maanantai 15. joulukuuta 2014

Puutarhurin sukat


Nämä sukat oli ihan pakko tehdä jo nimensä vuoksi. Lanka Austermann Step, puikot 2 mm Knit Pro pyöröt. Ne ovat ainoat metallipuikkoni enkä muistanutkaan miten liukkaat ne ovat! Täytynee täydentää puikkovarastoa vastaavilla puisilla pyöröillä.Sukat aloitettiin - kuinkas muutenkaan - kärjestä ja kantapohjan lisäykset tehtiin vähän eri tavalla kuin yleensä niin että kantapään alle muodostui kiila.


Varsinainen syy tämän mallin neulomiselle oli kuitenkin jalan taakse tuleva hämähäkki :D Tässä kohtaa sai olla melko tarkkana kun varren etuosaan tuli toista ja takaosaan toista kuviota ja kummassakin mentiin eri rivillä. Yläosaan suunnitellun pitsin vaihdoin 1 takareunasta oikein, 1 nurin -joustimeksi.

 
Ja ettei sukkalanka vain pääsisi vähenemään, ostin yhden vyyhdin lisää. Olin tilaamassa lankoja kahteen jouluvaihtoon ja tämä vyyhti oli vain ihan pakko ostaa itselle :) Lanka on käsinvärjättyä Keesi Ultrasockia ja minulla on langalle jo parikin vaihtoehtoista sukkamallia mielessä.
 
Syksy on ollut kovin synkkä ja tuntunut pitkältä. Onneksi saamme viettää talvipäivänseisausta jo viikon kuluttua ja päivä alkaa pidetä. Viime lauantaina kävin hakemassa piristystä talveen joululaulujen merkeissä. Kävimme kuuntelemassa Jarkko Aholan joulukonsertin Helsingin Paavalinkirkossa. Oli upea kuunnella neljän taitavan muusikon esitystä.
 
 

10 kommenttia:

 1. Kyllä on kauniit sukat ja kaunista on uusi lankasikin. Musiikki tuo iloa ja valoa talven pimeyteen ja käsityöt virkistävät, aina!

  VastaaPoista
 2. Tuo hämsyläinen on ihan huippu! Makee.
  Mielenkiinnolla odotan kuin ka tuo kirjava vyyhti neuloutuu. Siinä on kovin kainiit värit.

  VastaaPoista
 3. Hienot on. :)
  Toi kantapääidea täytyykin muistaa. Just bongasin yhden sukkamallin, joka pitäisi muokata kärjestä aloitettavaksi ja tuo kiilamalli ratkaisisi asian.

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat, toi hämähäkki on huippu upee.
  Jarkko Aholalla on mahtava ääni.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat ja kauniin värinen lanka :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat sukat ja kaunis lanka.
  Iloista joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Oi miten upeat sukat, ja niin hieno väri! Sä teet kyllä aina niin kauniita sukkia, itellä syntyy vaan perusjuttuja :)

  VastaaPoista
 8. Kärjestä ja englanniksi siihen tyssää noiden sukkien teko. En ole ainoitakaan sukkia neulonut kärjestä alkaen. Olen kyllä himoinut noita juuri hämähäkin takia. Missään en ole nähnyt ohjeesta käännöstä suomeksi. Hienot sukat ja kissa huivi hauskanen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi