sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kirjan vuoden lukuhaaste, 1. kirja

Helmet-kirjastot esittävät ensimmäisen Kirjan vuoden kunniaksi leikkimielisen lukuhaasteen. Listalla on 50 erilaista perustetta, joilla valita luettavaa. Päätin testata miten monta kohtaa itse saan täytettyä kuluvan vuoden aikana. Jo etukäteen tiedän, että jotkin kohdat jäävät tyhjiksi: en suostu lukemaan kauhua enkä yhtään muista mikä kirja minulta olisi koulussa jäänyt lukematta.

Ensimmäisenä haastekirjana minulla oli Ann Cleevesin Kuolonkukkia, joka täytti kolme kohtaa:
6. kirja jonka nimi on yksi sana
8. kirja jonka tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle
49. jännityskirja tai dekkari

Tämä haste innostaa minua varmaankin katselemaan kirjaston hyllyjä uudella silmällä, vaikka en aiokaan kulkea kirjastossa haastelista kädessä valitsemassa lukemista :D

Haastan kaikki lukijani ja sivuilla sattumalta käyvät mukaan tähän haasteeseen, mutta en lupaa palkinnoksi muuta kuin yllättäviä lukuelämyksiä :)

10 kommenttia:

 1. Haaste on mahtava, mutta en lupaa mitään, ei aika riitä! Tai, jos aikaa annetaan lisää, niin sitten...koska nämä ehdot ovat mainio, uusi tapa etsiä luettavaa. Minulla on muutenkin aina päällä joko lukeminen tai neulominen ja kirja on yöpöydällä luettavana, joten unet jäävät joksus vähiin.

  VastaaPoista
 2. Hieno haaste, jos ehtisi lukemaan :) Tällä hetkellä odottaa 21 lukematonta kirjaa ja kolme keskeneräistä, noista varmaan joku osuu listan haasteeseen :)

  VastaaPoista
 3. Hieno haaste! En vain uskalla. Minulla on tavoitteena saada luettua edes muutama J.R. Ward:in Langenneet enkelit -kirjasarjan kirjoista. Ensimmäistä vasta lukemassa. Toinen hänen kirjoittama kirja. tykkään.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä. Lähdetään mukaan! Ainakin yhden kerkiän lueskella tai kaksikin vuoden mittaan...

  VastaaPoista
 5. Hieno haaste ja lähden mukaan. Paljon luen erilaisia kirjoja ja tässä hyvä syy etsiä uusia lukuelämyksiä :)

  VastaaPoista
 6. Mä olen parin mukaan lähteneen kaverini kanssa tulkinnut tuon niin että yksi kirja=yksi kohta, vaikka täyttäisi kuinka monta. Yhteensä siis 50kirjaa. Hankalaa sinänsä, kun tosiaan moni kirja osuisi useaan kategoriaan. Sitten pitää vaan yrittää arvata mikä kategoria on hankalin täyttää ja ruksata se heti pois listalta, jottei käy loppuvuonna niin että on vain vaikeita jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en lähtenyt tulkitsemaan, vaan päätin noudattaa haastetta niin kuin se on sivustolla kirjoitettu :D

   "Ei ole vaarallista, vaikka kaikkia 50 kohtaa ei saisikaan toteutettua tai yhdellä kirjalla tulisi kuitanneeksi useamman rivin. Tärkeintä on saada uusia, yllättäviä ja ilahduttavia lukuelämyksiä."

   Poista
  2. Minä bongasin tuon meidän oman paikalliskirjaston FB-ryhmästä, jossa säännöt olivat selkeästi hieman tiukemmat :)

   Poista
 7. ...niin ja siis oikea luku oli 52, koska yksinkohta oli trilogia. Haastetta olla pitää ;)

  VastaaPoista
 8. Jeps, mukana ollaan. Minä päätin kokeilla yksi kirja/kohta systeemiä vaikka helmetti antoi luvan käyttää samaa kirjaa useaan kohtaan. Ajattelin kokeilla, miten oonistuu. Ainakin olen löytänyt uusia kirjoja ja kirjailijoita ja lukenut paljon enemmän kirjoja kuin aiemmin eli ei huono haaste.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi