sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Lämmintä teetä

Ostin jo jokin aika sitten kirjan Villit vallattomat teepannumyssyt, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tehdä kirjan ohjeella pannumyssyn. Edellinen alkoikin olla jo melko elämää nähnyt.


Lankana käytin Aade Löngin 8/2 -vahvuista villaa ja siitä tulikin juuri sopivan kokoinen myssy Kustavin Saven isolle teepannulle.
Ensin tehtiin alusmekkoja sitten sukkapukuja nämä yhdistämällä tuli kaksinkertainen pannumyssy, joka taatusti pitää teen lämpimänä, vaikka sitä joisi hitaamminkin. Löysin viimeksi Théhuoneella käydessäni uuden lempiteen: rosmariinilla, sitruunaruoholla ja sitruunankuorella maustetun valkoisen teen.


 
 


Lomalla olen pyrkinyt olemaan ulkona aina kun sää sallii (eli ei sada kaatamalla) ja nauttimaan ulkoilmassa lukemisesta ja neulomisesta. Perhosten lisäksi myös heinäsirkkoja ja sudenkorentoja näkyy paljon, mutta niitä en onnistunut tavoittamaan kameralla.


Grisli on sen verran rauhallisempaa sorttia, että siitä sain kuvan.
Mustaherukoita on vielä vähän poimimatta ja ensimmäiset tomaatit alkavat kypsyä.Ostin keväällä Marketanpuiston markkinoilta herkullista ja kestävää oliiviyrttiä (takana) ja ensimmäistä kertaa myös curry-yrttiä. Se on kyllä kaunista, mutta maistuu suorastaan pahalta. Keväällä siinä oli mukava curryn maku, mutta se on kadonnut. Kasvi on niin kaunis, että taidan ostaa sitä ensi vuonnakin ihan vain koristeeksi.

3 kommenttia:

 1. Onpa hauska pannumyssy! Tekis mieli alkaa juomaan teetä, että vois käyttää tällaisia :-D
  Hieoja kesätunnelmia olet saanut ikuistettua.

  VastaaPoista
 2. Ihana teemyssy. Varmasti tuossa pysyy tee lämpimänä =))

  VastaaPoista
 3. Ihana pannumyssy :).

  Minullakin on tuo sama kirja ja olen neulonut pari pannumyssyä siitä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi