lauantai 24. tammikuuta 2015

Ruususet

Anna Johannan alunperin vuoden 2014 Kipakat-kalenterissa julkaistu kaunis pipo Ruusunen on nykyään Ravelryssa ilmaisohjeena. Ihastuin pipoon heti ensisilmäyksellä ja neuloin sen viime viikonloppuna tuskin malttaen nukkua välissä :D







Lankana käytin keltaista Austermann Stepiä ja helmet olivat jäännöstä pitsihuivista. Neuloin pipon 3 mm Knit Pro Symphonie -pyöröillä. Tein piposta vähän ohjetta lyhyemmän, koska sellainen sopii mielestäni paremmin tällaiseen vanhempaan päähän :D



Pipo oli niin kaunis ja ohje hyvin kirjoitettu, että käytin samaa resori- ja helmikuviomallia myös sormikkaissa. Palmikkoa en saanut mahtumaan näihin sormikkaisiin, jotka neuloin 48 silmukalla 2,5 mm Knit Pro Symphonie - pyöröillä. Sormet neuloin sukkapuikoilla.



 
Käytin pipossa vähän erilaisia helmiä kuin sormikkaissa ja sain molemmat helmet näppärästi käytettyä loppuun kun tein sormikkaisiin muutaman "sormuksen". Varastoissani onkin enää minipieniä 9/0 helmiä (mutta niitä onkin muutama tuhat!), joten pitänee piipahtaa helmikaupassa lähiaikoina.
 

Neuloin sormikkaisiin minun käteeeni hyvin sopivan Indian Thumbin, joka on (käsittääkseni virheellisesti) käännetty intialaiseksi peukalokiilaksi. Ainakaan intialainen ystäväni ei tunnista moista intialaiseksi :)




Onnetar suosi minua ja voitin Sarin arpajaisissa kauniit korvakorut. Nämä mukaan luettuna minulla on kuudet Sarin tekemät korvikset ja yksi ranneketju. Kaikki ovat ahkerassa käytössä ja saaneet paljon kehuja :)



Sari teki minulle myös heijastimen, joka piristää hienosti harmaata talvitakkiani. Kiitos, Sari <3



Grisli on innokkaasti menossa mukana, mitä sitten tehdäänkin :) Viime päivinä on ollut sen verran pakkasta, että pahin liukkaus on onneksi taittunut, mutta muutama päivä sitten jäniskin oli liukastellut tiellä ohuen lumikerroksen päällä pomppiessaan. Itse olen kaatunut vasta kerran tänä talvena ja silloinkin vain polvilleni, mutta työkaverilta meni kyynärpää sijoiltaan kun hän kaatui. Entisenä judokuna hän oli ottanut vaistoimaisesti kyynärvarrella vastaan tajutessaan kaatuvansa taaksepäin. Hän totesi, että se ei ole ehkä yhtä kätevää liukkaalla asvaltilla kuin judotreeneissä.

Yrittäkäähän pysyä pystyssä talven liukkailla jäillä :)

10 kommenttia:

  1. Ohhoh, WAU!!! :) Jäin oikein tuijottamaan alkukuvia, ihan mielettömän kauniit pipo ja käsineet, siis todella :) Hienoa, että posti perillä :) Ja tuo Grisli, niin söpö pakkaus, rapsutuksia <3. Yrittäkää pysyä pystyssä liukkailla :)

    VastaaPoista
  2. Oi mahoton miten upeat nuo pipo ja hanskat on.
    Onnea voitosta.

    VastaaPoista
  3. Ihanat, ihanat neuleet! Kauniit korvikset, onnea! Ostin Sievin karvavuoriset talvisaappaat ja täytyy todeta, että niillä ei luista jalka. Normaalisti käytän liukuesteitä, mutta nyt olen pärjännyt ilman.

    VastaaPoista
  4. Ihania neuleita. Pitäisikin kokeilla tuota helmineulontaa joskus.

    VastaaPoista
  5. Kiva malli pipossa ja mukavasti sopii tuohon resoriinkin!

    VastaaPoista
  6. Oi miten kauniit käsineet ja pipo! Itselläni ei olisi riittänyt kärsivällisyys eikä taito moisiin. Varovaisuutta sielläkin askeliin!

    VastaaPoista
  7. Kauniit neuleet. Tuo helmikirjailu on tosi kaunis lisä ihaniin neuleisiin.
    Kauniit myös nuo voittamasi korvikset sekä heijastin =))

    VastaaPoista
  8. Voihan yhren kerran kuinka myssy & hanskat voivat olla kauniita!
    Iloisia päiviä ja innoittavia neuleohjeita sekä luku nautintoja!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi