää kasvien selviytyminen, kun kova pakkanen tuli ennen suojaavaa lunta.

 
 Jatkoin jämälankojen tuhoamista ja tein itsellini Broken Seed Stitch -sukat.
Tein myös resorin raidallisena ja neuloin oikeat silmukat takareunasta.Lienee jo turha sanoakaan että nämä on tehty magic loopilla kärjestä alkaen tiimalasikantapäällä. Minun on kyllä ihan pakko hankkia muutama sukkablokkeri, että saisi sukista edes kohtuullisia kuvia.

Täytyy myöntää, että olen vähän kyllästynyt neulomaan sukkia. Parhaillaan puikoilla onkin pipo ja sen kaveriksi syntynevät vielä tumput.

Iloista talven jatkoa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Upeita sukkia, näillä pakkasilla niitä tarvitaanikin.
  Ei ole lunta meilläkään, mutta pakkanen kohta -20.
  Ne kintaat on ihanan lämpimät, päivällä testasin.

  VastaaPoista
 2. Kauniita sukkia. Etenkin nuo morsiammen omat. Voi että nyt ei pariskunnan tarvitse kylmästä kärsiä.
  No en ihmettele jos kyllästyttää tehdä sukkia. Olet sinä niitä ahkeroinutkin :)

  VastaaPoista
 3. Oi mitä värien iloittelua, kauniita sukkia kaikki :) Välillä kun tekee muuta, niin sukan teko maistuu taas :) Täällä lunta aika lailla samanverran ja pakkasta koirien tassuille ihan liikaa :)

  VastaaPoista
 4. Ihania sukkia! Ihanaa lankaa! Pahus, kun pitää noita vanhoja vain jyystää. Onneksi kuitenkin saan nyt jonkin aikaa neuloa sukkia ;)

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan ihastuttava lahja nuorelle parille ja kaunis! Sukkien neulomisen ohessa voi todellakin tehdä jotain muutakin. Oikeastaan vireillä olisi hyvä olla muutama pikku neule, vaihteluksi ja ajoittain tapahtuvan valmistumisen ilon vuoksi. Meilläkin on lunta vain hyppysellinen mutta pakkasta reilusti.

  VastaaPoista
 6. Niinpä. Jossain vaiheessa olisi pitänyt tajuta käydä heittämässä edes kuoriketta ruusujen päälle, mutta... taitaa olla myöhäistä. Saas nähdä miten käy. Kärhön kohtaloa pelkään myös.

  VastaaPoista
 7. Onpa hauska pinta tuossa broken seed stichissä.
  Ja morsmaikun sukkien väri on sellainen, että ottaisin itselleni koska tahansa!

  VastaaPoista
 8. Ihania, raikkaita sukkia! Minä olen myös miettinyt kasvien selviytymistä. Ruusuille sentään älysin suojaa laittaa, mutta moni muu kukkija taitaa vaarassa olla.

  VastaaPoista
 9. Ihania sukkia! Wautsi, miten upeat nuo vihreät sukat ovat. Ihanaa väritystä!

  VastaaPoista
 10. Hienot sukat ja mahtavat värit. Kaunis neulepinta. Samaa pohdin minäkin eilen, mahtaakohan kaikki kasvit selvitä tai edes osa.

  VastaaPoista
 11. Nuoripari astelee värikkäästi yhteiseloansa eteenpäin noilla sukilla. WoW!
  ;o) minä vasta käynnistelen sukkatehdasta.
  Aurinkopäiviä!

  VastaaPoista
 12. Kauniita sukkia kaikki kolme =))
  Morsiusparin sukat ovat tosi kauniin väriset =))

  VastaaPoista
 13. Upeuksia ja ihanat langat näissä.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi