tiistai 26. heinäkuuta 2016

Ommeltua

Kesäkuussa ilmestyneessä Suuri Käsityö -lehdessä oli kivoja ompeluohjeita. (Sen sijaan tässä uusimmassa heinäkuun numerossa ei ollut mitään mielenkiintoista ja olisin valmis luopumaan siitä, jos joku lehden haluaa.)
Ostin tapani mukaan Eurokankaan palalaarista pellavakangasta ja pähkäilin jonkin aikaa (lue: vähintään kuukauden) minkälaisen paidan siitä tekisin. Päädyin vihdoin tähän malliin, jossa oli vähän jujua eli pääntielaskokset ja taskut, mutta joka kuitenkin oli riittävän yksinkertainen minunkin vähäisille ompelutaidoilleni. Melkein rupesi harmittamaan, etten tehnyt mekkoa, mutta toisaalta paidoille on kyllä enemmän tarvetta. Myönnetään, että korjasin asian ja leikkasin toisesta kankaasta samalla kaavalla mekkomittaisen. Se odottaa kuitenkin säiden kylmenemistä / sadetta, sillä minä auringolla käyvä en malta aurinkoisena päivänä olla sisällä. Toimistotyöntekijänä yritän ulkoilla lomani aikana niin paljon kuin mahdollista ja kerätä D-vitamiinia varastoon :)
Ompelulanka loppui kesken ja kävin ostamassa sitä lisää paikkakunnan pienestä käsityöliikkeestä. Kurkkasin pikaisesti myös neulelankahyllyt ja sieltä löytyi puuvillasukkalankaa. Olen katsellut sitä netissä, mutta en ole oikein tykästynyt sen hempeisiin pätkävärjättyihin väreihin. Ei tämäkään ole yhtään minunväristäni lankaa, mutta haluan kuitenkin tehdä puuvillasukat itselleni. Aiemmat alkavat olla loppuunkävellyt. Pitää vain löytää jokin kiva malli, koska ihan sileää en taida viitsiä tehdä. Lanka on kyllä värjätty niin, että siitä saisi identtisen parin niin että yksivärinen osuus tulisi varpaisiin, kantaan ja resoriin, mutta sukat pitäisi aloittaa varresta. Kuulostaa ihan liian valmiiksipureksitulta :D

2 kommenttia:

  1. Sievä tunika. Tunika on monikäyttöisempi kuin mekko talvisaikaan.
    Nyt kun sinulla on myös mekkopituuskaavat niin surautat mekon. Vielä on kesää jäljellä nääs.
    Kauniita ja helteisiä päiviä!

    VastaaPoista
  2. Nonniin, nyt on sun monitaitoisuus todistettu, niin on kaunis tunika ommeltu, pellava on ihana materiaali,kaunis kesäinen väri :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi